Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
    Screenshot_2024-03-30-18-12-58-591_com.instagram.android.jpg ја незнам како у оваа збрка, во ова лудило има време татково да објавува по инста и ФБ ја недај боже не би знаела главата кај ми е, немам зборови веќе премногу жално

На Mumoftwo30, Purpleheart и st-el им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Види го бе какво е
    Абе душа една мала
    Душа :l: :l: Шо ми ти направија бе злато ;( што

На Mumoftwo30, SummerGirl, Splendor. и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
    Срце ми се кине кога го гледам и јас имам две едното скоро нејзина генерација, се убив плачејќи ...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Па и јад
    Полагам неделава ама се опседнав. Го мислам едноставно. И за Вања исто ми беше, ама за ова искрено дупли ме боли душата. Прцле е уште. Сега тек проодело..

На SummerGirl и Teja26 им се допаѓа ова.
  5. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    5.576
    Ова ме потсети на една книга што ја имам читано.... Гледа како ѝ го убива, претепува сопругот и мирно си седи на фотелјата, потоа и машина од негови крвави алишта пушта и се јавува во полиција...
    Под нејзино влијание и за да ѝ докаже дека ја сака се втурнува со колата во непозната девојка додека оваа пешачи, ја убива на лице место.... Кој е поголем психопат овој или сопругата негова?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2018
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    609
    Се си мислам дека мајката има проблем у главата, па го продала детево,дај боже да грешам душа..

На SummerGirl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    42.235
    Не знам, мене и татково ми смрди... Ни ЕДНА негова слика од ќерката, ни на Фејс, ни на Инста, само од синот. И на профилна, и на кавер.

Само последнава од дента кога е исчезната. И што е најинтересно, не бара помош, или пушта апел, него само ќе те најде тато... Или пушта стори со раце што се молат... Немаш друга слика од ќерка ти? Не можеш да пишеш помагајте луѓе, ја видел ли некој... Малце чудно ми е, али ај да не серам.

Дури ни кога се родила ништо не ставил, али затоа за синот што да ти кажувам.
    Жена му на сите слики од децата го тагнала, он само за последниот роденден споделил, и плус едно рандом меморис, две недели пред да исчезне.

А она што е у медиумски молк, а имала време да се допишува и брише додека ќерка и демек исчезната била, а она ја барала наводно со сопругот ...

Виновни се и двајцата.

Едит: Знам дека цепидлачам многу, али овие работи се многу битни, особено кога деца се во прашање, затоа што скоро секогаш е некој од семејството.

Многу години се интересирам за оваа тематика, криминали извршени против деца, и психологијата позади ова. Свашта имам читано, и следено тековни случаеви.
    Се има на овој свет.

Ова е само мое мислење.

Последна измена: 30 март 2024
    На CameliaMiller, christinnn, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    22.646
    Знаете,може лошо ќе звучи...
    Ама боље да го продала и да е живо и некој да му се радува,отколку да ја има неа за мајка а да и направила нешто лошо, да речеме ради швалер...
    Не знам..
    Ништо не ми е оправдано мене, ама тоа мене, луѓево како размислуваат не знам.

На eliesaab, Mumoftwo30, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Ја на нејзд цел фб ѝ го прекопав. Она па има 10000 слики буквално. Уште на мочање шо не ги сликала. Прво на Инста ја барав, не ја дае, а на него му е закл профилот. Кај гледаше, на фб?

На eliesaab, Mumoftwo30, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    42.235
    https://www.instagram.com/_milos_o3o?igsh=MTVia2VhdGxvbDk5ag==

https://www.facebook.com/smrka.o3o

https://www.facebook.com/dragomiroviceva

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.909
    Она што се знае со сигурност е само дека официјалните информации околу исчезнувањето на Данка се многу штури, речиси и да нема некоја валидна информација, се се шпекулации од типот жута штампа теории и “изворот ни кажа” муабет, значи рекла кажала инфо.
    Полицијата дава многу малку информации во јавност поради 2 причини. Се случила несреќа или е намерно предизвикана несреќа и постојат навистина основани сомненија да се копа околу, или сето тоа копање е само колку да се дефокусира вниманието од вистинската истрага. Лично ми е многу чудно да се продолжува со опсежни истраги во реонот ако се знае дека мирисот на детето не е воопшто регистриран таму. Евентуално ако знаат нешто што ние не знаеме.

А секако, не е воопшто чудно да знаат за што точно се работи, ама поради текот на истрагата да се даде сосем друг тек на приказната во јавност.

Пред малку прочитав дека е уапсен полицаец што дал некое инфо.

Вистината е дека се до сега се само теории и шпекулации и да се надеваме дека ќе има исто истрагата и ќе покаже што точно се случило.

На butterfly6223, CameliaMiller, LiquidLuna и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    22.991
    Јас прво мислев селово е некое уџум од градот кај што живееле.
    Ама на 15 минути било. Ко од Аеродром до Карпош ваљда со кола, можда и помалку
    Што е уште почуден фактот што никој не отишол таму толку време. И одеднаш децата ги води таму. На дожд. У вторник. Сама. На место каде има канали, рудници и тако даље.
    Мислам кажете што сакате, ама апсолутно е сумњиво (и језиво) ова. И ова не можам никако да го сварам.

Туку дали на пример биле видени на камера дека со колата ја бараат? Ако ја барале стварно два саати, еден ќе тргнел пешки, друг со кола или двајцата со коли, во спротивен правец секој и ќе прашувале секој жив дали ја видел.

Пак ќе прашам, како кучиња бараат мирис на специфична личност? Му даваат да мирисне маичка, предмет од личноста така?

Последна измена: 30 март 2024
    На SummerGirl, senjorita-v и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Мислам од тоа шо сум глеала
    Мириса мириса и после го памти мирисот.
    И за дрога така сум глеала на аеродром. Му дава кокаин да мирисне, го мириса, и го пушта по куфери, кај почне да лае.. го наебал тој

14. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    22.991
    Точно.
    За да кучето ја бара Данка, а не некој друг, а кучето никогаш не ја мириснало Данка, мора да му дадеш носена маичка од девојчето за да ја бара неа. А ако му дадеш нешто сосем друго или мирисот да е маскиран некако, кучето ќе бара нешто друго, не девојчето. И затоа си викам ако кучево стварно не ја намирисало, дали некој ја замајува намерно истрагата

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    Само што ми кажа мајка ми, прочитала на некој сајт, мајката го продала за 25 илјади евра за во Босна. Вистина ли е?

16. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Страшна е можноста дека не е продадено за некој да му се радува.

17. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Толку денови поминаа а некако како да стојат во место. Ние мислевме дека кај нас е само така и за Вања нон стоп коментиравме ама тогаш за неколку дена и меѓународна потерница извадија, зошто србиве уште чекаат не ми е јасно. Местото е близу граница со Бугарија и Романија и има можност да е таму однесено а они само таму бараат цело време..

18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    42.235
    Спасувачки кучиња бараат по мирис, најчесто со предмет од личноста. Тој мирис брзо изветреува. По мое мислење, предолго чекаа. Еден дожд, и толку од мирисот.

Кадавер (леш) кучиња бараат мирис на човечки остатоци, значи лешеви, скапано. Овие кучиња можат да намирисаат и најдат остатоци и со децении стари.

На CameliaMiller, SummerGirl, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.254
    Сеуште не се знае што е вистината.
    По интернет сешто се пишува сега.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    22.991
    Види што пишав после.
    Ако му дадеш предмет што не е на личноста ама тврдиш дека е (ако нели сакаш намерно да не биде најдена или некако да ја свртиш истрагата у погрешен правец) кучето нема да бара тоа што треба.
    Али да, ако не биле одма донесени, џабе е све.

Ко што реков и порано, освен јавноста, се надевам и родителите не се известуваат за секој детал. Барем полицаец и луѓе што работат со вакви случаи не треба да паѓаат на емоции од родител.

На SummerGirl, senjorita-v и Feminka22 им се допаѓа ова.