Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Важно е за другите деца. За мајкава секакви невистини се кажаа.

На LejlaD, BlackNight и MeowMeow им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.801
    Допаѓања:
    274.699
    Па лични нејзини и од маж и' работи сериозно нема зошто било кого да засегаат, ирелевантни се, каков брак имаат и во какви односи се, нема врска со тоа што се случи со детево.
    Жената сигурна сум дека по совет од полиција ништо не демантираше и тоа и многу поназад го напишав, нема потреба на нас да ни се правда дали има или нема швалери или зошто бришела и дали бришела пораки итн. Таму кај што треба објаснила, не е должна на нас да ни објаснува и правда интимен живот.

На Anaroz1, Stressed Out, L.i.n.a.a и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.595
    Кога објавија што се случило со Данка, полицијата и заблагодарила на мајката за соработката. Така да, ние баш ништо не знаеме. Тоа што се пишуваше очигледно беше неточно.
    За жал, не верувам дека ќе го најдат телото и веќе се' помалку го следам случајов, мачно е.
    Земи го од улица, задуши го оти нечиј живот не вреди, само твојот вреди, фрли го на буниште па оди врати се оти тоа малку е, треба да се ослободиш за да не го најдат. И овие без памет и осет ќе кажеле телото каде е, гроб да имало. Никогаш не бев за смртна казна, ова е прв случај за кој мислам дека е потребна. За овие џабе е воздухот што го дишат, на вакви утепани не вреди ни ден да им се раздени. Изгубени случаи.

На Skorpija25, Anaroz1, Splendor. и 11 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.801
    Допаѓања:
    274.699
    Иако го разбирам револтот, смртната казна ништо нема да промени, ниту било како ќе го подобри општествово.

Ене, ја имаат америте, па никого не одвраќа од криминал, смислуваат подобри начини само да се скријат.

Освен сериозен цивилизациски чекор назад, ништо друго не е, никого нема да премисли.

Систематско работење со свеста на луѓето, на сите служби, па можеби сегашните деца ќе бидат нешто поразлични.

Вакви појави има кај што има не само интелектуално, туку и емоционално и духовно пропаѓање на едно општество, каде што се изгубени основните вредности, основните морални начела, некаква смисла во постоењето, некакво заедништво.

Не дека порано немало гнасотии, ама ги немало до овој степен. Што зборува за колективно социјално пропаѓање.

На jacqueline.s, gjoker4e, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  5. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    692
    Неолибтардизмот си ја постигна целта...

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.073
    Да, крива бев и неодговорна како прво што дозволив дете од 2 години да игра со метални парички и жива се изедов и триста сценарија свртев во глава што можеше да се случи. Ние сме одговорни за нашите деца, што и да се случи јас сум крива.
    Не знам како да доловам колку е долго 2 мин да оставиш толку мало дете без надз
    ор. Еве пример одите на Водно и сваќаш дека си го заборавила тел во кола го оставаш на ливадата и се враќаш во кола да си го земеш и 2 мин не погледнуваш во него. Кој ќе биде крив ако се случи нешто, тодлер оставен сам во непозната средина.

На CameliaMiller, Gosh и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    90.327
    Па токму тоа ти го зборам.
    Значи секому може да му се случи да погреши.
    Ти си погрешила и детето ти лапнало паричка.
    Таа погрешила детето истрчало на улица.
    Мајката на Данка штом со години не била во селото може не претпоставила во каква состојба ќе го најде,па затоа отишла со мали деца.
    Второ,да,невнимавала доволно.
    Но и не мораше да се случи детето да налета на двајца убијци нели?!
    Можеше да ја најде во дворот.
    Но некогаш ѓаволот си ја бељата и се случуваат работи за кои нема објаснување.
    Данка ќе беше жива и најдена од мајката, да не ја зеле идиотите.

На Oneo, Mumoftwo30, Stressed Out и 12 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Мене коментарот ми беше дека досега толку глупости се изнапишаа, а всушност воопшто не е така. Оти секаде се пишува дека мајаката е виновна, па не плачела, па ја продала.
    Не битно ми е каков брак имале, се надоврзав само само на другите коментари.

Тело најверојатно и нема. Ми стои дека е изгорено. Еве пишав. И може ова е најмалку монструозно од се друго што ми паѓа на ум.

Ова е трагедија која полека стивнува, ама не верувам дека некој ќе ја заборави. Волку се немам потресено не знам од кога. Затоа се надевам дека веќе ниедно дете нема да страда.

На Mumoftwo30, Yowannty, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    7.325
    Јас колку што разбрав вујкото на Данка живее во селото. Како може да не знае во каква состојба е куќата и дворот? Сигурно претходно куќата не изгледала како милион долари хациенда, па сега да ја најде во ваква состојба. Имаме имот во село. Не ми треба да не одам 10 години за да знам дека куќата е во распаѓање, има змии по тревите и расфрлани алати од шталата. Да не зборам што ми е страв да и се приближам на таа куќа, нешто да не ми падне врз глава. Да носам две годишно дете таму и да се повреди, кој ќе биде крив?

Не го знаеме исходот од Данка, да не биле монструмите. Ако забележиш на снимката, одма до куќата има јама. Што ќе се случеше ако Данка паднеше во таа јама? Како што не слушнала мајката дека Данка со кола пред куќа ја удираат, немала да чуе ни дека во јама паѓа и се дави.

Не се работи за тебе на темава и останатите што се најдовте некако прозвани. Факт е дека таа куќа не е игралиште или игротека каде се носат мали деца.

На Erika.greeneyes, Kate Rina 93, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.556
    Допаѓања:
    13.908
    Прееска гледав вести, Властите длабоко навредени, па неприфаќаат извинување, само оставка на началникот оти ги навредил. Абе колку ме невираат вакви работи, кога некое малцинство ќе направи нешто и после „ама не сме ние вакви“. Ќути таму бе, ќути.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.392
    Допаѓања:
    40.772
    Случај кај нас во Македонија, каде што не се најде телото на убиениот. Лицата никогаш не беа осудени за убиство, туку само за киднапирање.
    Денес, после 9 години затвор, излезени се на слобода и заминати за Словенија.

Затоа е многу битно да се најде телото на Данка, за да може да добијат овие монструми најголема можна пресуда.

"Ангел исчезна на 7 март 2012 година, на возраст од 25 години, а зад себе остави две мали деца, кои денеска се веќе тинејџери.
    Полициската истрага, а подоцна и судот, тогаш утврди дека тој бил начекан на велешкиот пазар од соседите, татко и син, Перо и Борис Нацеви, кои го претепале, го ставиле во багажникот на нивниот автомобил и го оставиле покрај реката Бабуна, на оддалеченост од околу 13 километри. Оттогаш Ангел го нема, а синот и таткото завршија во затворот „Идризово“.

Тие беа осудени на казна затвор од по 9 години, за киднапирање. Обвинителството не ги гонеше за убиство, бидејќи никогаш не беше најдено телото.

Осудените соседи пред неколку години излегоа од затвор, по што се преселиле и заминале да живеат во Словенија. Ангел пак се уште се води за исчезнат бидејќи никогаш не бил најден.

-Не проверија ниту на камери, ниту ништо, разочарано вели неговиот татко за ,,Фокус”.

Тој уште на почетокот се сомневаше дека Ангел е убиен и закопан, па самиот копал дупки за да го најде.

Она што е заедничко за овие две семејства, е тоа што ниту едното, ниту другото, не беа задоволни од разрешницата на случајот. Стојанови бараа доживотен затвор за обвинетите татко и син, но и признание за тоа каде е телото на нивниот единец, за да можат барем да му направат достојно почивалиште. Нацеви, пак, се жалеа дека изречените деветгодишни казни затвор се превисоки за киднапирање и бараа слобода. Тие обвинуваа дека најголемата вина е кај институциите, бидејќи со години не реагирале и покрај многубројните пријави против Ангел од нивната ќерка за вознемирување."

На MeowMeow, Yowannty, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  12. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    5.442
    Не си од Велес вајда, не го знаеш случајов.. Ама вајда и полицијата не се замараше толку да го најде баткава.. Дека цел Велес плачеше од него..

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Разликата е што овде има материјални докази кои укажуваат на убиство.

На SigmaMan, Yowannty, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    26.954
    Кои се тие материјални докази? Крвта на колата? Тоа не докажува убиство. И на тебе може да ти најдат крв дома ама не значи дека си мртва.
    Може да ги теретат само са киднапирање, возење во пијана состојба ( шо незнам дали може да се докаже дека биле пијани кога ја удриле) и удирање во пешак, малолетник, како и да е.
    Јас мислам дека они двајца се многу итри и знаат дека ќе добијат помала казна ако не кажат каде е телото.

На christinnn, Erika.greeneyes, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Не знаеме кои докази ги имаат.
    Тоа ќе се види кога ќе започне судењето, да видеме како ќе го класифицираат делото.
    Башка за да добијат помала казна им треба добар адвокат. Овие не верувам дека таков ќе добијат, немаат пари како прво, а дали некој би се нафатил да ги брани.
    На пример родителите на Коста ги имаат еден од најаките адвокати, ама имаат пари. Овие работеле во Водовод.

На Kate Rina 93, LejlaD, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    7.325
    И во погорниот случај имало материјални докази. Крв исто е најдена во колата која служела за киднапирање.

Разликата е всушност во тоа што монструмите признаа за убиство, а кај Ангел не.

Ако е точно дека Ангел ја тепал, малтретирал ќерката и сестрата на осудениците, убаво и што му направиле. Правда по брза постапка.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    Screenshot_20240412_085607_Facebook.jpg Денес на повеќе македонски портали прочитав дека на Пинк објавиле дека телото на Данка го сомелеле и го дале на животни, ама на Пинк таква вест нема..

18. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    5.554
    Зошто вакви потресни работи се објавуваат за малечката?
    Ете докаде оди човечката суровост, нема граници.
    На некои веб портали и јавни медиуми дефинитвно им се потребни тужби /казни за вакви ширења на непотврдени информации.

На Bezimenka90, Mumoftwo30, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Тоа прво го помислив, ама немам желудник ова да го прифатам.
    И не сакам да знам.
    Јас да сум родител, ќе му пресудам сама. Всушност јас на ред нема да дојдам. Маж ми ќе ги убие одма.

Ова луѓе е толку монструозно што не знам кој би останал присебен. Ова е..
    Има ли зборови?

На Skorpija25, Sofi.ja, Anaroz1 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.595
    На ниту еден српски медиум не видов да е објавено тоа, од каде таква информација нашиве?