Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.607
    А како би ја продале кога не ни знаеле дека ќе дојдат во селото? Како мислите, налетуваат на девојчето и им текнува Еј ќе го земеме да го продадеме? И така одма уште дента наоѓаат кај да го продадат?
    Многу тешко такво сценарио.

На Stressed Out, senza.parole и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.953
    Јас мислам дека тие двајца немаат толкав капацитет да го продадат детето. Мислам невозможно е.

На Stressed Out, Konfetka, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Мене мозокот неможе да ми процесира дека морониве му направиле воопшто нешто на девојчето, се некако мислам дека се жртвени јарци, има ова дебела позадина, ама се дека ќе излезе на виделина, не верувам баш, овде се е мешано, премногу случајности, премногу нелогичности. Господ знае што се има случено.

На Konfetka, Gosh, L.i.n.a.a и 5 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.182
    Допаѓања:
    258.286
    И мене тоа ми прелета. Дека ја чуваат некаде или ја продале. Добиле идеја од медиумите оти тоа беше нели и муабетот. Ја зимаат во кола, се буди, ја носат дома.
    Другото сценарио е дека е убиена и се ослободиле од телото на начин да нема тело.
    Немам срце ни да напишам како.

На CameliaMiller, senjorita-v, Mnik и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.382
    Јас не верувам дека е жива. Мислам дека имаат направено нешто со телото...

Да се продаде дете сигурно е процес кој вклучува повеќе лица и најверојатно и служби. Не се продава овца, дете е.

Каде вие двајца психопати со IQ во минус ќе можат да го организираат тоа за толку кратко време?
    Освен некои други исти празноглави ергени и маалски кафани, не верувам тие да имаат поширок круг на познаници.
    Не е тоа нешто што се завршува во неколку минути или часа.

На Konfetka, Skyler, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    62.274
    Истово и јас го помислив. Ама па од друга страна тие не размислуваат како нас, да размислувале немало таков да е исходот. Исто и за Вања бев во неверување како може креатури у гз правени со iq во минус да киднапираат и убијат дете.

И во двата случаи сличноста е тоа, безмозочни амеби што не размислиле дека постои технологија во 2024 година со која ќе се овозможат докази, па дури и да нема тело ќе го реконструираат настанот.

Болката е само што невини души си заминаа, а на светов остануваат такви чудовишта.

На Stressed Out, Konfetka, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    10.163
    Какво живо дете, какво продавање, овие се без мозочни хемисфери, амеби!
    Кој знае што му направиле на детенцето, ни криво ни должно.. не можам ни да пишам што ми паѓа на памет дека му направиле, кутро детенце. ;(:u:

На CameliaMiller, Yowannty и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    37.249
    Сите што ја обвинувате мајката отворете тема Изгоре Универзална сала и таму да лечите фрустрации дали некој сакал зграда да прави па ја запалил или што е работата, таму барем за ѕидови се работи, а не за 2 годишно девојче

На Stressed Out, vampy.witch и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.900
    Па не… не веруваме дека е жива, мислам јасно е веќе се, уште само некој од релевантните да каже на глас.
    Обично е предизвик да се извлече информација од високо интелигентни психопати кои можат и знаат да си “играат” со зборовите, мислите, движењата.
    Ама вака кога имаш неука сељачана, без некоја поголема едукација и ајкју на ниво на собна темп. па и професионалци кои не можат со денови да извлечат што се десило во еден конкретен момент е стварно бизарна ситуација и те тера да ги размислуваш сите можни опции.

Данка си отиде за жал и овие ситуации само ни кажуваат дека денеска го немаме тоа “село” што сите го зборат за да помага околу децата, дека сите сме сами и дека доверба често и во најблизок не можеш да имаш.

Јас сум сеуште запрепастена дека во Србија имало таква разработена мрежа за продавање деца и не можам да поверувам дека дури и сами родители се вклучени. Па како да не се запрашаш дали и кај нас постои нешто такво, а не знаеме?!

На marsilia, Konfetka, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    37.249
    Нема кај нас. Ние поназад и од србите сме. :D Ама ете некој ќе добие идеја како да не работи, а пари да има.

На Mumoftwo30 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  11. vampy.witch

vampy.witch Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    79
    Ништо не би ме чудело. Сигурно нема јавно да ни кажат дека постои.
    Додека студирав факс имавме тема за трговија со деца каде имаше кај нас неколку случаеви на киднапирани деца кои завршиле за жал за трговија со органи во Косово. Тогаш постоеше болница на црно за вакви работи. Дали постои уште не знам.

https://lifelinechild.org/ Организација од Алабама која нуди “посвојување” на деца од повеќе држави вклучувајќи ја и Македонија како и Србија.
    Имаше и уште еден сајт само не ми текнува како се викаше каде буквално има каталог со дечиња. :x:u:

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.421
    Заборавате една битна работа сите, деца растени на село знаат во село да се понашаат, деца кои не се растени не се свесни за опасностите или друга крајност се пресвесни и не се движат лесно, а мајкава прв пат после многу години дошла во селово.

Јас сум носела 2 годишно во село, не идентично вакво ами слично, запуштено, од рака не го пуштив, не знам може ми се погоди детето ама јас од рака дете на улица, на небезбедно место и во гужва, не пуштам, нема жива сила што ќе го задржи до мене. Ако не сака, нема проблем, ќе се вратам назад и тоа е тоа. Дур не научи дека кај што има опасност мора да е до мене, до тогаш имам безбедни места. 2 имам, второво уште е мало, али големото еве го 8г и фала богу ништо од емоционална, физичка, ментална, каква год гледна точка да кажам не му фали. Сега веќе шета покрај мене, не го држам за рака, ама малото ќе го држам додека не видам дека и он како и брат му може да се движи сам. Во село кај баба ми моментално е токму вака, како околу куќава, лом, на 2г го однесов детево прв пат, не го пуштив од рака да ми мрдне бидејќи во еден двор има бунар, има 2 септички јами, има огромни грмови со свашта во нив, има градина во која ама никој нема влезено може 25г и само се фрла ѓубре тука од околу и има срчи, има метал и е тој бунар небезбеден, а и самите куќи се во лоша состојба пред распаѓање. Иако се работеше за куќата во која пораснав и душа ми се параше, не влегов од страв дека нешто ќе пукне, ќе падне и ќе настрадаме. А имам спомени еден куп врзани за куќава.

Е сеа што муабет ми кажаа родниниве во Србија. Мајката и таткото не биле во добри односи и мајката била таму за да види дали може да живее со децата таму, наводно и третово не е на таткото. Куќата била на вујкото препишана, вујната била прва што објавила уште немало никаде објавено, јас лично кај неа и следев ситуација, а вујкото сите знаеме дека се однесуваше чудно во потрагата. Наводно ова е се сценарио на вујкото и мајката можно е вмешана, а таткото сакал да ја земе Данка бидејќи бил врзан со неа. Буквално вака ми пиша братучед што се пишува по нивни форуми и групи на фб.

Не е мое мислење, да напоменам! Е сеа јас прочитав дека мајката чудно се однесувала сега, така да не знам што да кажам, освен дека само сакам да си најде мир душата на Данка ако стварно е мртва, а ако не е и ако сепак е продадена бар да има поубав живот таму каде што е. Но и да не заборавиме дека ние и србите имаме иста днк што се вика и љубиме да читаме жута штампа, да шириме дезинформации и да наддаваме, така да не мора да значи дека ништо од ова е точно.

На Konfetka, Mnik, Splendor. и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.598
    Не знам што те чуди за продавањето. Отсекогаш имало тоа, па дури и во мк.
    Само сиг јавно нема да објават. Знам уште мала ко бев, слушав во мојот град за двајца гинеколози дека уште на времето препродавале бебиња. Не сакам да ги именувам, ама цел град тоа го знае, сите истата шпекулација ќе ти ја кажат. Колку е вистина не знам, ама чим се збори така е.
    Јавна тајна е за Албанија, Косово, Србија, Бугарија и Романија за продажба на луѓе/деца.

Ја уште потајно се надевам дека Данка жива, се додека не се пронајде.

На Viktorijaaa5, Konfetka, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    26.970
    И во мојот град исто се збори за едни гинеколози. Сега се во пензија, имаат куќи палати шо гарант не ги направиле од гледање пу*ки цел ден.
    Фамилиите и ден денеска ги колнат, оти во 80тите - 90тите, кога овие работиле најактивно, најмногу бебиња као умреле а телата не им биле дадени на семејствата.
    Лично познавам семејство на кое така му направил еден од овие гинеколози, бебето се родило живо и здраво и после наеднаш им кажале дека умрело. Се тепале тамо во болницата за телото ама не им го дале ни да го видат а не па да го погребат.

На Mnik, Gosh, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.182
    Допаѓања:
    258.286
    Мајка ми кога раѓала со мене, имало жена која дошла, се породила и детето го зеле други.
    Така да тоа оддамна постои на овие простори.

Во врска со постот од Ангел, ова е врвот.
    Читав интервју од бабата, мајката ја условува како ќерка, маж и во ниту еден момент не ја нападна и се секогаш заедно.
    Ама србиве, откако ги консултираа сите врачари, гледачи, бајачки, сега имат нова приказна.
    Не се нормални, тоа знаеме. Ама од секоја трагедија прават циркус.
    Срамота.

На Космонаут, CameliaMiller, Mnik и 14 други им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    13.496
    Јас мислам тоа со продавање на бебиња порано го имало, сега со развиена технологија, секој може да има дете, од сурогат мајка, до инвитро, ова, она, лекови, мислам дека воошто веќе ни не станува збор за тоа дека некој ќе ти украде бебе па ќе го продава за пари, мислам нема купувачи за тоа..

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.479
    Допаѓања:
    108.421
    Баш циркуз! Ама од друга страна си мислам, дајбоже да се во право и да е мајката уствари крива, само за детето да е живо. Нешто се поклапа а па си викам па и лесно е да створиш приказна од готов случај, само поврзуваш конци.

На senjorita-v и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.523
    Ама овие зашто да признаваат дека ја убиле да лежат затвор? Ако зеле пари поарно да кажат ја продадовме барем нема доживотен да добијат. За жал мислам дека Данка навистина .... :u:
    Не ми е јасно , ваљда ги тепаат а да неможат да извлечат за телцето каде е :u:

На SummerGirl, Victorian, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    19.730
    Да ги тепаа до сега ќе пропееа обични пијандури не се толку јаки они па да издржат толку ќотек. Кој знае што се има десено, треба многу да се истражува уште.

На ThiccFit, SummerGirl, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.