Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Кога ќе размислам, според сета логика, дете штотуку проодено, не може да се изгуби. Не може да замине далеку ниту па да падне во некој од каналите оти не биле баш толку блиску до куќата. И не е ниту киднапирање оти мајката не е глува и слепа за да не види и не слушне возило. Таа нешто има направено, се надевам ќе ја притиснат да признае.

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја мислам дека пошо не смее да е притвор дека е трудна. Затоа ја викаат секој ден за да пукне уште малце

3. forumce

forumce Форумски идол

Истото го мислам. И многу ми е сомнителна колата што возе бргу пред да дојде таткото на девојчето. Нели кажаа дека ја возел некој мештанин кој бил во алкохолизирана состојба, а комшиката рече дека нема таква кола во селото

4. Skyler

Skyler Истакнат член

Трудници не лежат затвор?
    Би била барем во домашен притвор, адвокат ако имаат нешто против неа.

5. bicycle

bicycle Форумски идол

GJoLZeYXQAA8ltl.jpg_large.jpg на ова мислите?
    Не бее, не ми се верува.

SummerGirl and Feminka22 like this.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ја ништо не можам да видам

Skyler likes this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ни јас
    Се изнагледав

Skyler likes this.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Ни јас, се гледа дека тоа е дел од куќата и има светло позади ридот, нема никаков дух..

9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Дали навистина ја нашле цуцлата на девојченцето? ;(

10. Cka

Cka Форумски идол

А не мислите дека мајката оди да прашува, оди да помага, дека е под сетадиви, дека не секој исто преживува стрес, дека не треба да судите мајка која е изгубена? Треба да се влече по земја, да вришти на секое движење, да ја носат у раце? Има ли правилник за однесување кој ќе го одобри општеството, кога губиш дете? Не смее шокова состојба да изгледа вака? Не смее отпосле да ја удри срце и да умре, или да пометне за да се усреќи народот? Мора сега и одма?

Имала швалер, океј. Нејзин проблем. Луѓе се разведуваат и се премажуваат и не се лоши родители. Ги однела у викендица на мајка и? Било нечисто? Може сакала да зачисти. Може сакала да излезе. Како тоа не смеела сама да оди некаде со две деца? Па жени што се без мажи не смеат да излезат од дома без другарка?

Не викам дека е невина, ама на глупи работи не треба да се донесуваат заклучоци. Ако го слушате еден наш психолог, за еден човек кој месец дена бил у притвор за убиство на роднина, за што после се констатира дека не е виновен, цел живот му е уништен заради тоа што фазите на жалење не ги поминал, дека у моментот кога требало да жали бил обвинуван од сите, и дека кога излегол бил у ужасна состојба што не знаел ни кај се наоѓа?

А иначе барање на виновник е начин на кој луѓето се справуваат со ситуацијата, психички. Им треба некој кон кој ќе канализираат гнев и најчесто е најблискиот и најранливииот.

11. forumce

forumce Форумски идол

Баш ме занима како изгледа чистењето на таква шума со две деца од 2 и 3г, сама и бремена. И плус на такво време. Мислам. Дома не може да зачистеме со две мали деца, а не пак таму. Ама ај да не грешам душа.
    Освен тоа беа изјавиле дека ги однела децата да се истрчаат

Last edited: Mar 31, 2024
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Битно теории 300 се направија.

Feminka22 likes this.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ај уште феминизам убацивте у темава.
    Постои нешто што се вика инстинкт за преживување што го имаме и ние како луѓе. А тоа значи дека нормално избегнуваш ситуации кои те ставаат во опасност или преземаш мерки. И не е тоа параноја, нормален дел од функционирањето е. Такви мерки се пример носење полн телефон, имање полн резервоар гориво кога одиш на долг пат, имање пари секогаш со тебе.
    Не излегла пред зграда, во двор, во парк. Оди во куќа што ја нема видено. Што не знае дали е стварно таму безбедно дете да однесеш. Не е проблемот тука сама без маж (не ми се верува дека тука мора да се објаснувам), туку сама без уште еден возрасен со две мали деца на ризична локација.
    Тоа е како не знам...да внесеш дете во работилница со големи машини и се вртиш и детево си ја фаќа раката во машина. Кој е тука крив? Газдата изгледа што не направил child friendly средина.
    И сегде може да се случи несреќа ама затоа во твоја моќ преземаш мерки да избегнеш. Тоа што не можеш да избегнеш е друго.
    Може не е крива ама ако детево паднало во некој канал, а она појма немала дека има дупки и е лош терен, пак е неодговорна што остава деца на непроверен терен.
    Не се глупи работи. Кога се работи за дете, и гаќите ќе ти ги протресат, а не да се жалиш оти приватноста ти ја чепкале.

Едит

Имам видено видео од безбеднона камера. Жена проаѓа покрај паркинг, а позади неа влече дете на санка, можда едно метро и више врвката од санката. Женава одминува кола која трга во рикверц после жената оти нормално не може да го види детето зад тркало. За малку ама за малку не го згази.
    Или такви што ги оставаат во кола на сонце на "пет минути". Да, апсолутно некогаш треба мозок да уклучиш.

Last edited: Mar 31, 2024
    elenaa0805, Gosh, eliesaab and 11 others like this.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Битно детето го нема уште.
    А може и тој со колата да е умешан. Пак ќе кажам, кој и да е сторител фактички. Идејата е на Ивана. Пошо она сама да го носи не може. Се надевам ќе пукне за некој ден од шо ќе ја замараат и ќе каже шо напраила со детето

Ravenn and Lisandra like this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Генерално ќе се согласам, освен со едно, дека мајка за дете толку ладна не може да биде. Една температура ќе те измести, а не да ја нема 5 дена. И сама знаеш дека говор на тело, однесување и слично се исто така битни во една истрага.

За другото се согласувам, ништо не е чудно, ни слики, ни зошто биле, зошто е сама итн.
    Ама нејзината смиреност е малтене сомнителна.

*Amethyst*, gjoker4e, bertold and 7 others like this.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

И мене само смиреноста ми е сомнителна .

Ама па и на Вања мајката беше "смирена"
    Или само ние мислевме дека е .

Да не сме и во кожата на вакви родители .
    Пупу
    Нека се најде само жива и здрава

elenaa0805, senjorita-v, 1209 and 5 others like this.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Нема ништо за тоа на порталите.

Mumoftwo30 likes this.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Јас сум 99% сигурна дека мајкава е нешто замешана, не дај боже јас да сум ќе сум у болница вака, а не лагано да сум присебна, шанси нема. Вака смирена да е.. ауу страшно...

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

На Вања мајка и у болница беше, јас лично ја видов пред да се дознае дека е убиена, жената беше скршена едвај збореше, со последни сили..

20. нина122

нина122 Популарен член

На Вања мајка и беше смирена' бидејќи ја имаа ангажирано цела полиција да им го бара детето и знаеше во какви гомна се уцапани фамилирајно ама не мислеше дека ќе одат до толку за да го убијат детето.. Да не се лажеме, кој знае колку врски имаше потегнато уште од старт за да објават потерница со Интерпол, за некој и со години што ги нема не објавуваат потерница со Интерпол и не формираат посебен штаб во МВР, и тоа е разлика меѓу дете на овој оној и дете на обичен граѓанин.. Ако си дете на директор сите ќе те бараат, ако не, како Петар, го нема и ај чао.

eliesaab, Sielo❤️ and Feminka22 like this.