Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.416
    Па тоа зборувам, требало да пријави. Секое друго дејствие кое би на некој начин допрело до полицијата е подобро и оправдано освен снимката која еве стана вирална.

На Gosh, senjorita-v, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.931
    Допаѓања:
    8.500
    Убаво пишуваше дека човекот снимката ја пратил веднаш до полицијата и тие реагирале.

А потоа пуштањето на снимката во јавноста било направено плански и со координација со полицијата.

На Gosh, nextredstyle, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Па е, ама ваљда у полиција затоа секој ден е, нели?
    Во јавност не сме ја виделе, а овде судиме зошто во јавност ја нема.
    Може дома се треска од земја, ама ние тоа не го знаеме.

Тоа што ја нема во јавност е, речиси сум сигурна, совет од полиција и/или адвокат, како што веќе реков. Пошто веќе ја линчуваме (и мене ми е сомнителна, последна ја има видено малата), попаметно е да не излегува во јавност никако.

На elenaa0805, Anaroz1, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.174
    Допаѓања:
    30.101
    Дали ова може да значи дека уствари Данка е препозната на видеото и затоа е објавено јавно? За полесно да ги најдат?

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.416
    На Ahoy, senjorita-v, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    За ова е точно, само што направил што најпаметно знаел. Мислам дека во тој момент не ни имаше распишано меѓународно за детево, можеби се исплашил.
    Ама е за памет за сите ако се сомневаме да пријавуваме прво во локалната полиција.

.
    .
    .
    Едит: аман не ги постирајте бљувотините од коментари по ТикТок и под нивните слики, ко божем знаат нешто, а курац мој знаат, гатачки, врачачи и друиди, бар до новинариве да се држиме иако не се многу поарни.

Ама глупостине од коментари на безрбетници, стварно не знам зошто треба да ги читаме.

Извини Јуле што се надоврзав.

На kalinaka, elenaa0805, senjorita-v и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.931
    Допаѓања:
    8.500
    @LiquidLuna Можеби, може така полесно и некој друг ќе ги препознае жените.

А и штом досега самите не се пријавиле или изјасниле јавно да кажат дека тоа е грешка и детето е нивно, пак дава надеж дека девојчето е Данка.

Секако верувам дека полицијата нема да каже предвреме во јавноста за сите информации и точно како се одвива сè.

На JuLleE, LiquidLuna и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    нели пијан бил :wasntme:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.273
    Пијан ја носел мајка му во болница :rofl:
    Што се се пишува, за секоја ситница има најмалку три различни варијанти
    Точно ќе е само тоа на крајот што ќе се изјави, а крајот никако да дојде…

На elenaa0805, Bitter-Sweet, Lima24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    12.262
    Реално сликите не се мерило за дали некој ти е важен или не, имам другари што слика немат ставено од дете на социјална мрежа, а живот би дале за него. То не можи да е пресудно за грижливоста на некој родител. Исто за реакција некој реагира бурно, некој во себе страда, не сме сите исти. Плус не знаеме што од тоа што изнесуваат по медиуми е вистина, а што не. Се молам само да го најдат живо девојчето, и што побргу да се расветли случајот, а виновниците кој и да се, да се казнат

На kikkki, Feminka22 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Абе глејте
    И ние да сме на негово место. Не знаеме шо ќе напраиме. Ја еднаш сакав да помогнам на девојка, шо нит ја знаев, ја тепаше дечко ѝ. Мечка 200кг, мене ќе ме ишлапаше, и на крај пак си отиде си него. Колешка исто да помогне, тој нешто влегол у кола по ладицата посегнал. Сакајќи некогаш да направиме добро, може лошо да е.
    Ама и по мене прво треба у австриската полиција. Пошо се наоѓа у Виена? Моите мене коа ме немаше, ме пријвиле у Грчка, не у Македонија. Требал по мене у виенската, после у српската. Пошо ете 10 саати.. а и онаа шо пријавила после 1-2 саати мхм ;) ;)

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.181
    Допаѓања:
    189.131
    Твоите пријавиле у Грчка пошто си нивно дете.
    Во тоа време нема меѓународна потерница. Сега јас да видам дете што личи на ова и да треба да се објаснувам со полиција (ало 911 или кој е бројот, абе има овде едно дете, личи на едно од Србија) мислам прво мене ќотек ќе ми удрат оти им го трошам времето.
    Ја видов метро станицата, ниту е некоја фреквентна, ниту во центар, баш полиција во секое време нема сегде. А очигледно не сведочел на насилство, па да викне на лице место полиција. Во принцип мислам постапил најправилно што можел.

На NoirSerpentine, Splendor., H.VAGA и 7 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.809
    Допаѓања:
    122.676
    Плус некоја од тие две или некој околу кој ги чува може да извади оружје и да направи беља. Не се прајте многу храбри зашто никој не сака да има работа со кримоси.
    Кој и да бил и за ова фала му, зашто не верувам само он да ја има видено ама си тераат работа луѓето не се замараат. Само он е србин и само он знае за детево од србија до австрија. Аха, да.

На NoirSerpentine, Splendor., senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Епа како Биљо тогаш. Ете пријавил у Србија не у Австрија, па демек касно било
    Абе да не знае чоек шо да напраи

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.181
    Допаѓања:
    189.131
    Епа сега касно, рано, тоа е јбг.
    Ако е тоа детето, ако се мотаат со јавен превоз низ Виена, ќе ги најдат.

На senjorita-v и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Па различно е свое дете да пријавиш за исчезнато, а различно е туѓо што личи на слика од интернет исчезнато, притоа никогаш не си го видела.

Можел дополнително да прати меил и до австриската полиција (која пак ќе ја праша српската, оти нема меѓународна потерница) меѓутоа немало сигурно да дојдат на лице место џандари со сирени и слично, што е искрено, разбирливо. Ние дознаваме само за мал дел (и тоа најчесто, тажниот дел) од исчезнати деца, инаку има многу пријави, таман работа да не бркаа наоколу сите да не случајно туѓо дете имаме.

И австриската полиција ќе го викнела во станица прво ако нема очигледно насилство.

Имам пишувано на форумов дека лично пред 10тина години пријавив сомнеж за украдено бебе, не долетаа де џандарите, си испратиле патрола кај што треба за да ја видат личноста што ја посочив, ме викнаа мене во станица да дадам исказ, и готово. Околу 1 саат пред повикот пријавено било дека е украдено бебе, може не 1 саат, ама баш брзо, ова во 8 сабајле се случуваше.
    Детето стварно беше украдено, ама пошто стануваше збор за ментално болна личност, немаше судење натаму, вонсудски се реши се'.

На gjoker4e, H.VAGA, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    258.416
    Од Австрија изјавиле дека е многу време изгубено, ама ние овде уште толкуваме како не можело баш така да се пријави. Во најмала рака ја носи снимката во полиција, контактира амбасадор и слично. Секаде стои 192, секаде, кај и да си.
    И да зошто србиве не распишаа потерница?

На Ahoy, Gosh, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.810
    Допаѓања:
    274.844
    Мене повеќе ми личи дека Србиве, како прави балканци, убиле време дур јават на Австријците. Макар од МУП изјавуваат дека веднаш контролирале граници итн., потерница треба да се издава одма низ цела Европа, па нека го најдат детето за 5 саати скриено од страв можеби.

Од друга страна Австријците имаат прилично заебана историја со украдени деца, на памет ми паѓаат најпрво Наташа Кампуш (цели 8 години, додека не избега сама во 2006та) и Елизабет Фрицл (24 години, до 2008ма), макар неа татко и' у подрум ја чуваше.

На senjorita-v, Yowannty, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Не сфаќам само како се создаваат психопативе како?? Гарант сите биле добро воспитувани, да не праат лошо. Кој brain damage треба да го имаш да повредуваш некој, поготово непознат? Немаат ли совест не сфаќам.

На Anaroz1 и Космонаут им се допаѓа ова.