Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.672
    Допаѓања:
    37.550
    Мешате баби и жаби, искрено.
    Само едно да ви кажам, од дете растено на село.
    Селото е далеку посигурно место за живеење од град.
    Во село нема голем сообраќаен метеж, не се вози воопшто брзо. Скоро секој соселанин со секого се познава, и се знае во која порта има мали деца и уште повеќе се внимава.
    Да не набројувам.
    Од друга страна, невниманието од страна на возрасните е исто како на село така и на град.
    Како што во град имаш автобус кој поминува, така на село може да има трактор во гаража. И нема да има никаков проблем се додека мене 24 ми се отворени каде оди моето дрте. Значи, ГО СЛЕДАМ.
    Ах да, моето 10год дете еве ужива на село кај баба и дедо, слободен е да вози точак, нема метеж, има зеленило колку сака да игра со топка и да падне да биде без раскрвавени колена, зошто во град е се цемент.
    Непознати нема, освен ако некој од страна дојде.
    Не правете споредби за нешто кое не сте го доживеале.

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.149
    Допаѓања:
    124.523
    Го претеравте со објаснувањата, не им е место тука. Отворете нова тема и таму објаснувајте се.

@LaDyDoLl па и едниот бил од селото нели секој со секого се знае и ептен бил сигурен ,аха да. Доверба во никој !

На senjorita-v, Anaroz1, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Јас правам споредби со конкретнава куќа.
    Немам никој во село, немам куќа во село, ама од тоа што сум видела туристички, куќите во село вака не изгледаат.

.
    .
    .

Во однос на тракторот дека паднало од трактор дур се движел, исто е како кога ги седнуваат зад волан, нема разлика. Двете се многу неодговорни постапки.

На Kate Rina 93, Gosh, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  4. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    3.384
    До кај ја донесовте темава, алал да ви е
    Што има врска село или град? Ако некој е роден и живее во такво село? Во куќа со таков двор? Не ве разбирам
    Тука е битен проблем невниманието на мајката. Дали било село или град неважно, сегде може не дај Боже белја да се случи. Затоа очите не 2, туку 4ри треба отворени.

На Erika.greeneyes, Lollipop_123, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    19.731
    Знаеме сите кога се иде по удолница побрзо се иде самото те влече, ама по ваков пат кој и сега е лош, а предходно бетер мало дете на прва ќе се сопне. Ќе падне ќе плаче и да стигнала без да падне бидејќи ја виделе комшиите некое време одела по патот, кога ќе примети дека е сама ќе плаче. Некако филмски ни делува све тоа да се случило за 2/ 3 мин како што велат.

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  6. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.672
    Допаѓања:
    37.550
    Пак на крајот доаѓаме до исто, НЕОДГОВОРНОСТ.
    А не, сигурност во живеењето на село и град.
    @eli25 реков,пишувам и кажувам од искуство 25+год живеење на село, плус сега цело време посета.
    Еве ти пример од вчера. Жена со детенце вози мотор. На едно место во селото има лоша кривина. Од спотивна страна наидува кола. Жената со детето паѓа од мотор. Колата не заминува, ги качува двете и ги носи во болница. Во меѓувреме луѓето од куќите каде се случила несреќата го известуваат сопругот.
    Аман те, цело село разбра за 10 мин што се случи.
    За ваму, не коментирам зошто не знам.
    Кажувам само за лични искуства.

На LejlaD, Kate Rina 93, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    19.731
    Живеам во село додуша поурбанизирано од ова е далеку, ама со извинение у двор да си прднеш сите ќе дознаат. Пред два дена се случи немил настан, млада девојка се самоуби буквално одма се дозна.

Последна измена: 8 април 2024
    На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.352
    Тоа е проблемот. Пратено е видео на страна претходно, на прав пат, познат терен, бетон и косена трева за споредба колку брзо оди еден тодлер.
    На видеата и сликите јас гледам кал, нерамнини, камења, грмушки. Колку сака нека е проодено детето, нема теорија непознат терен толку брзо без проблем да го изоди.
    Значи детето е оставено подолго време да лута.

Ништо ми нема логика. Сите лажат. А на крај лагата најскапо ја плати Данка.

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.672
    Допаѓања:
    37.550
    Тоа и ми е муабетот. На 10мин од град е селото, периферија што би се рекло. Исто урбанистичко место.
    Ама ,,Радио Милева,, е активно 24/7
    Нема кој за кого што се не знае, дури и отповеќе :)

На Kate Rina 93, Feminka22 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  10. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
    И јас сум од село не се срамам тоа да го кажам,нормално е тоа дека на село е посигурно и секако сите поблиски комшии се знаеме, кој кога станал кој кого излегол итн..ама друго е цело време да живееш таму, а друго е вака после толку години иако може да се претпостави у каква состојба е куќата со цел памет деца да носиш, ама пак ќе речам како може комшии е да не реагираат кога виделе дете пред капија или по улица само знаејќи дека во таа куќа луѓе не живееле. Не сфаќам а и целиов случај е катастрофа мижи асам да ти бајам, јас во ова не верувам како што се збори.

На Kate Rina 93, Gosh, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Пошто има други инволвирани во целиот случај, ќе се каже полека полека се мислам дека телото е распарчена за грев но мислам дека и брат му беше вмешан, вмешан е е и таткото ако не и мајката. Затоа не кажува кај се најдува телото и нив ги зел на душа да одат взатвор сега..

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    3.384
    Па ако и тие немале мозок, затвор им е малку.

Како еден паметен не се најде меѓу сите нив, како

На Kate Rina 93, Feminka22 и Lisandra им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    62.288
    Едно е да се направи човечка грешка која на крај скапо ќе кошта. Верувам дека она жива месото си го јаде сега за тие кобни минути што се случиле.

Сосем друго е детенце кое си го чукнал со кола да го удавиш со голи раце и сам бог зна што да му имаш направено на телото.

Па уште и да не кажуваш каде е телото, кај си ги уништил луѓето максимално, си им нанесол неопислива болка дополнително ги мачиш и не им даваш closure, ги влечеш, не можат детето да си го погребаат, буквално ги убиваш секој ден одново и одново, ги фрлаш во бездна.

Милион масакри сме просведочиле, црни хроники, подмолни убиства, силувања, ѕверства, вакво нешто досега јас не сум видела. Обично ако ги фатат со докази кажуваат каде е телото. Ова не се монструми, за овие двајца нов збор во речникот треба да воведат. Нова дијагноза.

На butterfly6223, Stressed Out, Erika.greeneyes и 24 други им се допаѓа ова.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    3.384
    Мојов мозок никако не може да процесира дека постојат такви Нелуѓе, што толку ладнокрвно би изреагирале при сообраќајката. Луѓе, филм да беше ова, актери да беа па 10 пати ќе ја преснимуваа целата сцена.. Неможам, и никогаш нема да сфатам, како така одма излегол безмозочниот совозач и го собрал телото на Данка во кола
    Како намерно да било, како се да било со умисла, и знаеле биле спремни што да направат

На Mnik, LiquidLuna, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
    Не ми се верува дека возејќи со 20,30 км/ч не приметиле дете на улица, куче, маче ми излегло па се приметува валда не биле мортус пијани.

На Kate Rina 93, Gosh и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Да е онака фрлено некаде телото ќе кажеше некој до сега, ама тие не сакаат да се разбере дека се поголеми монструми од шо се навистина, на некој мострумски начин се имаат ослободено од телото, чуваат стока свињи може така го расфрлиле таму треба да се бара можи има некаков доказ.

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.386
    Како успеавте и за ваква тема да се докажувате кој е најмајка и немајка...

Како и зошто отишла мајката, она си знае... Можеби и не била свесна во која состојба е куќата и дворот.

За чудо бидува и пет секунди, и може да е и во село и во град, и дома... Буквално некогаш дури трепнеш и бидува нешто.

Данка сирота си замина, и претажно е каков сплет на околности се издешавале за кратко време.

На мм братче е загинато од неубав сплет на околности. Родителите се обвинуваат цел живот - едниот зошто му верувал дека ќе го повози моторот до куќата на баба му (а тој средношколец излегол на автопат), другиот зошто не бил дома тоа време, туку се шетал. А бил послушен, и некое време возел мотор. Ама ете, што го удрило в глава тогаш да излезе на главен пат, и да заврши под камион...

Јас од лично искуство можам да кажам дека родителите на Данка иако се живи - тие се само физички силуети... Кривицата и едниот и другиот што ќе ја имаат ќе ги изеде живи.

Девојчето нема ништо да го врати...

Да се надеваме и молиме да се најде, да може достојно да биде погребана барем, и да имаат повеќе мир родителите.

А за сторителите да има најстрога казна. Да умираат бавно секој ден со години. Да се каат што не се убиле самите.

На marsilia, Stressed Out, Космонаут и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.902
    Ова нели е пречудно?
    Најголемите психопати за кои книги и филмови сме гледале, па кога ги фатиле признале, овие… што патологија што дијагноза ќе беше ова?!

Не знам за вас, ама мене се повозможни теориите дека ја продале ми стануваат. Не знам дали мозоков си игра со мене иначе друго логично објаснување е дека направиле некој ужас за кој човештвово нема сеуште чуено, па затоа сакам да верувам во првото.

На marsilia, Erika.greeneyes, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Кој сака да сфати ќе сфати, кој не сака нема, тоа е.

Неважно е дали е град или село, планина или котлина, важно е да сте и сме одговорни и промислени кога се грижиме за мали деца, независно дали се наши родени, дали ау паир чуваме, дали ни се внуци, на мажот од бившиот брак или сме ги посвоиле.

Ако вие сте промислени, не се сите, мајкава на децава апсолутно не е, доволно долго го немало детево секако, а ни таткото пошто ок бил со целово одење ваму сама. Таа нивна грешка, превид, цел живот ќе ги пече двајцата и дај Боже да успеат дотолку да се опорават другиве две да ги чуваат.

Никој не оспорува дека за несреќа треба секунда, меѓутоа, имаш ситуација каде ставаш на детето шлем па му даваш точак, и ситуација каде без шлем го пушташ со точак. И во двете ситуации има опасност, во едната бар знаеш дека си се потрудил, па нека го чува Господ.

На Erika.greeneyes, senjorita-v, Kate Rina 93 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    И јас имам чувство дека можеби е жива. Дај Боже да е.

На Erika.greeneyes, Mnik, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.