Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.150
    Некоја тиха језа ми проаѓа дур ги гледам сликиве.

Ме интересира само, дали е официјално дека ги виделе на камери во 13:10 сите тројца?
    На истата камера кај што проаѓа пунтото?

2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    А шо пак со сликата баш е сликано во времето кај шо биле, мислам чупето баш така беше облечено како шо е на сликата...

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.059
    A и некако цела ситуација ми е сомнителна, кога одиш со едното дете внатре, другото е доста малечко и одма оди по братчето и по мајката, не познавам 2 годишно дете што ќе остане само и само ќе гледа како одат мајка му и братчето, значи не верувам во оваа приказна.

На eliesaab, Anyshka, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Медиумите ако измислуваат ама комшиката кажува дека се видени на камера..

5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Може е стварно киднапирано ние тоа не знаеме во секој случај многу неодговорни пред млади родители, на 25 години три деца..

6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.059
    Да така било, ама ете може ја сликала онака, ја сегде ги сликам моиве..

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.059
    И тоа и другово мала разлика.. и јас не сфаќам, ама мајкава не ми личи на баш ок.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Ако се сомневаат во родителите, нека се распрашаат за таткото кај бил за тоа време, нека бараат на камери и сведоци пошто ова е само камуфлажа, ако веруваат во ова треба убаво да се види дали вистина се појавила тука со двете деца како шо објавуваат на камери и за со тоа Пунтото шо го виделе на камера, па како е видено девојчето во некој двор кај комшиите како по вели возачот на Пунтото, дали се овие информации точни, како баш чупето во движење го забележал кај комшиите, мене исто ми е матен тој шо брза толку со колата, нормално ќе се правда на крајот.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.806
    Допаѓања:
    80.580
    Пунтото го виделе на камера во време кое се поклопува со исчезнувањето. (Линк)
    Како велеа, било на некој сосед? Кој е тој и дали е ова испитано и расчистено? Ако било тоа возило на сосед, ќе и било познато на жената со снимкава.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.779
    Допаѓања:
    274.425
    Не можам да разберам оти различно пишува.
    Некаде пишува дека влегла внатре во куќата по вода, некаде дека до кола отишла (што е паркирана некаде позади, а не на главниот прилаз пред куќа), некаде дека братот давала вода и се свртела и наеднаш го снемало детево (што е апсурдно искрено) итн.
    Во дворов некаде е последно видена секако, според мајката.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    90.245
    Мислам дека мајката била неодговорна, а детево паднало во некој канал околу и дек амало го однела водата.
    Не ни се верув ани дека е убиство ни киднапирање.

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.779
    Допаѓања:
    274.425
    Па родителите вчера беа 10+ саати во станица, по втор пат. Макар се напоменува дека не се обвинети, туку граѓански се во станица, 10+ саати по втор пат не те држат ако не се сомневаат, што е и реално, само не можат и не треба тоа јавно да го кажат од полиција.
    Ама фактот што копаа, што кучиња трагачи донесоа и се сигурни дека не е во шумата залутана (мислам... колку може бебе да залута...) со хеликоптери и дронови ја бараа итн, некако укажува дека се сомневаат баш во родителите.

На JuLleE, eliesaab, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    8.431
    "Majka Danke Ilić ponovo u policiji"

Prema našim informacijama policija sa njom prolazi kroz svaku informaciju koja stigne do policije u istrazi nestanka njene ćerke.

Вест од пред 3 минути. Нема ништо друго поконкретно во веста.

14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    13.481
    Не значи дека се сомневаат во родителите, туку дека се сомневаат дека паднала во некој од тунелите околу куќата кој се долги и по 10 км, прво не ја знаат целосната патека на тие подземни тунели бидејќи кој знае кога се градени, луѓето во околината не ни знаеле дека ги има.. Не се тие тунели од вчера, туку од пред 200 години кога се спроведувало вода до рудниците со тунели наместо како сега со цевки.

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.806
    Допаѓања:
    80.580
    Да е тука околу куќата, куче трагач ќе намириса и ќе ја најде. Затоа најпрво мислев дека копаат, да дојдат до неа. Ама еве ја нема. За две минути не може далеку да замине, да исчезне. Ако паднала, ќе ја најдеа по плачот и врескањето, не може да го снема детето без да се слушне ништо.
    Три дена. :(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.059
    Тотално нејасна и нетемелна вест.

17. C-iena

C-iena Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    198
    Уф, колку ми е жал за девојчето. Четврти ден истрага, ништо на виделина. После случајот со Вања, мислам дека луѓето се, на се спремни. Ова со копањето никако не ми е логично. Дури и мислам дека немаат никаква трага од полицијата, ова ми личи како безнадежен обид нешто да се направи. Многу е чуден целиот случај. Ова ќе испадне како со Вања, ја бараа таму-ваму, телефон лоциран таму-ваму. Испадна девојчето ни од зграда не излегло на свои нозе што се вика.
    Мајката е чудна, кола паркирана позади куќата, прв пат после години оди во родната куќа, време врнежливо, демек децата да си играат....Се ова е некако лошо сценарио.
    Повеќе држи вода можеби дека била таму да се види со некој (скришно)па да ескалирала работата и се понатаму е мистерија, што треба да се разреши.

18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    11.622
    Мене киднапирање ми е многу малку веројатно. Едино ако некој ги следел од градот со кола или е некој што знаел дека баш тој ден во тоа време ќе одат во селото. Во плевна (кај што никој не живеел со децении) на сред шума кај што пиле не пее, сигурно киднапер нема да седи во ваква пустелија со скрстени раце и да чека да му се пружи прилика за киднапирање.

Се си мислам дека е несреќен случај што родителиве многу е веројатно да знаат што се случило. Неколку изјави на мајкава биле контрадикторни, викнати се вчера по втор пат и испрашувани 10 сати. Мајката денес е пак викната. Земање на изјава не трае 10 саати и во повеќе наврати, освен ако не фали нешто во приказнава и се обидуваат таму да им извлечат некакво признание. На полиграф биле викнати и двајца пријатели на мајкава. Разбирам за изјава да ги испрашуваат и сите познаници на семејството ама полиграф? :?:

На Gosh, Mumoftwo30, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.779
    Допаѓања:
    274.425
    Кучето трагач е за живи луѓе наоѓање, посебни се тие за кадавери (трупови). Ако не ја најдат жива, веројатно следно ќе донесат кучиња што се тренирани за наоѓање на човечки остатоци.
    Мене ми е претажно сето ова, детуле мало...

На JuLleE, 1209, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.779
    Допаѓања:
    274.425
    Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas da u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i izjave bliskih ljudi devojčice koje su kontradiktorne, jer je u prvom mahu bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe.

Prema njegovim rečima, u svakom nestanku vreme je ključno i da je kako prolazi vreme, mogućnost da se dete vrati živo sve manje zbog čega je, dodaje on, neophodno da se ljudi pripreme i na najgore vesti.

Sada, s obzirom na ovaj protok vremena jedinu nadu vidim u tome da neko eventualno javi sa zahtevom za otkup, da to bude možda neka mogućnost da možemo da vidimo ovu devojčicu živu, i neko eventualno čudo. Verujem u čuda, imam i gajim nadu, ali strah je i kod mene i siguran sam kod velikog broja građana sve veći - ocenio je on.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/n...uric-se-oglasio-cetvrtog-dana-potrage/v1z8kfl

Ќе речам пак, Блиц е жута штампа, ама се единствени од почеток на терен. Што и да излезе од нив со сомнеж треба да се зема, ама сите препишуваат од нив засега.