Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.707
    Постоеше ваков случај многу одамна, некаде дали по Европа беше не знам...
    Се водеше за исчезнато детето и го наоѓаат после 10-20 год можда телото, за на крај да испадне соседот со автомобилот ја грешил работата, па прикрил траги...
    Скоро баш го изнесовме со некој, ама изумив детали скроз.

Од тука натаму, веќе сѐ е можно.

На SummerGirl и Lima24 им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    @JuLleE најлесно е да се направо узбуна, а што ако не беше детето Данка?

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.406
    Ништо, и да не е, ќе проверат. Детево личи многу, пријавува, проверуваат. Сепак постои дете кое е исчезнато.

На oblace1, Ahoy, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.502
    Јас ја најдов пред 10 минути, побарај пак..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Жената да
    Тоа све за љубав шо пишала
    А неам тикток апликација

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.076
    Барем ќе се знае дека не е Данка. Ќе проверат и чао пријатно... Ќе ја бараат на друго место...

За социјалните мрежи, јас таму немам ни маж ни дете. Ако не земе некој да копа, на прв поглед ништо немам.
    Маж ми 2-3 слики има, и тоа од 2та родендени и плус некоја... Мислам дека тоа не значи ништо. Може и 300 слики дневно да ставаат и тоа нема ништо да значи..

На Калатеа, elenaa0805, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    93
    Отековте со тоа колку слики имало џабе е и милион слики да има не е тоа потврда за ништо а и многупати се случува првото дете го сликаат многу повеќе од второто.

На Anaroz1 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.420
    Допаѓања:
    183.138
    Па не е едноставно да се крене узбуна само така. Тоа е веројатно првото што на сите ни паѓа на памет во таква ситуација, ама замислете јавно обвините некој и направите скандал, а да не е крив. Има тужби да кркате после од нарушување приватност, преку лажно обвинување, до предизвикување јавен шејминг и уште што не измеѓу, особено па и ако си снимал туѓо дете. Ако се испостави дека не е тоа Данка, дечкото што снимал може да го јаде.
    Пошо деца може и да си наликуваат и ниеден родител нема да е среќен ако неговото дете се снимало без знаење и наголемо се шернувало низ неколку земји. На крајот, жал ми е за Данка, ама тоа не значи дека сум ок со тоа моето дете да е предмет на дискусија во 5 земји.
    Мора многу да се биде внимателен при вакви ситуации. Твојата желба некому да помогнеш може скапо да те чини.

На Sielo❤️, CameliaMiller, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    Ако ја удрил сигурно се решил од телото брзо-брзо.

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Твојата теорија најмногу држи вода

На SummerGirl и Lima24 им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.076
    Шо знам сваќе...
    Видеото вака или онака го видоа веќе еден куп луѓе. Значи пак може да дојде до тужби на крај. Мене ме јаде тоа што ако стварно е Данка, ова личи на пропуштена прилика. Видеото прво е пратено на српската полиција?
    Наместо да ја викнеш австриската со образложение "еве слика од Данка, еве го девојчево, истражете шо како"

Ајде и да не е паблик шејминг и скандали, многу лесно можело да се викне полиција. Ваљда. Австрија е, Виена. Не е Кочани ( онака го лупнав градов ) ... Не знам, немам памет веќе. Само гласно размислувам.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.420
    Допаѓања:
    183.138
    Замисли така си патуваш со дете од 2 години кое е во пикот на најјаки тантруми, одморот ти е умор, 3 сабајле е и ти си тотално исцрпен и некој на правдибога ти носи полиција оти детето му при личело на некое друго. Нема да дигнеш цела станица во воздух? Таман напраил дечкото обавестил српска полиција, понатаму тие постапуваат.

Само ко и сите сакам да верувам дека тоа и стварно беше Данка.

На Mumoftwo30, CameliaMiller, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Да направиш узбуна е лесно, ќе викаш, ќе урлаш, посебно ако си слободен тип на човек, но шо ако не била таа, што ако биле некои други, ем тужба ем казна, ем затвор и кркање парична или лежење за нарушување ред и мир и нанесување трауми на возрасните со детето.
    Од страна нам ни е лесно да коментираме, исто ко во хорор филм - не оди таму ма, ќе те убијат.
    Да се најдеш во таква драма во Виена можеш и лесно да испаничиш

Сите се правиме од страна храбри.

На hello-kitty.90, nextredstyle, Splendor. и 3 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.406
    Сред бел ден во село, така лесно се скрива несреќа. Ќе има траги на улицата како прво. И можно е веќе и автомобилот да е проверен.
    Пологично и исправно е да викнал веднаш полиција додека снимал. Се наоѓаат во метро, секако полиција би имало во близина. Вака, што направи? Видеото стана вирално, и да беше Данка, им дадоа време да избегат или да се ослободат од детето.

На Gosh, senjorita-v, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    @JuLleE да речеме исчезнало дете кое личи на твоето, одите на патување, чекате на аеродром и доаѓа некој да ти прави узбуна, како би реагирала?

16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Како е можно да не дава коментар за видеото мајката, и да не дава изјави воопшто, зошто толку таинственост.
    Значи само мајка може да си го познае детето дали е нејзино или не, секоја мајка си го познава па да кажи.
    Оваа ништо не реагира, шо го пушта вујкото да дава изјави?

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.076
    Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navela je bečka policija.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

На ова мислев ^ .. Некако, многу нелогичности на едно место.

Инаку, разбирам. На правдина некој да каже дека твоето дете не е твое, ќе ти се спојат жичките сигурно.
    Ама заради околностиве, многу побезбедно би било и за Данка и за жениве да се решело со полиција на лице место. Вака е само куршлус направено а ниту Данка ја нема, ниту па лицата од видеото се испрашани.
    А и не можеме да знаеме како би реагирале доколку викнеле полиција таму нели, може мирно ќе изреагирале и барем ќе се знае дека тоа не е Данка. Може ќе фателе да бегаат па Данка ќе беше веќе дома...

А потајно се надевам дека се и најдени и испрашани и се е завршено и Данка е добро и дека ќе се дознае кога ќе се врати дома...

На JuLleE и Yowannty им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.420
    Допаѓања:
    183.138
    Па не знам дали било кој родител би бил среќен некој да му донесе полиција, а да не е крив. Мене ми нема логика трета страна да тера правда ако не е сосем сигурна дека се работи за истото дете. И веројатно дечкото исто мислел.
    Супер направил што снимал и пуштил до оние кои се надлежни за тие понатаму да постапуваат. Ама не смеел да си дозволи снимката да ја објави јавно, јас не верувам дека снимката протекла од полиција.

На senjorita-v и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.076
    Нели уапсија некој пред 2-3 дена за информации шо давал? И тие таму си играат полиција по малку...

20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.315
    Кај што читам коментари посебно од србите сите се убедени дека девојчето е продадено ,јавна тајна било во Србија дека се продаваат децата ... И мене на така ми мириса работата :?:

На eliesaab, Feminka22 и SummerGirl им се допаѓа ова.