Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    11.649
    Полиција да, не може да открие детали, ама жена ако е снимена на камера заедно со дете може да одрече и тоа како "јас сум оваа на снимкава и ова е мое дете, не е данка случајна сличност е, не ме мешајте". Никој не би сакал да е центар пажња, а да не е поврзан со случајот. Не за нашата љубопитност, туку да помогне со случајот, еве да не си губат време со нив ако детето стварно не е тоа. Еве не мора да е јавно да, ама и во полиција да пошле да кажеле дека детето не е тоа, полиција немаше повеќе да ги бара, а не да апелира дали ги видел некој жениве, ако ги видел да пријави.

Чим полиција се уште ги бара, значи овие двеве од снимква не се појавиле ни да зуцнат нешто во своја одбрана, тогаш која е причината да се кријат? Може детето баш да е Данка.

На Skorpija25, Splendor., Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Значи најново инфо се бараат од 4 до 7 луѓе за организиран синџир за трговија со деца поготово за детево во Австрија пола се српски пола румунски државјани и овие две жени да биле чесни ќе се појавеле во станица. Се е до нив, да се предадат.

На mssuniquee, Gosh, Freckles. и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    616
    Премногу се воздржувам за да коментирам ама ајде нека. Дефинитивно е мајката клучен одговор. Или е договор со некого за детето да се даде или едноставно од небрежност нејзина детето е грабнато,ако ете го занемарила подолго време со мисла дека кој би имал тука за да им наштети на децата па да не било девојчето пред нејзини очи цело време… има случаи во светот каде буквално детето ти го земаат од раце (се ежам дури го пишам ова) но ете во овој случај не е така. Дали директна или индиректна - кривицата е во мајката како родител на тоа дете.

Она што најмн ме загрижува е дека ако девојчето е Данка тоа од видеата… дефинитивно не е за чување во згрижувачка фамилија. Као некој си од европа ќе бараат од чкљ место во србија илегално да вдомат дете? Да не се лажиме…. Неќам ни да ги напишам кои можат да бидат другите причини за илегално подедување на дете… ДАНКА ДАЈ БОЖЕ ДА СИ ЖИВА И БОГ ДА Е СО ТЕБЕ ДУША МИЛА….:hug::hug:

На Freckles., Feminka22 и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Каде читаш?

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    13.503
    Мене ми личат како некој маски да носат на лице од оние силиконските..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Словенски вести се јави инспектор од Австрија како шо пишав се бараат повеќе луѓе вклучени во ова,, се сомневаат на 4 до 7 отворена е истрага и не даваат повеќе инфо.
    Најбитно да се најдат овие две жени.

На Feminka22, st-el, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    3.384
    Што срце ќе имаше Ивана, од камен да беше па ќе прозбореше

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Тоа не знам да познаам ама крипи се. И веѓите им се ужас и на двете

10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.661
    Допаѓања:
    5.448
    Луѓе покрипи е ако мајкава детето си го продала :?:

11. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    727
    Друга мисла ми дојде на ум...

Сите ја укрививме мајката, но кој викнал полиција? Пример еве ако навистина го продале девојчето, зошто викнале полиција? Пробувам да размислувам ненормално пошо ваљда не треба да викнат полиција во таков случај? Или би викнале на друга локација после 2-3 недели као демек ради реда еве го нема детево и да се заташка работата???

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    И горе пишаа, алиби
    Шо ќе каже? Си го продадов детето, морон сум?
    Има уште две… се ежам се ежам

кој и да е умешан во ова, тие пари за лек да ги троши дај Боже. Лебот од тие пари отров да им е.

13. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.661
    Допаѓања:
    5.448
    Јас би рекла може да е поради тоа што е само мајката замешана,може мажот и да не знае ниту некој друг од фамилијата... Пример.

14. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    727
    Не, туку зборот ми беше дека доколку навистина го продале, немало да повикаат полиција.

На почеток веднаш ја осудив мајката, но сега има многу нелогичности. Пример крадец кога ќе ограби банка не се јавува сам во полиција.

Затоа ми е сомнително дека можеби ја следеле или и се заканувале и сл.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Па тоа ти викам. Шо ќе каже дома, на маж ѝ?
    Самото тоа шо гуглала И граница И кривична одговорност. Треба да ви каже многу. Шо, ја уценувале или нешто, и гуглала дали ќе ги јаде закон? На 25 год и три деца не го знае тоа?
    Живее плус у Бор блиску до граница, не знае колку време треба?

Мене други шо ме мачи е како толку пат прошле со детето
    IMG_5373.png IMG_5374.png

877 км

16. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    616
    Ама драга…. Не е само Данка… буквално од раце земаат малечки деца, има видеа… првото прашање: што к*р ли ќе правите со тоцку мало дете? Се знае за што е … ќе горат во најтешкиот пекол сите што се вмешани во тоа… а за овој свет да се надеваме дека нема да патат долго тие деца… дај боже среќен крај да има случајов со Данка.

17. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    616
    Баш е логично да се јави. Прави самата сцена, ако доброволно го дала детето и мислела дека така ќе помине, од старт стснува збор за ниско интелегентна особа.

На Srcka28 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    23.204
    Па за да не биде сомнителна, фала богу.
    Оти ако не викне, некој друг ќе ја праша кај е данка, и што ќе каже?

На Splendor., Gosh, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    727
    Јас разбирам дека си разочарана и изреволтирана, но сите овде се чувствуваме исто. Никој не би сакал да се најде во таква ситуација.

За тоа што гуглала беше демантирано. Од друга страна не може да го правиме таткото светец само поради тоа што на ФБ имаше објавено слика со текст Ќе те најде тато ... можеби и тој е вмешан, можеби никој во ништо не е вмешан, можеби е грабната, можеби продадени, можеби загубена.

Не може да коментираме од страна бидејќи верувам немаме почувствувано на своја кожа ништо.

Доколку се докаже дека мајката е невина не знам како ќе продолже со живот после толку коментари и клетви ...

На elenaa0805, tanjaaa и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    11.649
    Па ако некој сака да направи да изгледа како изчезнување или киднапирање мора да викне полиција. Пошто што ќе каже после на другите од семејството и на сите познаници, испари детево во воздух.

*не викам конкретно дека мајката е вмешана, туку општо околу викањето полиција кога некој е виновен, баш за да не остави простор за сомнеж кон него тој пријавува

На Gosh и Feminka22 им се допаѓа ова.