Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    9.422
    Мене ако ми го земат телефонов на вештачење ќе има многу што да се пишува. Толку.

На christinnn, Bubish26, gothchick и 8 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.273
    И јас истото си го помислив за мојов. :rofl: :rofl: :rofl:

На Amelia., Feminka22, lovely91 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.263
    Јас не можам да сфатам, колку се збори дека го продала детето, а не сфаќа народов, дека тие илегални бизниси не функционираат на принцип еден на еден.
    За таков еден цел синџир на илегала како трговија и експоатација да функционира како што и всушност функционираат, зад нив стојат многу легални институции. Полиција, болница (здравство), царина, и еден куп други што го овозможуваат и посредно или непосредно учествуваат во истиот. Се работи ли за киднапирање и трговија, или убиство од Х причина, секако дека прво ќе наместат некој друг.

Па мене да ми киднапираат дете, поради галамата што се крена, да ми ветат дека ќе го вратат и дека ќе ми ја остават фамилијата на раат има сешто да признаам и дека сум сакала да продаам и дека сум убила ако треба и да згнијам во затвор невина.
    Луѓево никако да сфатат дека на овие простори никогаш, ама никогаш ништо не е како што изгледа.
    Медиумите ја распнаа мајката, нон стоп дофрлуваат масло на огнот со непотврдени теории, а на народов… ете толку малку му треба да ја фрли во оган.

Не знаете што се дешава по нашиве судови, толку имам да кажам.

На IRBBB, baguf4e, elenaa0805 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.704
    Допаѓања:
    9.414
    Ова ме потсетува на филмот Украдени животи,Јулијана млада девојка која заминува обичен ден сосема обичен ден и за нејзина несреќа ја пресретнува група која се бави со трговија на луѓе .Го постирам и видеото да се види има сигурно доста такви примери во реалноста,Данка може е ист случај се нашла на погрешно место во погрешно време,може не било планирано дека биле со мајка и набљудувани ниту предадена од родителите.Жално , станавме и ние на Балканот како на дивиот запад.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.641
    Допаѓања:
    175.000
    А тек на @Feminka22 ако и го земат .
    Феминче ,без лутење , мала шала ,да ти извлечам мисли :)

А стварно
    @JuLleE шо вика законот кај нас .
    Трудници лежат во затвор/притвор ?

На Feminka22, senjorita-v, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    9.422
    Клучните зборови кои ги гуглам во вакви случаи, како со Вања, како овој од Финска со пукањето, ми одработуваат минимум 20 години затвор.

На Feminka22, gjoker4e, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.205
    Допаѓања:
    30.302
    Јас пред некој ден гуглав нелегални премини Србија - Македонија.
    Ќе го јадам мајќе ми

На Luminary, Bubish26, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.604
    Допаѓања:
    212.594
    Порано со рекла -кажала на крст распнуваа,а денес плус со се што се објавува,пишува уште полесно е и побрзо да биде некој распнат.Дали си виновен или не, не се ни почекува одма пресуда донесена.Како и да е,само нека е меѓу живите малецкото...

На marsilia, elenaa0805, Feminka22 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    9.422
    Феминче ќе е лидер на групата, она со повеќе ќе го јаде. :D

На Ouravanture, Feminka22 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    22.663
    Јас искрено мислам дека веќе е јасно дека или е продадена или киднапирана со цел да ја продадат.
    И дека работат на тоа сега. Посебно после снимката.
    А дека копаат околу местото ваљда ради некои траги кои би довеле до некој кој е умешан.

На Mumoftwo30, LiquidLuna и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    5.437
    точно од збор до збор, истото го мислам од прв ден, еве се ставам во некој паралелен универзум и си викам и да сакам да си го продадам детето како јас би си го продала?!?!? пола од овде шо коментираат не земале најпросто прашање да се запрашаат како се продава дете? тоа е цел синџир и нема шанси мајката и таткото сами да успеале да продадат дете, воопшто не ми личат на такви ликови, за жал сигурна сум дека е некое црно сценарио, а дали ќе ја дознаеме ние вистината не знам... јас распнаа мајката, без ниеден доказ

п.с знам шо се случува кај нас, тоа работам, не знам дали имаат луѓево реална претстава шо се случува зад затворени врати

На IRBBB, elenaa0805, tinna.a и 8 други им се допаѓа ова.
  12. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Мора да се истражи секој дел, дел од процедура.
    Видете лесно е да се суди бидејќи новинариве само продаваат приказни а народот сака да чита и така влечат и вадат нови теории. Меѓутоа уште на почетокот полицијата или некој поранешен инспектор рече дека е голема веројатноста да е грабната.

На Anaroz1 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  13. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    7.448
    Изгледот на луѓето не е никако поврзан со нивната способност за нешто.
    https://www.nytimes.com/2020/12/13/world/americas/miriam-rodriguez-san-fernando.html
    Дали некогаш би помислила дека оваа жена е способна да го собори цел картел кој ја усмрти ќерка и? Обичен фамилијарен граѓанин.

Кога некој има мотив, лесно се наоѓаат информации за она што сакаш да го извршиш. Криминалот е насекаде околу нас, ние бираме да не го гледаме.

На Mnik, LejlaD, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.197
    Допаѓања:
    189.226
    Логика. Извор-трастмибро. Толку на тема медиумска писменост.
    Од муп изјавата е неофицијална. Другото од мал мозок. Колку пошокантно толку повеќе кликови. Единствениот официјален извор беше таа полицајка мајор, и таа кажа што кажа.

Продавам дете, поволно:wasntme:

Сомнеж е една работа. Официјално потврдено е друга. Реалноста којзнае што све може да биде.

На Космонаут, elenaa0805, simoncelicius и 10 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.195
    Допаѓања:
    258.453
    Лежат, и деца се раѓаат во затвор.

На Amelia., Mumoftwo30, Antebellum и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    5.437
    да не забегувам надвор од темата, деца и се зачнуваат во затвор, многу од осудениците шо се осудени на доживотна имаат и право да се запознаваат и да стапуваат во сексуални односи, исто така и другите осуденици имаат сексуални односи во затворите, така да се е можно

На Feminka22, LejlaD, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    5.437
    реков дека мене не ми личат на такви ликови, што не мора да значи дека не се, исто така тврдам дека ако е тоа вистината, сами не го продале, да не се повторуваме со мислења, како што кажа членката шо ја цитирав во такви игри најчесто се вмешани легални институции...овие сеа што чекаме да го решат случајот
    иначе, браво за мајката од статијата!

18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.812
    Допаѓања:
    274.863
    Дечки, дај не се возбудувајте околу кликбејтови толку и уклучете малку здрав разум.

Зошто кој било би платил 2 милиони евра за било чие дете, кога свое можеш да си нарачаш да ти направат и родат за помалку? Сериозно? Не мислам дека мајка ѝ ја продала, пошто не е баш лесно тоа, ај на детево купи го, повеќе ќе верувам дека некој друг може ја киднапирал па продавал (што не е ново), мене мајка ѝ највеќе ми е крива за НЕВНИМАНИЕ. Не се 2 минути, не е пола минута, просто подолго детево ѝ било надвор од видокруг, за било што да се случи, а да не видиш, поинаку е приказната.

Никој од нас не ја знае точната вистина, јас само се надевам дека на мајкава најголем грев ѝ е невнимателноста и куроболието, па детево живо и здраво ќе го вратат.

Последна измена: 2 април 2024
    На butterfly6223, Amelia., Космонаут и 17 други им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.205
    Допаѓања:
    30.302
    13:30 MUP Srbije demantirao je tvrdnje da je majka nestale Danke Ilić guglala granični prijelaz između Srbije i Rumunjske, piše N1 Srbija. Policija, naime tvrdi da su te informacije u potpunosti netočne.

@Feminka22 еве кај го видов тоа за МУП. До сега го барав, извини

На elenaa0805, simoncelicius, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Штом го чешлале селото денеска и штом зимале телефони од сите (така барем изјавиле )нешто тука има .
    Значи немам мир, неможам ни сликата да ја гледам веќе, толку ми е болно , како да го знам тоа златно девојче :(
    Навистина незнам како се ствараат тие ликови без срце и душа :(

На Mumoftwo30, SummerGirl, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.