Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Па кажувам на секој дека може да се случи, па и на мене ми се случило да ми ги снема за секунда од видик.
    Баш и ради тоа не сум најј-мајка, ниту постои некоја што е, сите праиме грешки, затоа не треба и мајката на девојчево да се обвинува повеќе.

2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не е олеснување, збориме за убер мали деца штотуку проодени, не можеш да не ги вадиш од дома.
    Логично ваљда нема 24/7 да ти се на тоа, ама зборам за Дизниленд (додади слично).

Едит: јасно е дека мајката не мислела што може да се случи, ама да бидеме реални, сите се почешавме за глава кога ги видовме сликите.

За мене е и понатаму прва мајка што смета дека е ок местово за истрчување деца, овие околу мене со деца не се согласни. Може е нормално за у пичкоец, еве не знам.

Јасно дека неа и' изгледа безбедно, пораснала во таа куќа.

Last edited: Apr 8, 2024
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Постојат. Какви се случаи знам.
    Ама за вакви работи и слични, не коментирам и осудувам.

Во однос на сосетката, пак ќе кажам, човечки е, логично ако видеш мало дете на улица да го земеш или почекаш со него или на крај да викнеш и полиција.
    Тоа е наша должност. Тоа е хумано бре луѓе.

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

@Mrs. right какви постојат, се прашуваш зошто погрешни луѓе деца имаат.

За овој случај не знаеме, не ја знаеме женава.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Мене па ова бејби пруфинг кога ќе ти речат ми е толку смешно. Децава денеска на се крај наоѓаат. Ама на се наоѓаат финта што ни ти не знаеш дека постои. И кој бејби пруфинг кога син ми по софиве дома паркур изведува, да зеам да ги фрлам и нив шоимаврска оти нема допазувачка. Дома е скроз исто небезбедно како и надвор. Само дома е место што ни дава на нас доза комфорт. За децата е сеедно, глава, нога, рака можат да пукнат било каде. Само старите како викаат на слепо пиле и Господ гнездо му прави, е така е со нив.

Го гледам патот за кој се онесвестувавте не можело мало дете да го изоди, луѓе, дете од 2 години може да го оди и тоа без проблем. Јас замислував далеку полош од тоа што видов на слики, син ми е помал од Данка, без проблем може да го истрча. Мислам дека нивното кажано дека Данка тогаш проодела е повеќе емотивен момент дека се работи за бебе, и не треба да се сфати баш буквално. На крајот, ако нешто треба се деси, не морало ни да оди туку ќе го пролазела тој пат.
    Сега се во фаза кога само истражуваат, сакаат се сами.. и за жал Данка налетала на погрешни луѓе. На најпогрешните што можело да се налета.

Природно нормално е да помислиш од мака и жал за малото зошто мајка му не внимавала повеќе и сигурна сум дека во еден момент сите сме го помислиле тоа, ама тоа не ја прави виновна. Едноставно…се десило.
    Не само што на сите може да ни се деси, туку и на сите ни се дешава. Секој ден. Оставаш деца сами 2 мин дур да мочаш оти си играат или одиш до кујна да промешаш јадењето…. Толку малку е потребно за беља.

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Многу ме нервирате со глупи муабети и правдање. Затоа и многу жени се силат и си зимаат за право. Никад никад никој на форумов не ја глеа причината, само исходот.
    И само браните некој еј.
    После ја сум била пик ми грл.
    Да не ја остаела без надзор немаше да истрча
    Овие двајца, да не беа пијани за време работа, може другачије ќе изреагирале.

не глеате као ДА НЕ ДОЕ до ова
    Него се браните као и вас ви се дешава
    И дали децата треба да се заклучени. Не треба да се, ама вие ќе си ја чукате главата после

Gosh, nena2010, Kate Rina 93 and 2 others like this.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Можеме до кога сакаме се некој да кривиме и џабе...прежално е што родителите немаат тело да го закопаат чедото и да има еден вечен дом кај што ќе може да го посетуваат и да се присеќаат на тоа мало анѓелче ,се мислам ќе помине време ќе олади све и нема да се најде телото... :(

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Да се надоврзам, одам да мочам и му кажувам на синко да ја пази, се враќам со нож во рацете. Секунда фалеше, а до пред тоа не достигаше.
    Вчера ја гледам дека ја достигнала влезната врата и не само што ја отвара туку знае и да отклучи. Сега заклучувам и горе и на сите им реков.
    Живеам на 4 спрат инаку.
    На тераса бега и морам да затворам за да не и текне да се каче на стол оти секаде се качува.
    Кога сум подолго во тоалет ми седи во скут.
    Реков еднаш најлоша возраст е тоа.

Last edited: Apr 8, 2024
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Не тргаш стаклени работи од маса, опасни работи не креваш да не се повредат? Оставаш све така како и пред деца исто? Тоа смешно е, или не баш?

Женава да испаднеше да го продала детето, не знам што да направела, па да била монструм, ама не знаеме што се случило, само она знае што било во тој момент. Ама, за момент на невнимание ниеден суд нема да ја осуди.

senjorita-v, LejlaD, Mnik and 2 others like this.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Сите во одреден момент ги оставаме без надзор, свесно, зашто си викаш ‘само ова да направам, само да исецкам за ручек, само да мочам, само да пуштам перална’ така и женава ‘само вода дала на детето’. Не можеш да им стоиш 24/7 над глава. Многу мајки сами чуваат деца и вршат се низ дома, нели она што беше најлесната работа во другата тема.
    Крај краева, трудница е, можела да се онесвести ете.

11. ThiccFit

ThiccFit Истакнат член

Можеби ќе се повторам со некој член, читав пар страници наназад, ама не ви е малку симптоматично на сите што мајката никако во јавност не се појави првите 3-6 дена, да даде изјава, официјална изјава и да опише за јавноста во какви околности "му се губи траг на детето?" Јас маче изгубив пред 7 години се убив од зборење у маало и посторање слики..камоли дете.

А да одбиеш полиграф, кога се работи за сопствена ќерка?
    Нарочно кога знае дека НЕ СИ КРИВ? Дотичната одбила, после викаа паднала.. не ви смрди малце?

Шемата на хјуман трафикинг е над се што може балкански мозок да испроцесира..нема да ви се верува како све тоа функционира и кој се го контролира.

Брат на осомничениот умира синоќа наводно од срце, времето на повиците со времето на исчезнување не се совпаѓа, и тон други нелогичности..србите имаат одлични експерти шо изложија секакви мислења и претпоставки, претпазливо нормално, и тоа во сите етапи на случајот. Доста поделени мислења... ќе речев не знам шо да мислам, ама знам. Точно знам шо да мислам.

Без тело нема дело. Сега прибавуваат докази против овие двајца ама колку ќе прибавиш за дело кога нема труп? Ако се најде евентуално, само обдукција ќе покаже дали се криви или само добро намотирани и насамарени од системот.

Што и да се десило со детето, за мене е прстот само кон мајката. Премногу нелогичности има, на претек, за да си дозволам со сиот здрав разум да ја сожалам или одбранам. Сум чувала не едно, две деца. Од новороденчиња, со сите можни сценарија шо еден родител ги проага освен самиот чин на рагање и доење и не - ЗА ДА ТИ ГО СНЕМА ДЕТЕТО треба ептен да си ретардиран.

За пагање на глава или од кревет требаат секунди, за да ти го "снема детето од двор", и тоа едвам проодено, треба план.

Да не нарипаат мајките, не ги знам лично и ова не е насочено кон нив :l: за мене детето е живо.

12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Пак да цитирам.
    Та мајка, та татко, та некој трет... |(
    Истото ќе се каже за кој и да се работи.
    Ви се допаѓа или не, ова е факт.
    И пред некоја да збори за паметување, и двете сме лајкнати од членки кои се мајки.
    Значи, не е битно дали си или не си родител. Кога ти е доверено дете, должен си да го пазиш баш поради тие можности во секунда или минута. И тоа дали ти е детето во видно поле влијае врз исходот.
    И тие кои ја виделе Данка, не може да се исперат. Требало да ја земат.
    Секако дека најголемата вина е онаа на убијците. Дај Боже да скапат во затвор!

13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Лелелелеле пак претеривате со размислувањава, што би било кога би било, а што не би било? А зошто е тоа така?
    Зошто е масата црна а не бела?
    Какви се мисли ви идат у глава...

Космонаут and lovely91 like this.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Кој знае само што ќе испадне на крај... Ако воопшто и има крај целиов случај...

Mnik and lovely91 like this.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Да дава изјава мајка која си ги го изгубила детето ,практично бебе ? Да мисли на тоа да даде изјава ?
    Дали сте нормални ?

16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Ама девојче ти читаш некои работи или дојде само да пишеш мислење и да судиш некому оти ете ти си успеала да ги дочуваш децата без некоја несреќа? Толку си желна за внимание и да те валидира некој дека си супер мајка па дојде да се искажеш тука и да солиш памет и судиш?

Значи, прво и прво не одбила полиграф туку не и го направиле од полиција затоа што не го прават на бремени жени. Причината е тоа што полиграфот не би бил точен заради двете отчукувања на срце.

Второ, ти си разгласила за мачето и еве сега жената е должна да излезе во јавност затоа што ти госпожа така мислиш. Озбилна си? Си кажала таму кај што треба - во полиција, сослушана е неколку пати, и ако не и се излегува во јавност оти не сака да се распадне пред камера - океј е. Нема ништо да направи со тоа, секако цела Европа знае за девојчето.

Мислам, некогаш стварно ниту дочитате до крај, само фрлате шпекулации што веќе се демантирани, дајте приберете се. Научете се да не верувате на глупи мамки за кликови на рандом рекламирани страни и медиуми што ви се вртат по социјални мрежи.

17. Mnik

Mnik Популарен член

Заради вакви ситуации јас ножевите ги чувам во горните елементи. Сега синко е голем и разбира дека не смее да фаќа и уште ги чувам таму. Само совет на пример, може да не ти текнало. :D

Kate Rina 93 likes this.
  18. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Сега ми излезе слика на ФБ од детето, колку е само мило, веднаш ми доага да плачам ;(

lovely91 and Feminka22 like this.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Зедов од оние затворчите, не може да отвара. Се е горе инаку, немам место кај да ставам веќе.

LejlaD and Mnik like this.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Смешно е колку добро ме сфати за што зборев, ама пусто паметување. Стаклени работи не чував воопшто, ниту керамички ниту било што што може да се скрши. Ножеви и ножички чувам на високо. Дома секогаш сум заклучена и клучот е на високо да не им текне да се прошетаат сами. Тоа е комон сенс кога имаш деца.
    Бејби пруфинг новитети од типот штитниците за штекери, маси, фиоки. Освен што ми оштетија мебел, нивната практичност и ефикасност потфрлија.