Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Секој ден отварам со надеж дека е најдена. Многу ме погоди случајот. Иста возраст ми е со малото, и не можам ни да замислам како им е на родителите. Јас имам две мислења.
    Прво мислам дека мајката подолго време ги оставила децата без надзор. Можно е да отишла таму да се сретне со некој од швалерите и детето се изгубило и паднало негде.
    Второ (се надевам поточно) некој од роднините или комшиите го зел детето за да ги уценува.

Никаде не прочитав дека била рамнодушна не знам од каде ви се тие информации. А можеби знае дека детето и е на сигурно па затоа така реагира.

Леле колку сакам да е здрава и жива. И после ова треба да поработи социјална служба.

На Splendor., LiquidLuna, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    12.261
    Мене најчудно ми е тоа дека оставила дете од 2 години само, и за толку кратко време го снема, а се јавиле на полиција после 2 часа, премногу нелогичности, дете мало каде ќе тргне без мајка, ако ја изгуби од вид за миг ќе почни да плачи. Зошто и требало толку време за да пријави, дали побарала помош од соселаните, дали кренала узбуна, сепак се работи за дете, не за кукла. Нешто многу смрди во случајов

На SummerGirl, mariz, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.098
    Допаѓања:
    188.514
    Со тие канали и места околу рудници е проблем што е порозна земјата. Не биле првично ископани така за да пропаѓа земја, ама децении се во прашање, ерозија, башка сето било зараснато со џбунови, со шут. Ваљда го сфатиле тоа штом тргнале да расчистуваат и копаат.
    За швалерите не знам што да кажам, само 2 дена имала швалери за да брише пораки од пред 2 дена? И со таа приказна нешто е чудно.

На Feminka22 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Низ канал, има вода во каналите.
    Затоа толку бараат.

Само што и да ја најдат таму, мислам дека ќе бараат знаци на насилство, премало дете е далеку само да отиде, а и да паднало само ќе плачело, нема шанса да не приметила.

На SummerGirl и JuLleE им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    122.144
    Немала само два дена швалери ама избришала пораки и позиви само од тие два дена..

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Па овие па што пишале, се карала со швалерите.
    Да, баш знаете што зборела |(

На elenaa0805, Biljarkata, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.292
    И дека биле швалери никаде не пиши колку шо гледам, не е време ни место, ама ако се работи за жена одма на то ни текнува, курва, ваква таква...
    Блиски на мајката пишеше, можи биле роднините шо не им ја давале куќата да живеат раат со три деца. Се' само за имоти пропаднати се расправаме. Животи чоечки понебитни од шупа.

На IRBBB, elenaa0805, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Ако не се швалери, зошто бришела пораки и повици? На 25 год ако има малце мозок. Ќе знае дека кај операторот стои сѐ. Ама и од крим техника знаат да враќаат. И на Инста било кај. Сѐ може да вратат и да прочитаат. Може не било карање, ама бришела ете.

Na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke Ilić obrisano mnogo poruka i poziva iz telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi mogu da se obriši iz telefona, ali ostaju u bazi - rekao je izvor

И ја бришам пораки. Ама и ја иам зошто. Ме сфаќате. Сеа не кријам пример од дечко ми. Ама. И имаат хакнато Фб со секакви муабети, и од тогаш сѐ бришам. И меилови и сѐ

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.254
    Секаде пишува на српски дека се гледала со двајца мажи.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Еј де вие како да не бришете пораки и повици...
    Може да е поврзано нешто, ама и не мора да значи.
    И децата се радознали, и тоа како е можно, доколку се гледал отворот да падне детето во него, викате ќе го слушнела, секунда е тоа. Таа веројатно се задржала подолго внатре/некаде позади и затоа сега се брани/има нелогичности, зошто таа е виновна што и да се случило. Зошто не внимавала на своето дете!
    Швалерите дали ги имала или не, мислам дека не е баш поврзано со случајов.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    122.144
    Избришаните повици и пораки се вратени назад, затоа што ти бришиш ама се останува во metadata и криминалистиве тоа знаат како да го вратат и прочитаат. Не се за џабе викнати тие двајца на полиграф.

На SummerGirl, Mumoftwo30, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Kada je reč o podacima sa baznih stanica, to je još u okvirima same istrage, a kada govorimo o informacijama do kojih su mediji došli, priča se da je pronađen veliki broj poruka koje su obrisane proteklih dana. Komunikacija, kažu, da je postojala tri dana pre samog čina nestanka male devojčice i oni su zapravo obrisani, a sektor za visokotehnološki kriminal delimično može da oporavi te podatke i da rekonstruiše celokupnu komunikaciju. To je moguće iz ugla operatera i u slučaju običnih poziva. Ako se koriste neke aplikacije za komunikaciju, tu je takođe moguće, ali samo pod određenim okolnostima.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    13.993
    @Feminka22

Ова е симптоматично многу, непосредно пред исчезнувањето ги избришала.. И после зашо тема на муабет се швалерите, ги заболе луѓето шо праела со нив, туку да не се поврзани тие со ова. Дај Боже све да можат да вратат и да се дознае што матела.

Туку штом ни кучето не откри траги дека било присутно девојчето таму, веќе ептен сумњиво е дали и била таму уопште, туку си го изрежира ова и крие многу работи, проклета нека е.

На SummerGirl, Feminka22 и Gosh им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    122.144
    Како и да е луѓето си ја знаат работата. Не би барале толку опшитно да немаат некаков траг. Ме теши што Зиги вучјакот е трениран за барање живи луѓе. Ја се сомневам дека воопшто била таму. А и мислам и самата полиција има сознанија ама сигурно нема на изволте да ги даде.

На SummerGirl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Мислам завршија со Зиги ;( не знам више шо да мислам. И мапана ја глеам.. од куќата до езерото има 6,3км
    Не знам више аман. А и да има швалери, не е наше кој со кој се е, ама да имаш 2 деца и 3тото у стомак, и ДВАЈЦА швалери, или е нимфо или ретард

16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    42.224
    Ете уште еден мотив...

Ако имала швалери, и планирала да го остави мажот за некој од нив, децата ќе и се пречка. Така да среќа што синчето спасило жива глава, по некоја случајност...

Можеби и бебето е од швалерот... Сигурно полесно ќе ја земе само со неговото дете...

На SummerGirl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.098
    Допаѓања:
    188.514
    Баш кавгите со швалерите ги избришала, дури биле ок од претходно немало потреба да се брише:angel:

На CameliaMiller, bicycle, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    To je jedno lepo naselje, ima i modernih kuća, a u istrazi očekujemo da se ispita taj put kojim su došli jer je kamera snimila put koji vodi direktno do vikendice, a mesto na kojem je snimljen "punto" nalazi se na 200 metara od same vikendice gde je prijavljen nestanak. Osim tog snimka, mi nismo mogli nikakve druge da vidimo. Videli smo da vozi "ford" sa one slike, a na snimku je "punto", još nemamo snimke "forda" koji prolazi tu tog dana. Majka je možda išla okolnim putem. Ima tu modernih kuća, pa čak i u tom slučaju može da postoji snimak sa sigurnosnih kamera. Smatram da od te kuće nema drugog puta za prilazak samom objektu. Nisam siguran da li postoji neki manji, neasfaltirani put. Za sada čekamo da vidimo u kom momentu je mama došla, kada je došao muž, a priča je da je došao za manje od 10 minuta

Еве муж ѝ да дошол после 10мин, шо праеле уште саат ипол дур да викнат полиција? Сами барале демек? Абе детето да ми го снема, не полиција, цело МВР ќе го дигнам на нозе. Ќе ѕвонам ко мрдната. Таткото прошол на полиграф. Ама може и он да е умешан. Дур се договорат шо да кажат. А ако се толку глупи да бараат они, место полиција. Алал вера

а ви кажав како се проаѓа на полиграф, ненадеен полиграф е друго, коа ќе почнат да се потат и да им лупа срцето. Ако се психопати, или знаат шо ќе ги прашаат, ќе бидат однапред спремни. Онаа глупачана Ангела, шо го намести Пино, го пројде пример полиграфот, ама и таа е исчукана у главата.

ја колку пати, дома ќе напраев беља, и знае дека сум ја, и ја и себеси и нив се убедував дека не сум ја. И многу убедливо звучев. И на други места ми има проаѓано тоа. И себеси прво се убедувам дека е вистина тоа шо го зборам. После и другите. Пошо ќе им личам дека знам шо зборам

https://www.wikihow.com/Cheat-a-Polygraph-Test-(Lie-Detector)

И затоа и на суд мислам не се зима полиграф како доказ.

На SummerGirl и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    13.993
    Точно. Колку има такви психопати абе мртви ладни се, мува не ги лази, нит емоции, нит ќе им лупа пулс, скроз најнормално понашање дури и посмирени и поладнокрвни отколку обично.
    Дали спремни однапред ко што викаш или дека се психопати сами по себе па ептен се добри во лажење и глумење и не ги допира едноставно.

Се ставам на нивно место, јаооо коа би ми забрзал пулсот има 200 да покаже и да се препотам и вознемирам и да не сум виновна, не па да сум, како може толку ладни да се човече.. Затоа не треба да се зима здраво за готово.

И он некако чудничок е со тоа сторито шо го стаил на Инста, не знам шо да кажам..

На SummerGirl, st-el и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Па другарка полицајка ми има кажано: од најтивките и најмирните да бегаш. Пошо социопатите немаат чувства. Ни после делото, не осеќаат не знам вина, жал, сочувство. А психопатите осеќаат. Еве читам на Фб по Курир, Блиц. Нема еден шо НЕ го впери прстот у глупачана

На SummerGirl и Mrs. right им се допаѓа ова.