Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.647
    Исто . Денес одиме во маркет , еден човек на 60тина години ја закача малата на каса .... ми се згади ми се згрози, ме потсеќаат на оние психопатите.... Кога прочитав дека навистина била жива. неможам да го прифатам тоа.... Премногу ме трогна, какви се нежни, кревки, па што не го оставиле на улица барем никој не ги видел ќе ја нашол некој ќе ја спасел ...
    Изјавија и дека имало доста препреки да она излезе од куќата на патот, не бил лесно прооден терен, така да не било само давањето вода изгледа мајката не ја приметила подолго... и оние што ја виделе на патот, па нели имаа инстинкт да си речат ќе ја удри кола , да ја фатат да почекаат да дојде некој да ја побара! И тие се исто криви :@
    Оној што признал, рацете да му се исечат, Вучиќ предложил смртна казна, тоа им е спас , да ги дават до последен здив и секој ден така :shake:

Неможам да се помирам ;(

На VDT2906, Mnik, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.608
    Допаѓања:
    2.094
    Sekoj što sednal zad volan može da doživee da udri nekogo, osobeno malo dete.
    Kje priznaeš be, junački kje izdržiš, kje vikneš vednaš brza pomoš, kje se moliš da bide dobar ishodot, kje probaš so minimalna kazna da pomineš...ali da ideš u ušte pogolema belja, da ubieš vekje namerno, da krieš telo, da se majtapiš so toa (facepalm)

Aj da bea nekoi 16,17 godišnjaci, ukrale kola od roditel, bez vozačka, pijani udrile dete pa kje pokušavaat nešto, ali ovie maži vozrasni??!

3. becauseiloveyou

becauseiloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    49
    Трогната сум ептен, 3 дена не функционирам како што треба и од мисли не можам овој случај да го извадам. Малечката ми е на иста возраст, не можам да ја погледнам, а да не си помислам на оваа мала душичка. ;( Срце ме боли.
    Налетала во лош момент на многу лоши луѓе. Се согласувам дека мора на колективна свест и емпатија да работиме сите до еден. Како можеш да видиш толку мало дете на улица, како само се движи (по некои од сликите видов дека каде што е удрена нема тротоар, можеби сум грешка) и не реагираш, не застанеш барем 5 минути додека дојде некој возрасен?
    Замислете да застанале очевидците со неа, за брзо ќе дошла и мајката и таткото и целото ова немало да се случи.
    Друго, каков сплет на околности е ова да се случува среде ден и никој да не успее да види ништо, во тие неколку минути, никој да не помине баш во тоа време.
    Жално, многу. Многу ми е мака. Не очекував ваков исход, искрено стварно мислев дека е жива, а тоа околу преместувањето на телото некако ми е многу чудно, како успеале со толку многу полиција и контрола, не знам.

Разочарана сум од светот каде што живееме.

На Skorpija25, Splendor., Kate Rina 93 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    152
    Која е веројатноста да се погодат двајца луѓе двајцата ултра забегани во иста кола, едниот да го чукне девојчето, да го соберат во колата за да се отарасат од телото, во меѓувреме девојчето се буди совозачот го задавува и прави уште посериозно дело од првичното, го носат на буниште го фрлаат па после пак се враќаат и го преместуваат на друго место. Ова ми личи на лошо напишано сценарио на научна фантастика филм.

Да ја чукнеја и избегаја ќе беше разбирливо али ај да речиме испаничил возачот да не лежи ќорка па сакал да се ослободи од телото ама совозачот зошто би превземал таков ризик да прави уште посериозно дело со убиството да заврши доживотно во затвор никаква логика нема ова.

На Kate Rina 93, sonuvana и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. vampy.witch

vampy.witch Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    80
    Прежално, претажно
    Ако разгледаме кај нас каков профил на личности работат во такво претприатие нема да ни е чудно што имаат низок степен на интелигенција, апатични, кај нас 60-70% се со посебни потреби (психички пореметени луѓе со различни видови на дијагнози ) кои што законски државата мора да ги вработи и тоа мислам за минимална плата. Познавам некои такви што не би ме чудело да слушнам дека направиле нешто слично вакво. Станува збор за луѓе кои немаат свест за околината како нас, не разликуваат морално и неморално, имаат недостиг на емоции и чувства. Имаат потреба од терапија и лекување уште од многу мала возраст.

На DoubleK, Zumbulche, spacegirl92 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Си плачам и јас кога ќе ми текне,мајка сум имам мало бебе.Само да не си им во кожата на родителите.
    Душиче мало ако сето тоа е вистина дека била жива...само смртна казна.

Само многу ми е чудно како уште не можат да го најдат телото?Па нели убијците ги однеле до местото,каде е телото тогаш?

На Kate Rina 93 и eli25 им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    Точно, сите зад волан што сме седнале може да удриме некого, малку треба.
    Искачаш од кола и даваш прва помош, викаш Брза Помош и полиција пошто ако возиш, ваљда ментално си здрав што треба да направиш.

Овие не заслужуваат ништо. Ма каква смртна казна, да им олесниме?
    Не бре, Голи Оток стајл, да работат за корката леб и гулашот со лебарки. Да ги убиеме и да се извалкаме себе со крв? Не.

На elenaa0805, senjorita-v, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    Затоа што совозачот е поголемиот психопат во целава приказна.

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    А оправданите "уредно од позната приватна установа" - кај што работел татко му.
    Дур не почнеме да гледаме во "туѓ" двор што уствари и не е туѓ, општествово е заедничко за сите, вака ќе биде.

Колку треба да си опериран од осет да видиш толку мало дете на улица и да не изреагираш никако?

На senjorita-v, 1209, butterfly6223 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.389
    Допаѓања:
    18.628
    Ај сега да видиме дали и таткото и братот на убиецот ќе имаат блокада каде е телото,како помагачи за да се премести од депонијата

На senjorita-v, Mnik, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  11. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    2.814
    Навистина е пречудно....особено што новинариве не престануваат со шокантни наслови, позади кои не пишува ништо...само страв и паника се шири.
    Имаат ли воопшто некакви докази освен признание?
    Бидејќи веќе имаше признание на некои наводни киднапери од Босна...
    Можеби е полициска тактика, ќе видиме, но да е чудно, навистина е.

На Mumoftwo30 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.513
    Нив им одговара да ќутат, бидејќи нема никаков доказ дека се виновни, дека било како се вмешани, ако кажат каде е телото сами себе ќе се укопаат..

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.647
    Смртна казна им е спас. Сечење на раце само за тој што неможам да напишам што направил.
    И мене малата ми е на идентична возраст, овие денови кога и да ја погледнам си плачам ;(

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    23.319
    Да да, згрозени сите сте, мхм гледам. Па некако ужаснати како некој би повредил дете, како никој не реагирал.

Пред некој месец на Скајлер членката ѝ велевте да не се меша кога кажуваше за блиски кај што болна у глава жена е ризик за сопруг и бебето. Утре бебево недајбоже слична судбина ќе има ама мање битно, од мајка му е, од свој човек, не некој таму пијаница.
    Така да...
    Почнете од себе.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    37.278
    За тоа и јас се слагам дека секогаш и тука пишуваме да не се мешаме, односно таков совет се дава.

А луѓето што го виделе девојчето сигурно и виделе како овие го удираат со кола/ киднапираат, бидејќи се се одвивало во истата минута. Можеби и тие признале дека виделе.

Се што се пишува е за кликови, појма немаме дали е вистина или не.

Вчера мајка и татко го оставија детето да оди по високиот бетон како да го наречам ограда до езерото, детето на таа возраст околу 20 месеци, помало беше од моево, ако се сопне нема шанси да го фатиш, треба во езеро да рипаш, а на почеток имаше и камења бротчиња. Му викам на маж ми кажи ми дали го гледаш истото што и јас? И после ајде мешај се во туѓи животи. Не им рековме дека тоа што го гледаме е опасно во живот. Ако паднеше и ние ќе бевме виновни, дека не сме се мешале. А во меѓувреме мене душата ми излезе пазејќи ги моиве, и го гледам тоа не оди стабилно над оградата што е како заштита и почнуваш да се прашуваш дали ти не си во ред ама вакви случки сигурно има често.

16. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    152
    Во групата на Телеграм се пишуваше дека некој вештак од судска медицина кажал во некоја емисија дека воопшто немало крв на возилото од девојчето како што се изнесе во јавност случајов делува доста замрсено и сигурен сум дека се крие нешто друго зад официјалниот наратив што е пласиран во јавност многу нелогичности има

17. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    1.368

ах мили боже секакви луѓе околу нас. што сте се упрпале толку? да не сте се мешале во туѓи животи? не луѓе, вие не разбирате, секое добро дело не сторено, секоја опасност преќутена, секое примижување на неправда/болка итн ќе ви се врати дупло. Ако осетиш дека има опасност, дека можеш да помогнеш. НАПРАВИ ГО ТОА. Боже мој, па и да има реакција од родителите големо чудо.... немам коментар толку сте сите... исплашени да направите добро дело мислејќи дека ќе ви суди човек, ќе ве разберат погрешно....бездушни
    пардон ова не е некое добро дело, ова е само рационално правилна одлука (да не величам и ја)

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.622
    Допаѓања:
    14.066
    Да, имаше таков што на емисија кажа дека крв немало. Е ај сега најди им ред и крај.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.631
    Крв видлива немало затоа што ја бришеле од возилото, на улица можеби дождот ја измил, форензичари со ламба ја откриле. Така имаше објавено некаде.

На CameliaMiller и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.059
    Да ја удареа со кола и да ја оставеа таква повредена на сред пат , пак ќе ги осудувавме и ќе ги распневме на крст.
    Но , со оглед на исходот ,си велам како бре Не испаднаа "херои " и едноставно САМО не си си продолжија на пиво и да си тераат работа .
    Да ти е*ам ретардираните стоки !!
    Жива ќе беше ,жива ;(;(

Лесна земја ангелче :u:
    Почивај во мир ;(