Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. ThiccFit

ThiccFit Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    294
    Убаво и дамски разговарај :makeup:

Не седев да читам портали, повеќе слушав експерти српски по емисии, и они се неприберени, исто како јас. Она со полиграфот ми избегало, нејсе, ама не ми бега помислата дека мајчинскиот инстинкт да се најде детето и адреналинот е појак од ни еднаш непојавување јавно. Ни еднаш, никако, 0 интрвјуа.

Нормално дека ќе сака да даде изјава и апел јавно, мајчински инстикт кога ќе проработи може со заби вепар да искине.

И пред да дознае Европа, не сега. Не посочувам за сега, туку за првите 24 часа. Апел се дава, се појавува лично, лично се опишува малата, се праќа порака кон цела јавност. И Амберот се пали дури навечер кај 7, целата сложувалка нема смисла.

Ако ви е само ова со мајката коска на која загрзизавте вака, ќе морам да одјебам од темава пошто не се трпи простотилакот и едноличноста во размислувањето.

(Лажам нема да одјебам) :f:

Многу нелогичности се, не е една. Нека не ви бидат портали и фејзбук статии единствен извор на креирање мислење и потреба за кавга на форум, кај што секој има право да образлага. Или пред логирање по еден магнезиум бисглицинат, за почил амбиент.

@Misskirova не, не сме нормални. Ама здраворазумни да.

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.257
    Што ви стана?

Меркур и Венера се така позиционирани или до затемнувањево што следи е?

На cinnamonn, Mumoftwo30, Skyler и 4 други им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    12.860
    Какво излегување пред медиуми, се читате ли што пишувате? Зарем до медиуми им е дојдено сега? Па ако излезеа родителите пред медиуми први ќе ги нападневте како им е дојдено до камери во ваква ситуација.
    Ало, за дете се работи, за убиство се работи, тежок случај е во прашање а не шпанска сапуница.
    Оладете се.

На potatoface, Космонаут, Ahoy и 5 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Нема паметување. Го обезбедуваш просторот најдобро што можеш за да не се повреди детето, нема ништо смешно во тоа.
    Можеш сама да си го послушаш советот, кога веќе го даваш.
    И ова исто, и сама не си дочитала нешто, што мислам е повторено низ странициве милион пати, пак го повторуваш, па ова го пишуваш...
    Ајде, само дамски. :)

На AngelOfArh, MeowMeow, ThiccFit и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.739
    Допаѓања:
    8.985
    АА па во Србија експерти куп. Сите седнати по емисии ,знајни и незнајни и само си паметуваат.
    Стигнаа до таму ,што главна вест е зашто братот на убиецот и бил пријател.

На Mumoftwo30, Ahoy, Anaroz1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.501
    Ако не се најде телото, тие родители, тие роднини, цел живот ќе го поминат во исчекување на детето кое никогаш нема да се појави живо.. Полошо од тоа да се најде телото, е да не се најде и цел живот да имаш надеж дека е живо а знаеш дека не е.. Барем знаеш ќе го закопаш, ќе си има почивалиште, ќе имаш некаква утеха, вака цел живот ќе мислиш на тоа што би било ако било, и што би било ако се појави некогаш жива..

На christinnn, Mumoftwo30, Lisandra и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.739
    Допаѓања:
    8.985
    Многу на темава не знаат што значи бременост и мајчинство па тресат зелени.
    Бременоста е сама по себе ни малку лесна,хормони еден куп. И згора на тоа вакво нешто ,мора да се држиш зашто носиш живот а дома уште едно дете кое чека од тебе да застанеш на нозе.
    Тешко на жената.Тешко !

На Maca Macka, ane.bella, MeowMeow и 13 други им се допаѓа ова.
  8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.555
    Допаѓања:
    62.361
    Мајка и на Вања кога веднаш објави дека детето и го нема ги памтам какви беа коментарите:
    • Неа детето и го нема, она седи на фб;
    • Што не отишла одма у полиција, што одма на фејсбук седнала;
    • Зошто сменила профилна слика кога детето и го нема;
    • Зошто само едното дете го пуштила на школо?
    • Зошто објавила на фејсбук?
    Тоа па на објавата што се случуваше, тоа беше хорор. Сета простотија од народов излезе тогаш. Едни некрофили и пишуваа мртво дека и е детето, други ја кудеа со погорните прашања, трети си тераа хехенца дека со дечко некаде е, онакви одвратни коментари ко што ни се добро познати и секојдневно се пишуваат кога жртвата е женско, четврти икони и лупаа, петти и ѕвонеа на бројот да ја замараат дали ја нашле, шести и даваа грешни траги цело време. Тоа беше дното на нас колективно како народ.

Ако пишала оти пишала, ако не пишала оти не пишала.

На cinnamonn, M.B., sparklie и 36 други им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.257
    И последнава што исчезна имаа пишано оставете ја да си врши на раат работа во некој хотел.

На potatoface, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    7.364
    Сите тргнувате од сопствено искуство кога пишувате за момент на невнимание.

Јас лично со два тодлери сама не би излегла. Уште помалку на терен кој не е прикладен за деца. Мајката не е виновна што постојат секакви нелуѓе меѓу нас. Точно. Мајката најмалку е виновна што Данка се соочи со најголемите монструми. Но, не можам да кажам дека направила правилна одлука што излегла сама, бремена, со два тодлера, полни енергија. Секогаш се потребни неколку секунди за несреќа. Но, затоа ти си возрасниот и треба да процениш што е безбедно за своите деца, а воедно доволно да се познаваш себе си, дали може да се справиш со два тодлери што може да трчаат во разни правци. Едноставно не можам да ја сфатам што и било целта, токму тогаш, без придружба, сама со децата, во таа руиневина од куќа и двор.

Исто така прочитав дека никој не го обвинува таткото. Таткото да бил на местото на мајката, нормално дека ќе се пишуваше истото и за него. Во случајов, сметам дека феминистички гледишта се комплетно непотребни. Мајката била таму, со Данка, не таткото. Нормално е прстот да биде вперен према неа.

На Erika.greeneyes, Masnickaaa, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.147
    Допаѓања:
    188.837
    Да де, знаеме, за 2 милиони е продадено детето, сите се потплатени, од Вучиќ до Макрон .. сигурно и Макрон , зошто инаку би се гледал Вучко денес со него :smirk:. Ма све е тоа испланирано.
    стилска фигура -иронија, да не ме сфатат фактчекерите озбилно

На фејсбук :!:

На MeowMeow, Mumoftwo30, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Не можам да гарантирам.Ама можам да дадам се од себе да не се случи тоа. Или ако се случи бар да знам дека се сум направила да ја заштитам.
    Милион пати реков дека може на секој, па и на мене тоа да се случи.
    Ама така опуштено да размислувам да го оставам детево во непознато, само, на другово вода да му дадам,нема. Двете за раче до мене.А знаеш зашто нема? Зошто тие деца се моја одговорност. Јас сум таа што треба да ги штити. Поготово такви мали и бесопомошни деца на кои целиот свет им е МАМА.
    И се нафрлате на комшивката, таа крива е, а мајкава не е. Аман бе.
    Сите се криви. Почнувајќи од мајка и, комшивка, убијците..сите до еден.
    Реалноста е таа. Јбг.
    Да не даде Бог 100 пати реков, ниедна мајка да го искуси ова,ниедно дете да не претрпи вакви страшни работи... претешко е за нас вака што читаме, што ја преплакавме Данка, а не ја ни знаеме, не сакам да знам на нив како им е. Ама реалноста е да, криви се.

На Erika.greeneyes, Mumoftwo30, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.147
    Допаѓања:
    188.837
    Феминизам? Татко ми ме има изгубено 2 пати во гужва, среќа па немаше толку психопати по земјава, па еве ме, жива сум, ништо не ми фали, и немам трауми и не му се лутам.
    Феминизам и вперување прст во оваа ситуација? Нормално е единствено да сочувствуваш со родителите, не да вперуваш прст. Тоа е хуманизам, никаков друг изам. Што потреба, што бенефит од вперување прст? Само дупла виктимизација, инаку они ќе си го носат тој товар до крајот на животот.
    Барајте други за вперување прст. Зошто и од каде толку недијагностицирани психопати по земјава на пример.

На MeowMeow, Kolache na mama, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Баш, мојава оди, се сопнува, трча метак, не размислува дали ќе падне, за раче да ја фатам, бегај ми вика , не сака да ја држам, земам појасот тогаш.

Епа гледаш Јуле, се си направила да ја заштитиш околината да е безбедна за неа. Не си рекла абе ќе ги оставам ножевиве, нема да ги фати пак или нема да отклучи пак. Ова ми е целиот муабет што сакам да го докажам. Мораш да пробаш да ги заштитиш. Ако не ти, кој?
    Инаку ист проблем со ножеви и заклучување имав и јас, ги кренав најгоре ножевите, заклучувам на најгорното и прозори од кога скокна тоа девојчето од прозор, само на кипер оставам отворени, а тераса само во мое присуство.

На CameliaMiller, senjorita-v, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    7.364
    Вперувам прст кон сите.
    Вперувам прст за непромислената одлука на мајката.
    Вперувам прст кон таткото што не бил со мајката.
    Вперувам прст кон очевидците, што не и помогнале на Данка да се врати кај мајка и.
    Вперувам прст кон монструмите што ја одземаа прерано.
    Сите до еден се виновни. Кој повеќе, кој помалку.

Данка е жртвата. Никој друг. За неа требаше да се грижат возрасните.

На Erika.greeneyes, Luminary, potatoface и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Има некоја што е залепена 24/7 за своето дете?
    Не ми се верува што се изначитав.

На MeowMeow, Kolache na mama, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    7.364
    А како треба да изледа грижата за две годишно дете? Нормално е дека надвор треба да си залепен за него.

На Erika.greeneyes, 1209, Ouravanture и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.147
    Допаѓања:
    188.837
    Ти пак не го разбираш проблемот. Денес детето има 2 години, утре ќе има 4, 10, 18. Што праиме со толку недијагностицирани психопати?

На cinnamonn, MeowMeow, Kolache na mama и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Не бе, моево 2 годишно кај и да е ќе почне ручек да ми прави, да ми средува по дома... ептен е самостално|(

Да ,24/7 е во мој видокруг.

На Mnik, AngelOfArh, Ouravanture и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    52.977
    Сега зборуваме за деца на возраст на Данка, тоа е темата

На ArabellaStarfall и Gosh им се допаѓа ова.