Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Да, во право си. Ама барем да викнеле полиција, што знам....

Gosh likes this.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ајде да дискутираме за случајот Данка.
    Ова на колку години треба да се раѓа,колкави примања треба да имаш за едно или три деца , колку ум треба да имаш во главата и тако даље ....да го збориме во други теми

MeowMeow, *Amethyst*, Ahoy and 9 others like this.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

два денари муабет е бе ова. Од сѐ, зошо ја сум ги карала, зашо праат деца а немаат пари. А шо да праам, песни да им пејам? Од недоговорно родителство се дешава ова. Мислат дете е куче
    и тоа беше најбитно еј. Ја нема цела тема, и се фаќа за нешо најспоредно. Ама како да си просечен Македонец

Gosh, Mrs. right and fbaby like this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не ни смеат да ги објават. Освен ако веќе не е најдено детето па објавија и сега следува официјално.

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Ако не смеат, зошто е дозволено да се објават? Не сфаќам..

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ок, и мене ме има стегнато паника кога сум ја изгубила ќерка ми од вид, да се вознемирам и да вртам поглед и да ја барам, а таа уствари за рака.
    Тоа сепак не значи дека мајка и не ја барала Данка наоколу пред да викне полиција. Знам, сомнителни се многу околности, ама презумпција на невиност постои до завршувањето на постапката.

senjorita-v and Anaroz1 like this.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Личи , ама девојчето од видеото како да има по буцкасти обравчиња.
    А , не ми е јасно зарем не може да реагира полицијата во Виена наместо да чекаат помош од граѓани. Видов апел на српските портали за тие што живеат во Виена.
    Но што ако баш никој не ја види, зарем полицијата не може да стори повеќе ?

Се надевам дека ова е Данка, реално личи ама ние само од слика и од снимка ја знаеме.
    Искрено се надевам дека ќе се дознае за брзо дека е здрава и жива.

Цела недела деноноќно отварам српски портали , и гледам вести на Тв, во надеж дека ќе ја пронајдат здрава и жива.

Инаку ,човекот што снимал им пришол на жените но не го разбирале. Тие му се обраќале на девојчето со некое име , но девојчето не ги разбирало.
    Човекот ја испратил снимката во полиција.
    Тоа го прочитав сега на страната на телеграф.

8. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Доста симптоматично ми е кога медиумите бомбардираат вака со секакви вести и шпекулации за одреден случај, секогаш кога на ваков начин известуваат има некаква позадина случајот кај нас еден куп пати исчезнувале деца, возрасни ваква медиумска галама и на ваков начин барање под дрво и под камен немало единствено случајот на Вања беше доста медиумски испратен и сите видовме каков исход имаше. Се надевам дека девојчето ќе биде пронајдено живо но кога медиумите на ваков начин известуваат нешто смрди во случајот.

9. forumce

forumce Форумски идол

Мајката го барала девојчето ама бидете реални колку може бремена жена со дете од три и пол години да трча наоколу и да ја бара саат време пред да го повика сопругот?

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Не го барала на пример

SummerGirl, forumce and Skyler like this.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Јас уште не сфатив која е точната информација, колку време чекала за да пријави ама јас одма на маж ми ќе се јавам за помош.
    Само се надевам дека е Данка на видеото, најдена жива и здрава да се врати кај таткото, па после на мајката нека и судат дали ја продала или била неодговорна.

Skorpija25, IRBBB, LiquidLuna and 5 others like this.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Какви родители сте вие не значи дека и другите се такви.
    Има родители кои не се замараат толку со своите деца, тажно е, ама вистинито.
    Видовме и по Вања, кога еден родител е во поголем молк, толку е посомнителен.
    Јас од се што гледав видов дека таткото го има секаде, а мајката...

SummerGirl and Feminka22 like this.
  13. apple12

apple12 Популарен член

Мене малиот ми го снема зимово на планина, отишол да моча меѓу дрвцата (дур соблече ракавици, скафандер, поминале 5 минути). Трчав ко спобудалена, и тргнав полиција да барам за да се крене узбуна.. Среќа се појави... И само се струполив и почнав да плачам.. (а има 8 години)
    Ама да чекам 2 саати за да пријавам... Не знам..
    Чудно..

Само нека се најде живо, здраво.
    Ко ќерка ми да ја гледам на сликите. Солзи ми, доаѓаат..

14. CooperD

CooperD Популарен член

Тебе оти те има на темава ептен си продуктивна.
    Неможеме до сериозно инфо да доеме 10 страни од вашите видувања кој како требало да пати и со колку пари на сметка е дозволено да се раѓа деца.

А пази, официјално изјава или инфо од полиција нема никаква сеуште. Ниту знаеме истрагата во кој правец е. Ама шо има веза, фрлај камења по кој стасаш

15. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

прво што ми падна на памет е дека е продадено или киднапирано.
    Знаејќи дека :
    - имала швалер
    - после 100г и текнало да го посети местото.
    - се паркира позади, ваљда за да не биде забележителна
    - детето го снемува
    - таа е мртва ладна
    - и најважното лаже дека за ДВЕ МИНУТИ ја снемува, тоа нема шанси да е вистина.

Плус ја сликала најверојатно како алиби дека било таму, ако е вистина сликата.

Голема веројатност е да се има договорено да се сретне со некого таму, или да и било грабнато или предадено.
    После извесно време ги контактирала дригите и полицијата и сопругот.

И на крајот, нема никакви траги таму од детето, единствена опција остана езерото и реките.

Gosh, LiquidLuna, gjoker4e and 7 others like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

2 саати чекале? Ццц... Ние сега првиот топол ден во парк во хаос невиден од гужва изгубивме 6г девојче на другарка. На тротинет беше и залутала. Се плашела ако застане дека некој ќе примети дека е сама (па да не ја украде) и го возела тротинетот барајќи не, додека ние избезумено ја баравме низ цел парк (4ца возрасни поделени). За рок од 10,15мин веќе викнавме полиција. Ја најдовме по 30мин.. Не само мајката.. и јас не можев да се соземам од плачење последните минути барајќи ја. Додека како што читав мајкава немала некои емоции (ако е вистина тоа)..

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Лелеле ај прво описмени се жити Господ.
    Второ, пак ќе прашам, се пронајде? Или?
    Трето, сериозни информации од Фемина ќе чекаш? Ова е ФОРУМ. Не е МВР. Гледаш сите си коментираме
    Четврто, ова се дешава ради неодговорна стока. И да иам право да кажам. Дете е дете, не е стока па, коа ќе не можам да го чувам, ај чао. Со еуфемизми вакви далеку ни е Европа и свест. Не е битно шо не го држела на око или го продала, битно е Феминка22 од Македонија шо кара несовесно население. Иди види у ЖДМ шо се дешава. Да, парите може денес да ги има, утре не. Ама свесно да праиш дете а да немаш услови е чист идиотизам
    И не ме замарај више.
    Ја бар се замарам, барам факти, аргументи, нешто логично. Не шљапам безвезе

не глеаш какви идиоти има, ја ти засметав
    Опрај се

Lisandra, gjoker4e, Ravenn and 2 others like this.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Абе 10 год еве го има, во маркет низ рафтови да ми забега, се губам.
    Малово е на возраст какл Данка, еве до сега ни секунда не го оставаме сам. Обавезно, обавезно има некој со него.
    Ама од друга страна, знаете како сме етикетирани?
    Како родители кои децата ги чуваат во ,,стаклено ѕвоно,, кои не ги оставаат да ,,дишат,,.

Само нека го најдат детенцето живо и здраво, сигурно ќе се открие и причината.

19. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Еве ние не сме продуктивни со нашите мислења, биди ти продуктивна и реши го случајов, прати сериозно инфо.
    Извини ама ова е форум, ако сакаш сериозно инфо има сериозни сајтови, чекај инфо на српско МВР :)

Ravenn and Feminka22 like this.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Еве што е последно:

Извор: 4news.mk

Уф, толку се надевам дека следна вест што ќе прочитам ќе биде дека е најдена.
    Вие што прашувавте зошто некој снимал а не пријавил во полиција, кој вика дека не пријавил? Снимил за да има доказ и веројатно сега ја бараат таму, баш поради тоа што некој ја забележал. И од каде инфо дали се од Данска, од Романија жените? Нешто можеби е откриено веќе.