Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Сакаш да кажеш дека за Данка не се прави се што е во надлежност на институциите ?!

2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.501
    Се прави, ама бидејќи е во Србија, кај нас да беше не верувам дека толку ќе се замараа, пример е случајот со Петар, го бараа недела две, и го заборавија.. Не памтам да вештачеле телефони, на полиграф да праќале луѓе, да проверувале контакти на блиски, итн. И тогаш имаше контрадикторни изјави на мајката и таткото на Петар.

На *Amethyst*, christinnn, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.759
    Допаѓања:
    122.448
    На Вања мајка и била далеку од смирена. Не тресете глупости.

На senjorita-v и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.501
    Смирена'
    Нормално е дека била вознемирена дека детето и го нема, ама не можеш да го занемариш фактот дека се крена цела држава на нозе затоа што е дете на директори..

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.639
    Допаѓања:
    140.666
    Додека не ти се деси не знаеш како ќе бидеш. Знаеш кој коктел на лекови се дава на родител кога му умира д ете?
    Помалото дете и беше у болница. И затоа одеше и она.

Мора да се оди у болница у ваков случај? Тефтерот што вели?

На andromedae и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Ретко, скоро никад не се слагам со Нина у ставови. Ама овојпат се слагам ептен. Кај нас да не фатеа врски нејзините или да не беше мајка ѝ ќерка на директор, уште ќе се збореше за ОБСЕ и како добро сме прошле

На *Amethyst*, luda.mala и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Па да ти кажам
    Мислам ние од Фемина поише плачеме по детето од нејзе. Јас а ѝ ја видам сликата, ми се праат солзи во очи.
    И не ми е јасно пак ќе кажам
    Како може да повредуваат мали деца. Мојот мозок тоа не го перцепира

На luda.mala му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.639
    Допаѓања:
    140.666
    Различни луѓе различно реагираат. Некој на реклама плаче, некој не. Јас не сум плачела од лани. Дали сум лош човек? Вчера ми беше еден од најтешките денови у животот
    Знаеш што правев? Прскав дрва за од вошки.

На CameliaMiller, christinnn, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.759
    Допаѓања:
    122.448
    Апсолутно си во право за болдот. Петар не го ни побараа...
    @Cka не претерувај и ти, нема сигурно да прскаш дрва од вошки.

На Mumoftwo30 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    И тоа шо викаш, секој различно се носи. И ја не плачам обично. Скоро ич. Поготово за непознати. Ама еве за Вања и Данка не можам. Тешко ми е. И ми е страв тек понатака шо ќе е. У кој свет треба дете да гледам

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    И Петар го бараа повеќе време, братучедите ми се војници со сите средства го бараа ден и ноќ. Многу тежок и непрооден реон.
    И таму полицијата на родителите се сомневаше, долго време ги испитуваа.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.067
    Па не знам што уопште постои психолог и психијатар као професија ако секој ама секој различно реагира.
    Ако ниедна состојба нема ниеден специфичен симптом.

На Mumoftwo30 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Богами и јас не знам зошто постојат тие професии кога на фемина armchair психијатрите и детективите прават детални психолошки анализи на база на слики и трач муабети објавени во жута штампа и на тик ток, онака измеѓу читање за разводот на Харис Џиновиќ и постирање што последно си купиле.

На WarriorAngel, CameliaMiller, elenaklasik и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Најклише муабет
    Ај ако има полиција и психијатрија, да ќутиме. Тие шо треба да се лечат, не се лечат. Да работеа полиција и психијатрија ко шо треба, процентот на слободно и непрегледано население ќе беше намален

На spacegirl92, SummerGirl, luda.mala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    10.183
    Сериозно? Итоа како знам каква сум, од една темп.јас паничам, а не па не дај боже вакво нешто да е.. не сакам да си замислувам.

Сигурно ќе прскам од вошки да ми го нема детето 5 дена. Аха да важи.:nod:

На nena2010, luda.mala и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.067
    Во мајката сите со право се сомневаат. И да испадне скрос невина на крај, неодговорна е.

Исто ко што за други луѓе во други ситуации коментираме дека се неодговорни... I guess.
    Или ако посведочиш некој таков настан си викаш абе може добар човек е, не сум психолог да викам оти не е.

На SummerGirl, luda.mala и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Буквално
    Абе она онде се распаѓа. Она дете без надзор остаила. А да му падне нешо врз глава, да се надене на нешто? Саде шут беше таму. Сеа им исчисија
    Сепак е неодговорна
    Да остаам дете у тој шут таму

На SummerGirl и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  18. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    7.364
    Не е третти братучед или шура па да немаш некои силни емоции позади нечиво исчезнување, со потенцијал исходот да биде смрт. Се работи за сопствено дете. Ниту една ситуација во животот не е ни приближно тешка од онаа нешто да му се има случено на детето. Секој различно реагира на разни стресни ситуации, но те молам, ни една свесна мајка која си го сака детето од петни жили нема да биде индиферентна. Без разлика колку и да е седирана, а не може ни премногу, затоа што е бремена. Би споделила и едно видео на вистински емоции на мајки кога децата ќе им исчезнат.

Тоа е таа мајчинска грижа, помешана со немоќ, страв, агонија и беспомошност.

Се тврди дека таа не само што имала швалер, туку имала двајца. Кога имала време да се гледа со двајца швалери, а да не го афектира времето поминато со два тодлери кои верувам дека знаеш колку се захтевни од мајчинска нега. Сигурно немала платонска љубов со тројца мажи. Бремена, сексуални односи со тројца (го бројам и маж и). Може да закачи некоја болест со потенцијал да биде кобна за плодот? Може. Тоа се уште ја прави добар родител?

Сама со две деца може секаде да одиш, каде што е безбедно за две деца и бремена жена. Ако подобро видиш што има на самиот имот и терен, тоа воопшто не е безбедна средина за играње на дете. Што може бремена жена да земе да чисти од таму? Ти изгледа како да е за метла или треба физичка сила да креваш ѓубре од секаде. Може да има низ дворот рѓосани шајки, закачени колци во земја, може да ти падне таван, може да пропаднеш. Во стара куќа имаш доверба? Како може и со што дете би си играло на дождлив ден во депонија. Ти би си ги носела децата од 2 и 3 години на таков имот? Биди искрена.

На *Amethyst*, Калатеа, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Немам поим искрено што ќе испадне на крај, секако дека е можно на некаков начин да е инволвирана.
    Но треба да се земе предвид дека официјални информации од српското МВР има многу малку, се друго доаѓа од српски портали кои се на ниво на жута штампа, коментари по фб и тик ток кои се многу често контрадикторни.
    Чисто за пример, @Feminka22 неколку пати спомна дека мајката чекала 2 саати да пријави за исчезнувањето, тоа сигурно го прочитала негде, ја од друга страна на неколку портали прочитав дека исчезнувањето е пријавено во 13.45.
    И? Која верзија е точна?
    Синоќа читам ќе го вештачеле телефонот на мајката, ќе враќале бришени повици и пораки, а на темава уште пред 3 дена беше пишано дека пишувала со двајца швалери и дури дека биле на полиграф тие.
    На неколку места вториот ден беше објавено дека девојчето е најдено живо и здраво. Па после дека мајката признала дека ја продала. Да не зборувам за бизарности од типот дека на сликата се гледало човек со маска или дух или не знам што. Се објавува се и сешто за читаност и лајкови , не значи дека дека се што е објавено е вистина.

На Kolache na mama, Ugly Duckling, Tinaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.501
    Јас колку што разбрав, сакала да оди за да види во каква состојба е имотот за родителите од маж и да ги преселат таму бидејќи им било тесно во станот..

На *Amethyst* и Feminka22 им се допаѓа ова.