1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.887
    Допаѓања:
    23.501
    Ај дупките и ѓубрињата едно.
    Ама мислам ограда/порта нема...

Друго, дај па не знам зашто има закони за невозење пијан.
    Секако и трезни прават сообраќајки де.

Не е тука проблем какви родители сте (овај мајки де, тие другите не се битни) него размислувањата

Последна измена: 8 април 2024
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    7.747
    Одма до куќата има слика од нешто што наликува на распадната штала. Погледни само во која состојба е. Дали мислиш дека изгледа стабилно? Што ќе ти е клуч кога нема ни врата.

3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    И панично залепена за дете нон стоп си има свои последици ама ајде да не ја полниме темава со оф топици.

На Emy867, Splendor., Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    8.531
    Мајката таму не била со години. Можеби последниот пат кога била, било повеќе средено и не мислела дека ќе биде некој огромен проблем на кратко да отиде со децата.

А и кој би претпоставил дека од толку наивна работа ќе испадне хорор зборуван низ цел Балкан, па и пошироко.

Крај краева, нема поента натегањето. Мајката, родителите се доживотно казнети за невниманието. Назад сега нема за жал.

На Stressed Out, Lollipop_123, Skyler и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    2 ги имам, никаде не пишав дека трчам позади поголемата, пишував за помалото.
    Од панично залепена до внимателна и претпазлива има многу ама ај , овде секогаш од една крајност до друга крајност се оди, помило е да преувеличите само да излезете во право. Ама нема врска, терај си го ти твоето право, јас моето.

На Erika.greeneyes, oblace1, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.455
    Допаѓања:
    183.534
    Кој е безбеден простор за дете? Си шетала дете покрај река воопшто? Реките немаат огради, знаеш колку малку фали од рака да се пушти за беља? И тоа се дешава иначе, се пушта и лизга во корито. Ретко, ама се дешава. Исто како што се дешаваат ситуации како оваа.

На Annath, senjorita-v, Skyler и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Немора да си панично залепена, ама доволно е да ти е пред очи. Да земеш вода да му дадеш на дете е неколку секунди работа, ако пред тоа ти била пред очи, како за 5/6 секунди нема да видиш дека го нема детето? Овде се работи преочигледно за повеќе минути. И најнервозна и најуморна детето гледам пред очи да ми е. Доволно е. Како на онакво место ќе го пуштиш слободно да си игра без да ти е пред очи не ми е јасно, најискрено?
    Бидна што бидна, тешко таа мајка, она си знае како и' е, ама не е дека комшиката има повеќе вина од мајката.

На Erika.greeneyes, Gosh, nikol97 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    Реков јас поназад, таа тука пораснала и не гледа опасност.
    Тоа не значи дека е во право.

Не сум само јас, истово на полицијата и беше сомнително - далеку од нормална постапка на родител е ова. Ама ок, ќе си мењаме наратив зависи колку се пронаоѓаме. Еве не знам за други деца, за ова што "го растев" штитници на се' имаше, и на штекери, и на фиоки, и на елементи и на ѕидови, на дофат ништо што може да се повреди, пак има лузна што на право се сопна и се акна од паркет, со забите усната си ја расече.

Некогаш некои работи се судбина, некогаш е предизвикување на судбината. Да ја најдеа Данка каде што иницијално ја бараа, не ќе имаше толку разбирање за постапкиве, ама окси.

На mal.ecka, BlackNight, senjorita-v и 11 други им се допаѓа ова.
  9. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    7.747
    Не знам зошто се натегате на 10 страни, кога сите се согласувате дека во такви услови не би го носеле детето.

Не се работи за невниманието на мајката. Секому може да му се случи. И ми се случило пред очи дете да ми се повреди. Ми се случило пред очи дете друг да ми го повреди.

Но, кога веќе свесно знаете дека некои ситуации од самиот почеток не се безбедни за деца, тогаш зошто би си ја барале бељата. Данка не е прегазена и задавена пред зграда, во парк, пред продавница. Туку на место каде што првично дете не припаѓа.

Јас друго те прашувам. Дали ти би ги носела децата на ова место да се истрчаат?

На Erika.greeneyes, Lollipop_123, Lisandra и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    189.584
    Аха, ти го прескокна муабетот зошто воопшто била таму, исто како госпоѓа Старфал?
    Е добро, пошто истото прашање го имав пред едно 80 страни- не, не биле таму за да се истрчаат децата. Отишла да види во каква состојба е имањето и може ли да се оспособи за живот. Дали имало дупки, јами, крш- несомнено. Ама па нејзе и било нејзино, не го доживувала како пустеш, ко што рече, и секако не како место кајшто психопати ќе ти убијат дете, намерно:x
    И не знам, како замислуваш дека изгледаат куќи и дворови во село на Балкан? Зависно од конфигурација на терен, низинско ли е, планинско ли е, ама па убедена сум дека нема косена трева и љуљашка под оревот како стандард.

На butterfly6223, MeowMeow, Kolache na mama и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.455
    Допаѓања:
    183.534
    Никој не рече дека била во право. Велиме дека била човек.

Уф со тие камења ли? :) За жал, ист наратив имам од почеток. Ги разбирам околностите и не мислам да и ги вадам низ нос.

Ама не ја најдоа. Непостоечка ситуација не можеш да протнеш како аргумент. Ама окси.

Кога ќе растеш без наводници ќе праиме муабет.

На senjorita-v, andromedae, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    7.747
    Отишла да види во што состојба е со децата. Маж и каде е во наративот?

Јас имам викендица составена од два дела. Едниот моментално се гради. Таму дете не би носела. Клинци, шајки, струја одголена, се и сешто има. А мое е, не го доживувам како пустеш. Со кој памет би го пуштила детето?

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.403
    Како бе овие двајца монструми не можат да се сетат кај е телото? Како? Како??

На Kate Rina 93, Lisandra и Dominodancing им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    8.531
    @L.i.n.a.a Не е дека не може да се сетат, туку едноставно одбиваат да кажат.

Можеби е и на повеќе места, а и најверојатно сметаат дека "без тело" ќе се извлечат.

На Kate Rina 93, Mnik, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Па не е толку многу одалечена куќата од патот каде е удрена. Местово возрасен да оди ќе се сопнува не па дете.

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    124.221
    Па тоа ме чуди и мене.. кој знае што се десило.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.403
    Ама нема да се извлечат, односно се надевам дека нема. Вака или така ќе згнијат во затвор. А и кај имаат тие мозок за да сметаат нешто? Двајцата безмозочни, бездушни

Само да не испоцркаат и тие пред да се најде Данка

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    189.584
    Ок, ај одговори си сама на прашањата. Кај би можел да е мажот во 1 на пладне и зошто отишла со деца.
    Исто имај предвид дека деца растат и во такви села, со бавчи место трева, со тутунски игли и шајки расфрлани, со рала и плугови- и во најлош случај, завршиле со вакцина против тетанус.
    Ај сега насочи го гневот на вистинското место.

На butterfly6223, Космонаут, Splendor. и 11 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.150
    Допаѓања:
    124.221
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    Неодговорен човек.
    На линкот од Нена има повеќе слики, со наводници или без, одговорен човек на такво место не носи деца, ни туѓи ни свои.

Само човек е и онаа што роденото дете си го остави само 10 дена, не мислела. Ама ајде, треба да родам па да имам право на мислење, дури е досадно.

На elenaa0805, Kate Rina 93, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.