Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Па од почетокот некој спомна дека имале животни. Тоа е една од теориите. Или дека е изгорена.

2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    Ако стварно го направиле тоа, ова е толку монструозно дело, мислам на Балканот немало до сега нешто полошо.. Убиец да, ама сквернавење на тело на умрен човек е уште полошо и од самото убиство.. И таа девојката Павлина од Велес што беше што го уби џандарот затоа што ја тепал стана убиец не по нејзина желба, ама сега е на слобода бидејќи не земала да го сквернави телото, да го закопува, викнала дури и брза помош, не сакала да умре човекот.. И овие ќе беа на слобода сега, или ако не сега за 5-6 години ќе беа на солобода, да викнале брза помош, или да го однеле детето на лекар, или да избегале..

На Feminka22, Konfetka, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    90.327
    Вујкото во Бор живее, не во селото.
    Значи да, не е игралиште местото точно, не промислила мајката во каква состојба ќе ја најде куќата и дворот таму.
    Но дете и на прав пат може да се повреди.
    Данка не е жива зошто налетала на психопати, а не зошто мајка и ја однела во запуштено место.
    Инаку не се наоѓам воопшто прозвана, нема зошто бидејки јасно ми е дека не псотои човек кој нема да погреши, а животот некогаш приредува сценарио кое не можеш ни да го превенираш ни да го замислиш, па и кога детето е чувано во стаклено ѕвоно, не е совршено безбедно.

Последна измена: 12 април 2024
    На SigmaMan, Annath, Anaroz1 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.801
    Допаѓања:
    274.699
    Луѓе и јас прво помислив на тоа, не сакам да го зборам затоа што е ужасно, преужасно.
    И не е исто да "престане да постои" телце на дете што нема ни 2 години, и тело на возрасен. За жал многу лесно се' што и да намислиле - направиле.

Гомна гнасни, важно е да се дознае вистината, ама од шпекулацииве престанав да читам, не сум мајка, дете немам, ама без сон ме остави случајов, прво тоа со Вања, а после ова... еве не знам, јас мир на душава немам и не можам да имам.

Ни за Вања нема правда уште ниту постои човечки вид на правда што може да оправда изгубен детски живот.

На SigmaMan, Skorpija25, Sofi.ja и 11 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    37.225
    А некако сите да се обединиме за да добијат доживотна казна и без тело? И плус секој ден да се мачат на некој начин.
    За 2 годишно девојче станува, ни 2 цели години немало
    И сите ние ќе потфрлиме ако овие не добијат доживотен затвор
    Сигурно постои начин
    Со потписи, со штрајк, со било што

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.157
    Допаѓања:
    258.123
    Какви се не муабети сум слушала, што се случувало со мали деца особено во минатото, кога немаше медиуми. И баш овие се тој профил на луѓе, простаци, без грам памет и емоции, сигурно си велеле ај бе мало дете е, штотуку родено…
    Зборувам за Србија, Босна па и Мк, по селата особено.
    Ич не ме изненадува ова злостосторство и за жал мислам дека не е само тоа.
    Порано имале многу деца од кои многу и умирале. Некои исчезнувале.

На CameliaMiller, Mumoftwo30, spacegirl92 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    616
    И јас сум чула за работи во селава во мк. Ако не го сакале детето штотуку родено си го фрлале. Простете ми ама во село поготово они планинските живее најзатупаниот народ секако со исклучоци.

На Zumbulche, Sielo❤️, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    Јас немам чуено за деца дека фрлале, ама прадедо ми женските кучиња и мачиња ги фрлаше во река да се удават, особено кучиња, не му требале женски кучиња секоја година да му се кучат, или уште непрогледани такви во вреќа и ги фрлаше негде во некое ѓубре да умрат, дедо ми исто, татко ми не прави така, имаме две кучиња и двете се стерилизирани..

9. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    616
    Абе тоа извини вака ама не ми е ни чудно. Кога бев мала значи и во град тоа го правеа. Ние децата од мојата мала одевме и прибиравме се и се трудевме да одржиме во живот што повеќе животни. Ама мн така во вреќи фрлаа.
    А за ова со децава го разбрав последниве години од постари луѓе дека некој мајки мн мн не му ја мислеле, роди го -фрли го. ;(

едит: за новиве наслови неќам да коментирам веќе. Стварно е премногу. Што и да направиле нека почива во мир душичката и нека си го најде нај убавото место што постои ;(:l:

Последна измена: 12 април 2024
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    А какви животни чувале, се знае?
    Изметот на животните нели можат да го проверат..

11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    А како го замислувате вие тоа "чукањето со колата" што дури ја осудувате мајката дека не чула?
    И да не возеле брзо да удриш дете од 10кг,едноставно да го прегазиш со двете тркала од една страна и толку е,нема кочење,нема галама,нема бука,душичката немала шанса ни да заплаче.
    Навистина мислам дека редно е да престанете да ја коментирате мајката и притоа да се надоврзите "јас вака,јас така" у реду е,ѓаолот ни ора ни копа,само речете недај Боже,толку.

На butterfly6223, Annath, Anaroz1 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    2.091
    Svekrva mi kažuvaše deka majka i nejzina sakala da ja frli nea čim se rodila kaj životnite. Nekako kjerkite odnosno sestrite na svekrva mi ja predomislile. Vika voobičaeno bilo

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    Не викам дека е добро тоа што го правеле, ама не биле писмени, децата ги гледале како помош за нивите и стоката, повеќе машки деца, повеќе помош, башка и војни имало, сегде пустош, децата им умирале од глад, од секакви болести, само они си знаеле како им било.. Женските деца ги гледале како товар и едвај чекале да се отарасаат од нив.. Не можеме да знаеме како им било, ама сигурно од убавина не се решавале на таков чекор, душата по ниви им испаѓала, се козеле секоја година.. Во денешно време тоа не се прави, бидејќи ние новите генерации ја уживаме секоја бенефиција на модерното време..

14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.825
    Мене мм ми има кажувано порано, дека пример кога мажите биле по други градови/држави (печалбари) со месеци и жениве што останувале трудни од други, си ги давеле што туку родени децата или живи ги закопувале. Многу одвратни работи правеле генерацииве пред нас, во не толку далечно минато, ова баба му на мм му го раскажувала, со имиња оваа, онаа, ова пред 80тина/90 години се случувало. И нас сега ќе ни се прават, вие младите вака, вие младите така.

Кутро дете, уште од глава не ми излегува.

На RainbowButterfly, potatoface, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.825
    Мене ми се има случено маче да удрам, се слуша удар.

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Дали е ова редовна практика?

Ок знам дека се става плоча ама ова ми изгледа како да е баш од сите страни се забетонирано.

Screenshot_20240412_222922_Instagram.jpg

Screenshot_20240412_222930_Instagram.jpg

17. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    10.156
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    26.954
    На Anaroz1 и 1209 им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    10.156
    Леле не сакам ни да помислам дека ја сомелиле и ја дале на животните, не значи не!
    Не може тоа да се случи, не!!! ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(:u::u::u::u::u::u::u::u::u::u::u:

На Dominodancing му/ѝ се допаѓа ова.