Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    12.756
    Тоа што се прикажува на социјални мрежи и тоа што се случува во реалноста се тотално две различни работи.
    Сликите на интернет не се секогаш веродостојни.
    Според мене нормален родител не смее ни на секунда да го остави само дете од 2 години во ваква околина.
    И најпрво, зошто воопшто бремена жена со мало дете отишла во распадната куќа во шума? Верувам дека низ градот има многу паркови кај што можат децата да се истрчаат наместо во запустена шума.

На Gosh, Anyshka, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    13.476
    Пак, ако било од шише или туба ќе требало да земе од тука од блиску, о детето ќе и било под надзор, заклучено било внатре, она внатре не влегла, полицијата кога дошла тек тогаш влегле внатре..

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    13.476
    Се огласи неколку пати човекот до сега мислам, го бараат детето вика..

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    22.856
    Не ок тоа ама кај бил кога биле они таму?

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    187.652
    Евентуално заклучила кога тргнала да го бара? Ако нема довод на вода, можда има флаширана вода?
    Настрана од овие ,,шокантни,, прашања, други работи се многу почудни. Кога дошле таму и зошто? Во 13.10 е видена со двете деца на улица, за во 13.45 да го снема детето? Куќата е таа шупата или викендицата? Многу работи ги искомплицираа српските медиуми, ама нешто е чудно дефинитивно. И тоа не е заклучено или нема вода, нешто друго е. Што мајка уствари барале таму како прво? Ги донесла да се истрчаат, а таму дупка до дупка, грмушки и корења(facepalm)

На Gosh, Anyshka, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.289
    Допаѓања:
    26.841
    Ее, би се изненадила за какви пропаднати штали луѓето си вадат очи.
    Ама како така мајката го оставила детето само да трча на улица? Па двегодишно дете ни во соба дома не се остава само да трча а не на улица.
    Освен ако киднапирањето не било од пред тоа планирано па сега им се укажало шанса.

На Anyshka, Mumoftwo30, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    22.856
    Другото дете која возраст било? И како кога влегла по вода, само него го внела?

8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    12.756
    Мене лично би ми било незгодно да одам со мали деца во ваква распадната шупа. Да е средена викендичка и да ја посетувале често не би било толку чудно, ама моментов многу гадно смрди.
    Куче не се носи во шума да се истрча, не па 2 годишно дете, колку би се истрчало? Особено што детево и покасно проодело, ако е точно.

На Konfetka, Anyshka, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    11.622
    Па чим и полицијата викнале багери да копаат околу "куќава" значи имаат причина, нешто ги навело. Ако беа сигурни дека станува збор за киднапирање, немаше да очекуваат валјда под земја да го најдат киднаперот, па да речеме затоа копаат. :wasntme:
    Куќава ај што е стара туку и немале таму никогаш стапнато, ниту живеено, сега одеднаш оди таа сама со две деца и едното некако мистериозно исчезнува. Сумливо скроз. Ко да земе сега некој од Скопје до Зелениково со кола да си ги одвезе децата пошто таму има полураспадната викендица како демек да се изнатрчаат и го губи едното дете, додека пази зема вода. Кај одела по вода, ако нема водовод во куќата тогаш не носела шише во ранец/ташна нешто такво, или можеби се враќала до колата по вода? Скроз нејасно каде заминала по вода.

На Gosh, Konfetka, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    22.856
    Плус децава се 2 и 3 години, не се 7,8 и поголеми кај што више трчаат и си играат поактивно, а она трудна(така?).
    Можда тоа да се истрчаат додуша е така ради реда кажано, не дека стварно ќе се истрчале.
    Плус дали била сама со децава, без татково или било кој близок?
    Ако била сама, а со години не биле таму, језив ми е целиов момент, не знам. Мислам...секој нормален не би се осеќал безбедно, уште па со деца.

На Splendor., Mumoftwo30, Stela Maris и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    12.756
    Не знам многу детали за случајов, коментирам што прочитав.
    Бремена била, а другото дете не знам на која возраст е. Како и да е, и да имаат 8 години нема поента да ги носиш во шума да се истрчаат, си има паркови низ град.
    Мора јасно и концизно да дава изјава, не може така ради реда да објаснува. Колку појасно кажува толку полесно ќе се расветлува случајот.

На Anyshka, Mumoftwo30 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.148
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.789
    Куќата не е таа туку е сосема нормална куќа. Ја има по интернет, и не е колибата што сте ја ставиле.

Овие според ТикТок ли апсат или навистина има индикации?
    Значи багерите се да одвлечат внимание?

На eliesaab, 1209 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    187.652
    Јас кога одам кај моите во куќа ми е проблем, јер бетонирани стази, скали, да не падне да се отепа , не во шума со шахти, дупки и штојазнам.

Другото дете мислам 4 години има. Двајцата родители се во станица, багерите за што се, не разбирам ич. :worried:

На Konfetka, Anyshka, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.720
    Допаѓања:
    13.476
    Мислам дека веќе е јасно дека детето не се изгубило само и не залутало, а каде е и што се случило со неа, ќе се дознае мн брзо.. Во Србија се доста поопремени од нас, дронови, организација комплетна, мислам во 2013 беше кога го решија експресно случајот со Тијана Јуриќ за околу 10 дена..

На Konfetka, Mnik, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Ништо не направија полицајците, можеа и жива да ја најдат ако се заангажираа на време. Таткото мислам дека откри се и заради него постои и Амбер алерт во Србија.

На Gosh, Anyshka, AthenaAsamiya и 4 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.789
    Законот на Тијана. Инаку не можеа, мислам дека беше убиена само неколку часа по грабнувањето. Не сум сигурна колку беше ангажирана полицијата.

18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Имам гледано деца шо од раце му ги земат во секунда ти го држиш ама џабе , не пак дете да видат само во двор шо има за то го крева враце и заминува, не мислам дека се родителите криви, некој го има земено ситото дете.

19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Го следев случајот, телефонот и беше достапен неколку саати по грабнувањето. Можеа едноставно да ја лоцираат. А другар и сфати дека е киднапирана после неколку минути зашто и ја најде патиката. Јасно било од старт за што се работи.

На Gosh, Anyshka, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.128
    Сега читав дека е всушност цело сценарио е ова со девојчево.:worried:
    За да власта покаже дека им работи во државата амбер алертот.
    Ако е вистина дефинитивно се најголеми лудаци.
    На чело со тој Вучко (Вучиќ) :puke:

На mal.ecka и eliesaab им се допаѓа ова.