Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па не се прашувам зошто, знам зошто.
    1. Обожавам форензика, можам да гледам и обдукции без проблем. Дел од моето образование е токму на ова насочено.
    2. Постои судска медицина, пример, каде што доктори после завршено 6 години општа медицина, специјализраат токму работа на трупови, а најчесто добиваат трупови на починати од насилна смрт.
    3. Истово е важно за плејада други науки.

Конкретно не сакам да знам што точно на детево направиле, веќе знам дека е одвратно. Сакам родителите да имаат што да закопаат и на кој гроб да плачат.

SigmaMan, 1209, christinnn and 15 others like this.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Од 8ма мин пуштете
    И 9:09

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Скроз убаво напишано.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не ми е језиво, баш напротив сакам да знам што ќе се случи. Животот не е само дизни филмови за жал има и вакви ситуации кои не можеш да ги избегнеш. Добро сега не се замарам до тој степен да се опседнам ама емпатијата, желбата за правда да дознаам што ќе ги снајде оние кои го направиле ова ме тера да сум во тек.

Skorpija25, 1209, H.VAGA and 8 others like this.
  5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Или се девојчиња мали или жени/девојки.
    Зошто не се утепаат меѓусебе, барем по грешка? Симни се господе земи ги сите, џабе постојат. Аман до кога ќе владее оваа омраза спрема нашиов род. Пичка му мајчина.

KateKane and Feminka22 like this.
  6. Viveki

Viveki Истакнат член

Во ред се тоа, него признале убиство, имаат осомничени, има детали во јавноста за убиството...

Feminka22 likes this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Абе си играат да не речам шо, и со полиција и со сите. Или се толку одлепени или не знам. Стварно неам идеја више. Нема логика.
    А и да ги тепаат, досега ќе кажеа

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

па сигурно локуми не им даваат.. Има начини како да ги мачат ама ете психопти се. Пишуваше дека досега ваков профил на психопати немале видено полицајциве.

christinnn, Mumoftwo30, Ahoy and 5 others like this.
  9. Viveki

Viveki Истакнат член

Ма нема логика двајца глупаци социопати, пијаници што и да се да си играат к**ташак со цела полиција скоро две недели. Нема логика едноставно. И сега братов умира? А Мајкава и татково на Данка се сигурни дека тоа е нивното дете. Значи не е можно мое дете да не си препознаам???

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја ги класифицирам ко социопати.
    Пошто кажав, психопатите осеќаат бар нешто. Овие биле ладни и се смееле.
    Да ми се смее? Лелелеелел
    Ја знам точно шо ќе му напраам.
    Ја коа сум повторувала прашање поише од 2 пати, на третиот сум се гасела. И знаеш како збореле. Ухх

Mumoftwo30 and nena2010 like this.
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Не се опседнувам по језиви пример подкасти за true crime или слично, не обожавам да слушам такви работи. Серии со убиства на возрасни пример Декстер ми биле океј.
    Конкретно за девојчево, ми се гади и плаче од самата помисла што и направиле ама би било испод почит за нејзе да побегнам од сето тоа и да не слушнам што и се случило - сакала нејќела ќе известат, можеби не најгрозоморните детали ама ќе кажат што било.
    Верувам дека членките што ги напишаа тие спорни мислења не се мазохисти да се измачуваат со такви мисли туку едноставно ти идат и ги споделуваш јавно понекогаш со надеж дека ќе ти каже некој не бе нема шанси. Оти прво се молевме да не е задавена, сега се молиме да не е барем повеќе од тоа уништено девојчето.
    Од друга страна, ова ме едуцира на некој начин, не дека сум била наивна и сум го гледала светот со розови очила, ама дека може да биде уште посуров отколку што сум мислела.
    Од моја гледна точка, не ми треба терапија. И не знам како да објаснам ама дури и ако се правам слепа и глува, не го почитувам девојчето и нејзината смрт. Е вака е тоа кај мене. Знам дека има луѓе што едноставно не можат да сварат такви работи и океј сум со тоа, едноставно знам дека е претешко и незамисливо да поверувате во такво нешто ама ете мене не ми е пошто не сум барала пример најстрашни и најгрозоморни убиства во 21 век и да гуглам, ама по некоја случајност стигнале до мене такви информации од медиуми и верувам дека постојат монструми.
    Стварно треба да се воздржите од лепење етикети понекогаш.

И исто дека се спомна Игор Јуриќ дека само тој знаел стварно што се случило, а не и жена му. За мој близок не дај боже да се случи ова и јас можеби не би можела да прочитам се, иако би се чувствувала дека и го должам тоа на личноста. Оти родителите на девојчето никогаш нема да престанат да ја мислат и одново да го преживуваат овој пекол, ама иако грубо звучи, за некој месец од сега, доста ќе ја заборавам Данка и ќе ми текнува одвреме навреме на нејзе, за разлика од родителите.

Last edited: Apr 7, 2024
    1209, Kate Rina 93, LejlaD and 3 others like this.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

И јас читав, никој не верува во приказнава до сега.
    ауу се наежив
    Ама само од 8:00 до 09:30 гледав не можам цело

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Јас се изнаслушав дур дојдам до таму
    А чоеков ми е врв
    Колку е смирен леле
    Ја коа зборам за нив, ми се качува притисокот

14. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Прочитав еден коментар што ми беше најлогичен од се. Бидејќи се работи за две годишно дете, кое во голема мера и не се толку стабилни деца на таа возраст во одот, зарем немаше да падне 10 пати во предел исполнет со нерамнини, грмушки, камења и да плаче.

Вие што имате тодлери, на таа возраст децата ви стануваат како ништо да не било, или плачат, или чекаат некој да ги земе? Зарем за толку краток временски период успеало да се оддалечи 200 метра од куќата до патот при непристапен предел?

Потајно се уште верувам дека можеби Данка е жива. Како успеале да го преместат телото кога цело село било опколено со полиција, не знам.

Уште една нелогичност. Признаваш дело, не кажуваш каде е трупот. Зошто? И онака цела Србија те суди. Без разлика, под услов, што и да му направиле на трупот, не може полошо да биде, ако веќе се бара смртна казна или доживотен затвор.

Мене ми изгледа како случајот да е многу поголем од делото.
    Само тие мали очи знаат што се случило.

Zumbulche, Skorpija25, 1209 and 10 others like this.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Сега фали да кажат само дека овој шо го фрасна срцев удар, он го преместил телото и никој не знае каде е.
    Ако не се правдат така, јас глава сечам.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

А како лесно се сценира срцев удар да добиеш како да не занеме..
    Инсулин шприцот и ајт отиде.

17. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Тука и родителите и пијандуриве се вмешани и никој друго не може да ми каже.

Feminka22 likes this.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнам тоа, ама иам претчуство дека така ќе биде.

Feminka22 likes this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Познат е тој метод.. а има и уште еден метод со удирање на право место на градите за да има застој на сцето доволен да умре.
    Имам гледано документарци за тоа .. КГБ метод е.

Feminka22 likes this.
  20. Viveki

Viveki Истакнат член

А кој ќе му стави инсулин? Тие што сакаат да се прикријат не можат, затворени се? Кој друг би сакал да предизвика смрт за да не излезе вистината освен осомничените?

Feminka22 likes this.