Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Вучиќ само млати слама, не знам кој сериозно него го сфаќа.
    И за Коста и за Урош као доживотно немаше да излезат, ама сепак барем Урош највеќе 20 години ќе лежи.

Смртна казна и да воведат не можат овие двајца да ги осудат секако, како ни Урош на повеќе од 20 години.

А да, може да се збогуваат од ЕУ и цел цивилизиран свет со смртна.

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@deniz333 Крвта е откриена непосредно пред нивното апсење, не на вториот ден.

Feminka22, deniz333 and CameliaMiller like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Па доста време е изгубено. Што знам, кога веќе и на полиграфот биле сомнителни, следи ги, барем ќе виделе кај е телото.

4. Estranged

Estranged Форумски идол

Ова гледам повеќе пати го спомнуваш за психопати дека осеќале нешто за разлика од социопати, ама апсолутно не е точно. Истиот ранг на емоции го имаат, и истиот недостиг на емпатија и чувство на вина. Чак што више, според некои истражувања психопатите имаат и помалку совест од социопатите.

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Истото беше и со Вања
    Не знам протоколи, право, обдукции итн
    Ама ја и приватно, при прв сомнеж копам.
    Нашите не бараа кола, и се фалеа со ОБСЕ (леле леле шо напраивме)
    Овие, сумљале ама ај фокус на видеото, лажи народ, а овие и се вратиле дури

eliesaab likes this.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Леле луѓе, пријатели на Фејсбук биле со мајката. Добро некој од Пехчево треба само 10 пријатели да има на фб :D? Глупо ми е и дури шо го спомнавме ова.

Отворете ги профилите на идиотите од случајот на Вања, не Палчо, другите, ако не најдете заеднички Фејсбук пријатели... јас најдов кај сите по 3 заеднички, различни, мои сограѓани, а 150км. сме оддалечени.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ама еве и фамилијата на овој Дејан и брат му што умре биле чудни.. со никој не се дружеле, браќата немале ни жени ни девојки над 50 години се. Се сами биле само они четворица.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па јас поише пати иам читано, иам и разговарано со полициско лице кое има завршено и факс (ете да не е со средно нели де)
    И баш и тоа ми има кажано од пракса дека социопатите се пострашни пошто се тивки и не чувствуваат вина.
    И секад важи тоа, тој шо е најтивок, му е гласно во главата (ова е мое тврдење)

9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

"Gašić je rekao da je policija tokom istrage pratila 175 hiljada komunikacija telefonom i poruka na tom području." Не се само 20 коли во прашање.

Што се однесува до полиграфот, тие не паднале како што ние замислуваме.

Туку едниот имал реакција, а другиот задоцнета реакција.

Односно, се сметало дека во дадениот момент кога случајот ја засегна целата јавност, тие имале на еден начин реакција како и секој друг испитан во текот на истрагата.

Бидејќи во дадениот момент никој, па ни полицијата не била свесна дека веќе убиство е во прашање.

Ете ја цела мистеријата. Мислам, не ја бранам полицијата, ама пак не мислам дека биле бавни. Во споредба што имаме случаи кои останале така.

Stressed Out, IRBBB, gjoker4e and 3 others like this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Sociopaths tend to act more impulsively and erratically compared to psychopaths. Sociopaths generally struggle to maintain a job or a family life, whereas psychopaths may be able to do so. While psychopaths generally struggle to form attachments, sociopaths may be able to do so with a like-minded individual

samo sto kazav

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

12. Estranged

Estranged Форумски идол

Ама ни психопатите не чувствуваат вина, истите карактеристики ги имаат. Главната разлика меѓу едните и другите е во тоа што психопатијата во најголем дел е генетски предодредена, а социопатијата е стекната во животот.

Ама не викам јас дека имаат или немаат било каква дијагноза, очигледно си имаат ментални проблеми за да направат такво монструозно дело. Муабетот ми беше за тврдењето на Феминка дека социопатите се со помалку емоции од психопатите.

Ништо од ова не го потврдува тоа што го кажа. Вели само дека психопатите се поискалкулирани од социопатите, кои се поимпулсивни. Ако прочиташ последната точка, која е веднаш под делот кој си го ископирала, вели:
    Psychopaths may be better able to disassociate from their actions and experience less guilt than sociopaths.

13. daks

daks Истакнат член

Ама пишуваше дека жените сами се пријавиле, полицијата им дошла дома и им се извинила. Дури имаше и објава од една нивна колешка од Србија, као ја контактирала дека ја бараат во србија итн итн. Жената се пријавила сама во полиција... Сигурно полицијата во Виена истражила пред да и се извинат

14. CameliaMiller

Си има дијагноза, здрави мажи не спијат со брат им на 50 години.
    Како што кажа Цмолиќ, си побарале вештачење од психијатри и психолози.

Skorpija25, 1209, VDT2906 and 10 others like this.
  15. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

А има негде официјално инфо дека и се извиниле? Или само тоа, на некои портали што беше, и што имаше слика од неа и девојчето дома, и тоа заматени во фаците?
    Зошто уште стои на интерпол дека се бара? А во Србија ја прогласија за мртва и свеќи дури и палат?
    А тело нема нигде

16. CameliaMiller

Ќе стои на Интерпол, додека да најдат тело или ако не успеат да најдат, ќе ја прогласат официјално за мртва.

gjoker4e, L.i.n.a.a and Estranged like this.
  17. daks

daks Истакнат член

Уффф не знам стварно. Ваљда за интерпол да се тргне објавата треба тело...? Не знам стварно

L.i.n.a.a likes this.
  18. daks

daks Истакнат член

-Ne, ne još. Ovo je košmar iz kog ne može da se probudi. Šta ljudi moji da vam kažem?! Ne mogu da prihvatim da nema naše bebe, naše devojčice male vesele koja je tek bila naučila da trčkara.

Изјава на бабата на Данка. Тек научила да трчкара а го поминала патот без да падне ...?

19. CameliaMiller

Треба државата што ја бара личноста да ја најде или да ја прогласи за мртва.
    Има такви случаеви, како што има активни за деца исчезнати во 78ма.

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Богами по тој пат, едно 100 пати ќе паднеше, имам дете од 2 години, не се стабилни на таа возраст-тоа секако.
    Не знам како го поминала патот незабележано, јас што сум трапава едно 10 пати може да се сопнам. (facepalm)
    Нека кажат веќе што се случи со детенцето, да сме мирни.;(;(;(