Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    Па и разбираат погрешно, ама човек прво со себе расчистува дека нема што мене да ме допира нечие мислење, ако сметам дека некој е загрозен - пријавувам.
    Ама не ме боли мене што ми се лутат, нека се лутат! Не знам колку пати низ град имам пријавено како дете премало седи зад волан (нели во скут), ај во двор да го играш, ама во сред Скопје?

Не знам дали и колку е постапено, ама еден да е опоменат или казнет и да престане да биде идиот, доволно е.

На elenaa0805, vampy.witch, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    37.277
    Родителите свесно го шетаа. Што и да им речеш тие утре пак ќе го остават да оди на оградата. Тие луѓе не можеш да ги промениш. А детето сигурно нема да им го одземат затоа што го оставиле на раб од езеро да оди. И полиција да го види тоа па нема да изреагира.

3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Само ќе се надоврзам, Вања била осакатена. Истекоа информации од МВР. Нема потреба јавно да пишувам овде, ама чисто да се знае дека и тоа кутро дете претрпело нешто страшно.

На CameliaMiller и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Од каде информацијата кога не е најдено телото?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Може треба да се бара крв со ламби по шталите, таму чувале многу стока да не го имаат растурено телото, кутро бебе шо се претрпи, Господ да ги казни најлошо да осетат на кожата..гнаси шо му згреши толку детето..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    724
    Најдено е телото на Вања, како не ? И јас чув за истово, дека не било само така куршум во глава. Исто така не верувам ни дека таткото е крив и за тој случај има мн мннн матни работи ама ете тоа е. Ништо нема да го врати девојчето :(

На Mnik, *Amethyst*, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    1.368
    со вакво мислење јасно ми е зошто не реагирате, но комент

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Јас прочитав дека се уште се бара, затоа ме чуди сето ова.

9. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    724
    Прво не можеш да се мешаш во родителство на други. Прво тоа. И јас моето прво дете го оставав близу раб на езеро пр кога раневме патки шатки (до него бев) ама добивав коментсри зошто не го држам цело време. Јас ги знаев способностите на моето дете. Второво не ми досѓа ни на памет да го оставам затоа што исто така знам што може да направи. Е дега во случајот со Данка е мн поинаку штом видиш дете мало само и било каде и да е треба веднаш да реагираш.

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.038
    Како бе Вања уште се бара? Најдена е уште тогаш

11. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    1.368
    Ко прво секако дека смееш да се мешаш ако родителот не е коректен! Ова да се разбереме. Никаде нема правило тоа не смееш и уствари во некои случаеви е МОРАЛНО корекрно да се мешаш! После вие што си мислите и како си терате со денот е ваша работа. Не смее родителот да е ТОЛКУ горд и убеден дека е во право особено ако (несвесно?) го загрозува животот на детето. Толку имам да кажам!

На elenaklasik, Gosh, cinnamonn и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Мислев на Данка, не Вања, моја грешка.

13. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    724
    Не смееш да се мешаш. Има за тоа институција на која ќе се јавиш, и за да се осигураш може да чекаш додека дојде институцијата. А ако видиш мало дете само,или кое бара помош тогаш треба директно да превезмиш нешто.

На Mnik и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    724
    Е па различно ги испрашувале сите обвинети, и дојдени се до некој искази и признанија.

15. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.044
    Да, од 2020та навака се некои страшни трагедии. Често размислувам дали и порано било вака или сега се пореметија луѓево. Да ти е страв дете да родиш..
    Јас од овие трагедии не можам да им се израдувам на сопствениве деца, на животов. Се во страв за нешто сме.

На Skorpija25, elenaklasik, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  16. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Мислам и порано било вака, ама сега полесно се слуша за вакви трагедии преку интернетот и социјалните мрежи.

На Anaroz1, Kate Rina 93 и vampy.witch им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    23.319
    Данка минимум 20 минути сама одела по улицата, не била удрена одма

18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.566
    Допаѓања:
    62.546
    Тоа се цела фамилија монструми, тоа се изроди, тоа не се луѓе. Кога дојде екипата да копа со багер во куќата кај нив, таткото се жалеше оти бавчата му ја раскопале. Не се засекира што син му со голи раце задавил 2 годишно детенце, се засекира што му ја ископаа бавчата. Па мое дете така да направи јас нема изгрејсонце да дочекам, срцето ќе ме стегне, толку ќе биде од мене. Ако не ме акне инфаркт, сама ми се чини ќе си пресудам.

Другиот па зел и се вклучил во потрагата демек, со екипата цело време бил убиецот, не можам да замислам каков дегенерик треба да си во тоа шупелката од глава за да го направиш тоа, морници ме лазат само што помислувам.

А за телото искрено не ни сакам веќе да знам што се случило. Тие штом олку го кријаат којзнае што све имаат направено. Не знам, не ни сакам да знам. Знам дека подобро е цела нација да има closure, ама не знам дали сакам да дознаеме.

Од сите монструозности што се случувале на просториве, ова ми е во првите. Со голи раце две годишно дете да удавиш бе, тоа нема дијагноза што може да ги опише.

На Zumbulche, Mumoftwo30, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.631
    Последна информација е дека бараат на повеќе локации, а од куќата на еден од осомничените зеле предмети за вештачење.

Policija je iz Dragijevićeve kuće iznijela vreće s dokazima, a iz jedne je virila drška nalik na dršku lopate. Taj će predmet biti poslan na vještačenje kako bi se utvrdilo je li korišten u kaznenom djelu. Tijekom jučerašnjeg dana policija je razgovarala i s majkom Dejana Dragijevića, nakon čega je ona odvezena službenim automobilom.

86e748df-6ccb-4d78-9133-ae87ba992fd8.jpg

Каква блокада да не знае за телото кога трезен и свесен се вратил за да го земе и премести. Страв му е да каже оти знае дека лошо ќе си помине... Само како некој нормален не се најде од фамилијата да го натера да признае барем наместо и тие да бидат соучесници (братот и таткото на едниот, сега и мајката ја привеле).

На Mumoftwo30, Feminka22, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.632
    Сега глдав видео, еден од полиција за видеото во Виена изјави дека таткото 99 % бил сигурен дека е она, а мајката 100 % тврдела. Убедена била, исто се однесувало девојчето. Потези, ама се.
    Дали од очај мислела дека е она, не знам, ама мајка децава и во сон си ги познава.

На Mnik, Gosh, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.