Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Тоа што се прикажува на социјални мрежи и тоа што се случува во реалноста се тотално две различни работи.
    Сликите на интернет не се секогаш веродостојни.
    Според мене нормален родител не смее ни на секунда да го остави само дете од 2 години во ваква околина.
    И најпрво, зошто воопшто бремена жена со мало дете отишла во распадната куќа во шума? Верувам дека низ градот има многу паркови кај што можат децата да се истрчаат наместо во запустена шума.

Gosh, Anyshka, mal.ecka and 9 others like this.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Пак, ако било од шише или туба ќе требало да земе од тука од блиску, о детето ќе и било под надзор, заклучено било внатре, она внатре не влегла, полицијата кога дошла тек тогаш влегле внатре..

3. нина122

нина122 Популарен член

Се огласи неколку пати човекот до сега мислам, го бараат детето вика..

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Не ок тоа ама кај бил кога биле они таму?

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Евентуално заклучила кога тргнала да го бара? Ако нема довод на вода, можда има флаширана вода?
    Настрана од овие ,,шокантни,, прашања, други работи се многу почудни. Кога дошле таму и зошто? Во 13.10 е видена со двете деца на улица, за во 13.45 да го снема детето? Куќата е таа шупата или викендицата? Многу работи ги искомплицираа српските медиуми, ама нешто е чудно дефинитивно. И тоа не е заклучено или нема вода, нешто друго е. Што мајка уствари барале таму како прво? Ги донесла да се истрчаат, а таму дупка до дупка, грмушки и корења(facepalm)

Gosh, Anyshka, CameliaMiller and 8 others like this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ее, би се изненадила за какви пропаднати штали луѓето си вадат очи.
    Ама како така мајката го оставила детето само да трча на улица? Па двегодишно дете ни во соба дома не се остава само да трча а не на улица.
    Освен ако киднапирањето не било од пред тоа планирано па сега им се укажало шанса.

7. Munchmallow20

Другото дете која возраст било? И како кога влегла по вода, само него го внела?

8. fbaby

fbaby Популарен член

Мене лично би ми било незгодно да одам со мали деца во ваква распадната шупа. Да е средена викендичка и да ја посетувале често не би било толку чудно, ама моментов многу гадно смрди.
    Куче не се носи во шума да се истрча, не па 2 годишно дете, колку би се истрчало? Особено што детево и покасно проодело, ако е точно.

Konfetka, Anyshka, mal.ecka and 7 others like this.
  9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Па чим и полицијата викнале багери да копаат околу "куќава" значи имаат причина, нешто ги навело. Ако беа сигурни дека станува збор за киднапирање, немаше да очекуваат валјда под земја да го најдат киднаперот, па да речеме затоа копаат. :wasntme:
    Куќава ај што е стара туку и немале таму никогаш стапнато, ниту живеено, сега одеднаш оди таа сама со две деца и едното некако мистериозно исчезнува. Сумливо скроз. Ко да земе сега некој од Скопје до Зелениково со кола да си ги одвезе децата пошто таму има полураспадната викендица како демек да се изнатрчаат и го губи едното дете, додека пази зема вода. Кај одела по вода, ако нема водовод во куќата тогаш не носела шише во ранец/ташна нешто такво, или можеби се враќала до колата по вода? Скроз нејасно каде заминала по вода.

Gosh, Konfetka, Anyshka and 9 others like this.
  10. Munchmallow20

Плус децава се 2 и 3 години, не се 7,8 и поголеми кај што више трчаат и си играат поактивно, а она трудна(така?).
    Можда тоа да се истрчаат додуша е така ради реда кажано, не дека стварно ќе се истрчале.
    Плус дали била сама со децава, без татково или било кој близок?
    Ако била сама, а со години не биле таму, језив ми е целиов момент, не знам. Мислам...секој нормален не би се осеќал безбедно, уште па со деца.

11. fbaby

fbaby Популарен член

Не знам многу детали за случајов, коментирам што прочитав.
    Бремена била, а другото дете не знам на која возраст е. Како и да е, и да имаат 8 години нема поента да ги носиш во шума да се истрчаат, си има паркови низ град.
    Мора јасно и концизно да дава изјава, не може така ради реда да објаснува. Колку појасно кажува толку полесно ќе се расветлува случајот.

Anyshka, Mumoftwo30 and Munchmallow20 like this.
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Куќата не е таа туку е сосема нормална куќа. Ја има по интернет, и не е колибата што сте ја ставиле.

Овие според ТикТок ли апсат или навистина има индикации?
    Значи багерите се да одвлечат внимание?

eliesaab, 1209 and Biljarkata like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Јас кога одам кај моите во куќа ми е проблем, јер бетонирани стази, скали, да не падне да се отепа , не во шума со шахти, дупки и штојазнам.

Другото дете мислам 4 години има. Двајцата родители се во станица, багерите за што се, не разбирам ич. :worried:

Konfetka, Anyshka, mal.ecka and 2 others like this.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Мислам дека веќе е јасно дека детето не се изгубило само и не залутало, а каде е и што се случило со неа, ќе се дознае мн брзо.. Во Србија се доста поопремени од нас, дронови, организација комплетна, мислам во 2013 беше кога го решија експресно случајот со Тијана Јуриќ за околу 10 дена..

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Ништо не направија полицајците, можеа и жива да ја најдат ако се заангажираа на време. Таткото мислам дека откри се и заради него постои и Амбер алерт во Србија.

Gosh, Anyshka, AthenaAsamiya and 4 others like this.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Законот на Тијана. Инаку не можеа, мислам дека беше убиена само неколку часа по грабнувањето. Не сум сигурна колку беше ангажирана полицијата.

18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Имам гледано деца шо од раце му ги земат во секунда ти го држиш ама џабе , не пак дете да видат само во двор шо има за то го крева враце и заминува, не мислам дека се родителите криви, некој го има земено ситото дете.

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Го следев случајот, телефонот и беше достапен неколку саати по грабнувањето. Можеа едноставно да ја лоцираат. А другар и сфати дека е киднапирана после неколку минути зашто и ја најде патиката. Јасно било од старт за што се работи.

Gosh, Anyshka, CameliaMiller and 2 others like this.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Сега читав дека е всушност цело сценарио е ова со девојчево.:worried:
    За да власта покаже дека им работи во државата амбер алертот.
    Ако е вистина дефинитивно се најголеми лудаци.
    На чело со тој Вучко (Вучиќ) :puke:

mal.ecka and eliesaab like this.