Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ги нема ги нема цела тема, 100 страни буквално се испишаа, и кога треба адвокат :fubar::mp:

cinnamonn, Lollipop_123 and eliesaab like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Па дете од 2 год и те како знае да е стабилно.Бебе та бебе.На две год не е бебе.Бебиња заодуваат на 10 месеци а на 2 год веќе трчкаат и сами по скали се симнуваат.

Ова е скрин од видео
    IMG_0009.jpeg

Бебето е помало од Данка сигурно 7-8 месеци.Видеото трае 56 СЕКУНДИ.Бебето за 56 сек излезе од двор,ја отвори вратата и стигна на на самиот крај доле до улицата.

Мајка и и двете поголеми брат и сестра беа исто во двор но со грб свртени.Значи за 56 сек успеа да им избега пред очи.

Вие за Данка се чудите како успеала за неколку мин да премине неколку метри.Успеваат и те како..

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Тоа реков, да е 5 години ќе се разбереш, толку мали не се допазуваат.
    Леле се сеќавам кога сестра ми беше толку малечка, дома на ѕидовите имавме залепено заштита, дека такви се рапави, украсни, а таа само паѓаше. Абе од раце и бега и право ќе се акне во нешто :doh:

Внук ми 5 возрасни го пазиме, не се допазува, абе како точно да му текнува тоа што не треба да прави :drunk: И обично шетање до парк и сл. не се нафаќа никој еден сам да го носи, оти не дава рака, а трча во сите правци и нема застанувачка.

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Убиецот 2 саати објаснувал во полиција како ја убил Данка. И никој не знае каде е телото. Тоа е темата, не дали Данка имала 2, 6 или 12 години. Или таа јадната Тијана Јуриќ. Или Вања. Што имаат сите за нзс?

MeowMeow, Annath, Feminka22 and 8 others like this.
  5. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Како до сеа не успеаја да ги присилат да признаат каде е телото не ми е јасно

6. CameliaMiller

+ како што рековме назад, кажано и' е од полиција да не коментира СИГУРНО. Што е и паметно, посебно ако е невина.

И мене ми се изгуби мачорот еднаш одамна и сегде објавував, ама не го барав со полиција де, оти не е дете.

7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Жално но тој бездушникот во муабет со комшиката рекол дека никогаш нема да ја најдат шо можи има смисла доколку вистина го распарчил телото, гледав видео кај нив провиснато животно и се снимале кај шо го сецкат делче по делче со една мала рачна пила, братот таткото заедно...

8. CameliaMiller

Светот не е безбеден - ни на 2, ни на 12, ни на 22 - сама никаде.
    Друго нзс нема. Оти психопатите нема да ги уловиме пред да извршат дело.

cinnamonn, Annath, Feminka22 and 11 others like this.
  9. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Јас пишувам конкретно за случајот.
    Но, ако Данка имаше 10, 18 години, не знам како ќе се одвиваше целиот настан, сигурно немаше фатално да заврши. Затоа што тие двајцата не излегоа со намера да убијат.

Данка не е со нас поради сите инволвирани.

Невнимание и неразмислување на мајката, индолентноста на соседите и минувачите и на крај алкохолизираната состојба на шоферот и совозачот, помешана со отсутност на совест.

Bitter-Sweet and Kate Rina 93 like this.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Феминизам за мајката ќе тераме, али за комшивката не, а? Оки доки.

Иначе тука таткото маста му ја извадивме, оти нема слики со ќерката на фејс, него само од синот, па дури и за дента кога се родила, нит за роденден немаше ништо стаено, само шернал нешто од мајката, али тука све чудо види ЖЕНИ го браневте. Оти и вашите мужи така праеле. Јејјјј, феминизам.

И за него се збореше дека ја продал ќерката, дека ја убил оти не била негова, па брат му или брат и за одмазда ја убиле, па мушките швалери ја убиле, па шо ти ја знам..

Али клучниот момент е што мајката била со девојчето.
    Да беше таткото, и погнасни ствари ќе се збореа, али ај...

И од кога тоа не смееме да судиме за некои работи оти и на вас слеш нас ни се десиле?!

Да, она е крива оти одела трудна со две мали дечиња у лоши временски услови у некоја забаталена шупа, од кои едното само што проодено. Се глеа на слики ја вози неа у количка, или седи увек, а брат и помал од неа стои и не е во количка.
    Наводно онака, да се прошета...и да му даде вода на синот, и да ја изгуби ќерката. Али она си знае.

Тоа е нејзин удел у кривицата. Ако вас, мене, на комшивката и избега детето, нож земе, падне од прозор, ти си крива бе. Јас сум крива. Комшивката е крива. И треба да знам дека сум крива, и секој ден да се подсетувам, за друг пат да влијаам колку што можам да не ми се повтори. Оти стравот лозјето го чува.

Неам деца, али и мене срања у животот ми се десиле. Нема тука вас да ви се правдам. Али знам кај сум згрешила, и тоа не ми е оправдување. И не жалам никој што прави исти срања, оти ни себе не се жалам.

Жал ми е само за детето.

11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Па по се што кажа и се гледа дека немаш деца.

12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ова увреда е, или комплимент?

13. CameliaMiller

А тоа е тотално глуп изговор, во ситуацијава.

Освен ако не кажуваш дека сите родители знаат што прават :?:

14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Во дворот дома не морам да сум залепена за него 24/7,вие сега после војна генерали,никој не предвидува дека едно или двеминутно "завршување" работа на изолирано место ќе донесе таква трагедија,намалете малку со најмајкување.

15. CameliaMiller

Инаку тодлер (па и постаро дете) секогаш може да се повреди, и дома. Ама едно е пред очи да се повреди и да видиш, сосема друго да не знаеш ни каде е.

На крај памет на женава не и' паѓало вакво сценарио, ама шузнам, де да научиме нешто.

За да бидам воспитачка во градинка, не треба да сум мајка. Што правиме ако од двор на градинка некој ми киднапира дете или за секунда ми го снема? Ќе бидам крива или?

16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Темава каша попара ја направивте. Одете во друга тема и објаснувате се која е најмајка, која се грижи најубаво за децата.
    Темава е за Данка, и оставете да пишуваме и читаме за тој случај

17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Не се работи за двор каде што живееш, со капија, ограда и услови соодветни за деца.
    Но, ако ти не сметаш дека има потреба да се залепиш за две годишно дете во такви небезбедни услови и конфигурација на терен, не знам што повеќе би ти кажала, но така се случуваат трагедии.

Не сум најмајка, туку кога знам дека нешто не е безбедно за дете, не би го правела.

Инаку, дури и во сопствениот дом може да има фаталности, баш поради тоа лабаво размислување дека не треба да си залепен за детето. Од конзумирање на хемикалии, земање апчиња, излегување низ порта, паѓање во базен во дворот.

18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Во ред , ти не си, јас сум. Затоа сме сите различни, не можеме по калап да ги гледаме децата.
    Вие намалете малку со тоа опуштено гледање на децата, од толку опуштања гледате што се случува. Не чувате животни ( да не навредам сега и тие треба да се чуваат) ама некои кога ве читам ви се чудам, ко куче да си трчка низ двор да сте пуштиле, а не дете година ипол, две.

@Misskirova ,Членката @Gosh баш убаво кажа, се на место. Не значи сега ние што сме мајки дека треба да ја браниме мајкава ,само зашто и ние сме мајки и нас може да ни се случи. Реалноста е дека да не била толку невнимателна, не би се случило ништо. Ама ете од тоа дека све можеме сами, па што ако се изгуби на 2 сек, па не можеш вака, па ги држите 24/7 залепени за вас, затоа доаѓаат и вакви трагедии. Да сме малку како мајки по свесни за децата, за тоа колку се беспомошни, колку навистина им требаме во тој период од тие години, може подруго би било.

senjorita-v, 1209, oblace1 and 5 others like this.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Не бе, комшиите се криви, аман ,кај ќе допазиш дете, не ќе го чуваш залепено за тебе.

Во право е членката, темава е каша попара..

20. CameliaMiller

Сите се криви искрено, како што кажав, ни тоа да видиш дете мало само на улица и никако да не изреагираш не е нормално.

Еве во најпрост случај можеби на родителот му се слошило, нели.

Gosh, senjorita-v, Mrs. right and 5 others like this.