Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Не мора да значи. Еве јас не реагирам стресно и бурно кога се болни. Многу сум смирена и кул. Ќерка ми пред некој ден го акна носот од креветче, крвареше, маж ми не беше тука во моментот, а настана општ хаос. Јас сама со две кое едно плаче по мене пошо се исплаши од првото што се акна и почна и самото да вришти, морав да изменаџирам се да е ок. Сосем смирено средив ситуација со игра, ја измив им им зборев и дури смешки им праев. Вчера падна по скали пак го поткачи носот од ѕид. (facepalm) Со маж скроз смирено реагиравме.
    Мајка ми секогаш реагираше бурно кога бевме болни као готово светот се распаѓа и дополнително ме стресираше, па јас гледам да сум многу смирена и да не реагирам така. Срцево ми знае, ама надворешно да ме гледа некој вака ќе си помисли не ги сакам децава.
    Ова нејзино однесување лично воопшто не ми е чудно. Да ми го нема девојчето, а имам друго во стомак и уште едно до мене ќе морам да мислам и на две други, а и на себе оти тие од мене зависат.

————
    Он топик сакам да додадам само дека мајката може постапила неодговорно и со тоа свое однесување допринела кон несреќа, тоа не значи дека срцето не и се крши во себе и сигурно нас не не боли повеќе. Освен ако самата исценирала се. Ама таму од мајчински причини не навлагам се додека не постојат и материјални докази за истото.

2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Нека оди со маж и. Што мора и децата да ги носи. Може да ги остави на некој. Не е за правдање никако ситуацијата.

SummerGirl and Feminka22 like this.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Секој со своите психози.

Splendor. likes this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Вчера снема дете пред мене
    Мислам си глеаше у излог. Избега на баба му. Знаете како викаше жената??
    И рече шо ќе кажам на мајка му.
    Детето е нели светот. Шо ќе ми е живот ако ми го нема детето?

5. forumce

forumce Форумски идол

Секако дека сета сомнеж ќе биде врз мајката оти она последен пат ја видела и најбитно ја оставила сама за да оди позади куќата да му даде вода на другото дете на 2 минути. А дали се две минути не знаеме.

6. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Колку може тазе прооден тодлер да избега за 2 минути? И како може да не слушнеш кола дека застанува, кога не си ни во куќата влезена, туку надвор.

Премногу е сомнително.

Gosh, Billy Idol, SummerGirl and 3 others like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Непресметлива особа бе. Ја шо уште не сум родител знам дека дете не смееш само да остаиш, поготово штотоку проодено. Сѐ ги интересира, сѐ да фатат, па интересно им е дека одат.
    и да не е вмешана, ова е НЕГРИЖА. Да остаам едно дете, за друго вода да пие. Па може ли мајка да дели едно дете од друго?

8. нина122

нина122 Популарен член

Колку време му треба на тело на човек што е удавен да исплива на површина? Езерово не е големо, зарем ако е во езеро телото уште не би имало испливано на површина, поминаа повеќе денови.

9. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Вака сеа, низ цела тема се разви дискусија, секој си го кажа своето мислење, свои претпоставки, можни и невозможни ситуации и мислења.
    Од друга страна, некои неколку пати повикаа тие теории на заговор да замрат, да не изиграва секој детектив, само да се молиме и да се надеваме дека оваа приказна ќе има среќен крај..

Во ред, се согласувам дека треба да се молиме да се најде девојчето живо и здраво, АМА од тоа ќутење и чекање што ќе објави полицијата, министерствата и обвинителствата, дојдени сме до степен секој да ни го пере мозокот како сака и да имаме ДРАСТИЧНО НИЗОК процент доверба во институции.
    Да, се согласувам дека не треба секоја информација да се споделува со јавноста, за да се заштити процесот и истрагата, ама не се согласувам со ставот дека треба да ќутиме и да чекаме.
    Крај краева, секој има право на свое мислење и да го искаже својот став, во вакви случаи нормално е кај некои луѓе да се јави детективскиот инстикт, а особено кога во целиов случај има многу нелогичности и прашања.

Gosh, LiquidLuna, gjoker4e and 2 others like this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

3-5 days after death — the body starts to bloat and blood-containing foam leaks from the mouth and nose

Сеа објавија реката ја бараат
    Абе да ја исчукаат или психички да ја малтретираат онаа, ќе кажеше досеа бе
    Ете и вчера еден вика, трошиме ресурси. Ипари

Mumoftwo30 likes this.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Како сакате, ама не е нормално да си смирена кога ти го нема детето.
    Човек се потресува и плаче и кога миленичето му го снемува, па камо ли за дете...

potatoface, Amelia., gjoker4e and 3 others like this.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Значи ако на некој начин стигнало до езерото телото веќе требаше да исплива на површина телото, а ако не испливало, значи не е во езеро.. Во каналите не е, во езеро не е, во шахти не е, уште во речното корито ако не е, значи дека не се случила несреќа туку е човечки фактор вмешан во исчезнувањето.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

https://stil.kurir.rs/lifestyle/218...sBu7lZKk9Yh0jjQRW3iy565vwrOoJbyF2ofG4BRVoK-Fo

на тема колку добри родители има
    Ова на Курир ми искочи сеа коа барав за детево. Све саде родители..

Па и ја тоа викам Нина. Секад се водам по логика. Овде нема логика. Затоа викам дека тие 2 мин може да не се 2. А и зошо би земал некој ете рандом дете, шо прв пат го гледа таму? У местото сите се знаеле

значи самиот момент шо оваа брише нешто и ги носи децата да провери у кое стање е куќата, кажува многу. Ама не, ајде она е мајка, не би го напраила тоа.
    Да ве потсетам за говедана од Гостивар шо ги врзуваа децата за радијатор,
    Вие мислите ако вие сте нормални и добри, дека сите се такви. Не се сите мозоци исти.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Imanje izgleda zapušteno, tu je šumica i par nekih objekata. Logično je da se parkira u toj ulici ili u tom delu. Međutim, na fotografiji se vidi da je auto parkiran sa te druge strane. Takođe, nelogičnost je da je majka pri iskazu u policiji bila neuobičajeno mirna, što uopšte ne priliči situaciji u kojoj se nalazi. Kažu da je otac, koji je dojurio, bio šokiran i plakao, a da je ona bila prilično hladnokrvna i da se ne zna uzrok njenog ponašanja jer je veliki stres kada vam nema deteta. Takođe je nelogično zbog čega je nestanak ćerke prijavila suprugu sat i po kasnije. Mi smo uspeli preko interne rekonstrukcije da saznamo da je posle sat i po vremena saznao on, a nakon još 15 minuta je došla i policija.

Mumoftwo30 likes this.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Дечки абе се држи вода што кажувате ама каде ја видовте мајката дека е смирена, дека не плаче? Јас првата слика што ја видов од нејзе е вчера таа пред полицијата. Од кај знаете дека не е жив мртовец?
    Еве јас мислам (ама само мислам) дека на нејзино место нема да легнам во болница под седативи туку ќе барам 24/7 со полицијата. Ама така сега мислам, како вие што мислите дека ќе лежите дома и ќе плачете. Тоа е толкав стрес што никој не може да знае како ќе изреагира додека не дај боже, не му се случи.

@Feminka22 Ова последното што го копираше кој го изјавува и кој го објавува? Читам и јас вакви работи ‘kazu da, izjavili su da’ ама кој?

16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Еве најново:
    12:20 Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju u Batajnici da se pojavio novi trag u potrazi za Dankom Ilić. (Синоќа околу 3 часот дошле до нов траг и изгледа на нова локација ќе ја / ја бараат сега)

12:00 Provjeravaju se i Facebook profili Dankine majke, a ima ih navodno nekoliko.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

главниот уредник на Курир

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Па… Зошто вакви работи не објавуваат телевизии, овој курир ти е како кај нас буре. Драма само, за кликови.
    Инаку, го приметив јас детето во позадина ама не знам што сака да каже со тоа.

Yowannty and Feminka22 like this.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А Батајници е до Белград
    бар на мапа таму го дава

https://maps.app.goo.gl/8ND45GC5zpETw9mWA