Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Teja26

Teja26 Истакнат член

Screenshot_2024-03-30-18-12-58-591_com.instagram.android.jpg ја незнам како у оваа збрка, во ова лудило има време татково да објавува по инста и ФБ ја недај боже не би знаела главата кај ми е, немам зборови веќе премногу жално

Mumoftwo30, Purpleheart and st-el like this.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Види го бе какво е
    Абе душа една мала
    Душа :l: :l: Шо ми ти направија бе злато ;( што

3. Teja26

Teja26 Истакнат член

Срце ми се кине кога го гледам и јас имам две едното скоро нејзина генерација, се убив плачејќи ...

SummerGirl likes this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па и јад
    Полагам неделава ама се опседнав. Го мислам едноставно. И за Вања исто ми беше, ама за ова искрено дупли ме боли душата. Прцле е уште. Сега тек проодело..

SummerGirl and Teja26 like this.
  5. st-el

st-el Популарен член

Ова ме потсети на една книга што ја имам читано.... Гледа како ѝ го убива, претепува сопругот и мирно си седи на фотелјата, потоа и машина од негови крвави алишта пушта и се јавува во полиција...
    Под нејзино влијание и за да ѝ докаже дека ја сака се втурнува со колата во непозната девојка додека оваа пешачи, ја убива на лице место.... Кој е поголем психопат овој или сопругата негова?

SummerGirl likes this.
  6. Teja26

Teja26 Истакнат член

Се си мислам дека мајката има проблем у главата, па го продала детево,дај боже да грешам душа..

SummerGirl and Feminka22 like this.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Не знам, мене и татково ми смрди... Ни ЕДНА негова слика од ќерката, ни на Фејс, ни на Инста, само од синот. И на профилна, и на кавер.

Само последнава од дента кога е исчезната. И што е најинтересно, не бара помош, или пушта апел, него само ќе те најде тато... Или пушта стори со раце што се молат... Немаш друга слика од ќерка ти? Не можеш да пишеш помагајте луѓе, ја видел ли некој... Малце чудно ми е, али ај да не серам.

Дури ни кога се родила ништо не ставил, али затоа за синот што да ти кажувам.
    Жена му на сите слики од децата го тагнала, он само за последниот роденден споделил, и плус едно рандом меморис, две недели пред да исчезне.

А она што е у медиумски молк, а имала време да се допишува и брише додека ќерка и демек исчезната била, а она ја барала наводно со сопругот ...

Виновни се и двајцата.

Едит: Знам дека цепидлачам многу, али овие работи се многу битни, особено кога деца се во прашање, затоа што скоро секогаш е некој од семејството.

Многу години се интересирам за оваа тематика, криминали извршени против деца, и психологијата позади ова. Свашта имам читано, и следено тековни случаеви.
    Се има на овој свет.

Ова е само мое мислење.

Last edited: Mar 30, 2024
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Знаете,може лошо ќе звучи...
    Ама боље да го продала и да е живо и некој да му се радува,отколку да ја има неа за мајка а да и направила нешто лошо, да речеме ради швалер...
    Не знам..
    Ништо не ми е оправдано мене, ама тоа мене, луѓево како размислуваат не знам.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја на нејзд цел фб ѝ го прекопав. Она па има 10000 слики буквално. Уште на мочање шо не ги сликала. Прво на Инста ја барав, не ја дае, а на него му е закл профилот. Кај гледаше, на фб?

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Она што се знае со сигурност е само дека официјалните информации околу исчезнувањето на Данка се многу штури, речиси и да нема некоја валидна информација, се се шпекулации од типот жута штампа теории и “изворот ни кажа” муабет, значи рекла кажала инфо.
    Полицијата дава многу малку информации во јавност поради 2 причини. Се случила несреќа или е намерно предизвикана несреќа и постојат навистина основани сомненија да се копа околу, или сето тоа копање е само колку да се дефокусира вниманието од вистинската истрага. Лично ми е многу чудно да се продолжува со опсежни истраги во реонот ако се знае дека мирисот на детето не е воопшто регистриран таму. Евентуално ако знаат нешто што ние не знаеме.

А секако, не е воопшто чудно да знаат за што точно се работи, ама поради текот на истрагата да се даде сосем друг тек на приказната во јавност.

Пред малку прочитав дека е уапсен полицаец што дал некое инфо.

Вистината е дека се до сега се само теории и шпекулации и да се надеваме дека ќе има исто истрагата и ќе покаже што точно се случило.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Јас прво мислев селово е некое уџум од градот кај што живееле.
    Ама на 15 минути било. Ко од Аеродром до Карпош ваљда со кола, можда и помалку
    Што е уште почуден фактот што никој не отишол таму толку време. И одеднаш децата ги води таму. На дожд. У вторник. Сама. На место каде има канали, рудници и тако даље.
    Мислам кажете што сакате, ама апсолутно е сумњиво (и језиво) ова. И ова не можам никако да го сварам.

Туку дали на пример биле видени на камера дека со колата ја бараат? Ако ја барале стварно два саати, еден ќе тргнел пешки, друг со кола или двајцата со коли, во спротивен правец секој и ќе прашувале секој жив дали ја видел.

Пак ќе прашам, како кучиња бараат мирис на специфична личност? Му даваат да мирисне маичка, предмет од личноста така?

Last edited: Mar 30, 2024
    SummerGirl, senjorita-v and Feminka22 like this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мислам од тоа шо сум глеала
    Мириса мириса и после го памти мирисот.
    И за дрога така сум глеала на аеродром. Му дава кокаин да мирисне, го мириса, и го пушта по куфери, кај почне да лае.. го наебал тој

14. Munchmallow20

Точно.
    За да кучето ја бара Данка, а не некој друг, а кучето никогаш не ја мириснало Данка, мора да му дадеш носена маичка од девојчето за да ја бара неа. А ако му дадеш нешто сосем друго или мирисот да е маскиран некако, кучето ќе бара нешто друго, не девојчето. И затоа си викам ако кучево стварно не ја намирисало, дали некој ја замајува намерно истрагата

15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Само што ми кажа мајка ми, прочитала на некој сајт, мајката го продала за 25 илјади евра за во Босна. Вистина ли е?

16. smooch

smooch Популарен член

Страшна е можноста дека не е продадено за некој да му се радува.

17. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Толку денови поминаа а некако како да стојат во место. Ние мислевме дека кај нас е само така и за Вања нон стоп коментиравме ама тогаш за неколку дена и меѓународна потерница извадија, зошто србиве уште чекаат не ми е јасно. Местото е близу граница со Бугарија и Романија и има можност да е таму однесено а они само таму бараат цело време..

18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Спасувачки кучиња бараат по мирис, најчесто со предмет од личноста. Тој мирис брзо изветреува. По мое мислење, предолго чекаа. Еден дожд, и толку од мирисот.

Кадавер (леш) кучиња бараат мирис на човечки остатоци, значи лешеви, скапано. Овие кучиња можат да намирисаат и најдат остатоци и со децении стари.

19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Сеуште не се знае што е вистината.
    По интернет сешто се пишува сега.

eliesaab likes this.
  20. Munchmallow20

Види што пишав после.
    Ако му дадеш предмет што не е на личноста ама тврдиш дека е (ако нели сакаш намерно да не биде најдена или некако да ја свртиш истрагата у погрешен правец) кучето нема да бара тоа што треба.
    Али да, ако не биле одма донесени, џабе е све.

Ко што реков и порано, освен јавноста, се надевам и родителите не се известуваат за секој детал. Барем полицаец и луѓе што работат со вакви случаи не треба да паѓаат на емоции од родител.

SummerGirl, senjorita-v and Feminka22 like this.