Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Реков нема да пишувам...
    Пред неколку години од силни врнежи се поплавија неколку комшии, куќи одма спроти нас. Вечерта истураше лиеше, бев излезена на тераса да видам кога од спротива комшијата излезен бара помош, бидејќи силата на водата ја имало бутнато мајка му и не можел да ја дофати. Не го слушнав како вика иако од висина на тераса не се слушаше ништо. Приметив дека бара помош па ги известив домашните да излезат на помош. Значи толку многу силно врнеше да не можев да го чујам иако тој гласно викал. Значи за мајкава да не чуе удар во такво место треба да врне истура, не да роси. И што би барало мало дете на тој силен дожд?

На Erika.greeneyes, Manako2, Konfetka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Malo mace

Malo mace Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    28
    Ама како што викаат од силнит дожд не се слушнало.А што правеле надвор на силниот дожд,зарем нема да покиснат,зарем ќе стоиме ние надвор да врне и тоа мало дете на дожд ????што знам можеби грешам...
    Не знам чудно е малку...

На Feminka22 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    2.646
    Од тука прочитав по нешто и толку и знам. Ако го удриле и биле пијани, не знам како мајката би била вмешана.
    Околу слушањето, може да слушнала ама да не го регистрирала што може да биде. Како што видов има и комшии, а комшии често знаат да си најдат што да трескаат па тие звуци често се игнорирани.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    3.466
    Мене ми е жал и за мајката, сите ја осудија најпрвин неа па не плачела па зошто отишла по вода па дрн дрн. Најголем шок може и да полуди од смеа. Ама ние народ ќе судиме. Еве сега и овие двајца ја удриле несакајки, сакајки ја скриле, без да повикаат брза помош. Уште полошо па и снимки што вадат и тие за детенцето од Виена. Жално. Светот се испреврти.

На MeowMeow, Victorian и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Не ви беше доста глумењето Шерлок Холмс и правењето ретардирани компарации со случки од вашиот живот?

На Bratot, CooperD, Konfetka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Не друго прашање?

На Erika.greeneyes, Anyshka, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    9.424
    Во возење се може да се случи. Можам да сфатам да има сообраќајка со секакви последици, ама не можам да го сфатам однесувањето откако ќе се случи сообраќајката. Да убиеш човек, во случајов штотуку проодено бебе, да го фрлиш во депонија, да продолжиш лабаво да си функционираш додека сите го бараат и да мислиш дека нема да те најдат... Каков хорор е ова??? Многу сум разочарана! Страшно потфрламе цивилизациски...
    Џабе е сочуство кога ова дете засекогаш ја изгуби иднината. Многу ми е жал. МНОГУ!!!

На Konfetka, Victorian, RAK91 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    334
    На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.937
    Па ич не е ретардирано прашањето зошто 2 годишно дете е надвор (и 3 годишно, братчето нели) ако врне, во март. Доста логично е.

Само што не знаеме точно кој каде се наоѓал, оти полицијата нема кажано, си шпекулираат само таблоидите.
    Инаку еве, од ничиј личен живот и пример не знам за тодлери што сами надвор на порој си играат. Во двор депонија.

На Konfetka, smooch, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    И после да не ширам насилство…
    Ај добро
    Ќе ги бацам.

11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Едвај издржав на работа, се наежив кога прочитав и очите ми беа полни со солзи не можев да заплачам, се воздржав на работа.
    Ах бе мило девојче што ти се случи ;( како можеле тие монструми да ти го направат тоа.
    Ај ја згазиле ама не и помогнале туку ја фрлиле во депонија како некое ѓубре.
    Маче да згазиш ти е жал а овие.
    Колку е мило и слатко на сликите детенцето скоро на иста возраст е како ќерка ми.
    Треба да ги мачат да се молат да умрат ама и тоа не е доволно ништо веќе не е доволно тоа веќе ангелче нема да се врати.
    Леле луѓе како да си ги зачуваме децата не знам, страв ме фаќа, какви монструми газат низ земјава.

На Lisandra, Трагедијаупмм и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    275
  13. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Мислам дека треба да се прекине да се пишува и да се чека официјално известување се како било од некој надлежен како што беше во случајот со Вања ама да се каже се. Зошто има многу нејаснотии а најглавно ми е како успеало да истрча детето да мајката не може да го стигне или најде ако само кратко ја оставила.
    На новинариве не може да им се верува се и сешто пишуваат.

На Anyshka и mariz им се допаѓа ова.
  14. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Од каде ти е тој заклучок дека мајката не слушнала ништо поради дождот па си праиш некои дебилни компарации со комшиите твои? Од линковите на Феминка која постираше сигурно преку 20 линкови со дезинформации?

Од каде знаеш дека мајката не слушнала кочница или нешто слично и не го кажала тоа во полиција и дека тоа не било фактор да се насочи истрагата кон возило? Пошо овие двајца не се фатени туку така денес, туку се осомничени уште од почетокот. Уште од првите денови кога сите глумевте психолози и бевте сигурни дека мајката е вмешана пошо така мајка не реагирала исто поткрепено со дебилни споредби како се однесувале вашите стрини комшики и слично коа им го снемало детето!

На MeowMeow, butterfly6223, Oneo и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.168
    Сигурно на тик ток и информер е се објаснето.

На daylight и Mr. Scratch им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.937
    Не е, ќе биде објаснето кога ќе заврши истрагата.
    Во моментов ни тело уште немаат. Дел од хронологијата на настаните (кој кога на кого што пишал и пратил) ги кажа самиот министер. Следно пак ќе кажат официјално и ќе знаеме кој каде се наоѓал. Во неговиот исказ не кажува дека е мајката внатре во куќата, воопшто не кажува ништо за нејзината локација.

На SummerGirl, Polyincognito и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Merele so aparat za decibeli vnatre u kukjata. Sfakate?
    Taka uvidele.
    Samo ne sfakam kako togas pocnalo da istura
    Ko za inat..
    poso koa otisle ne vrnelo. Znaci koa vlegla zavrnalo, poso nema logika da go ostai ednoto dete na dozd, za na drugoto voda da mu dade. I dur bila vnatre valjda pocnalo da vrne, i od dozdot ne se cul udar. Baska ako vozele brzo, izvinete vaka, moze i letno devojceto. Letaat vozrasni, ne pa bebe
    Zatoa vi kazav vlezete, nadole ima objavi, komentari.
    Malo mesto e sve se doznava

На Malo mace му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.939
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.738
    Ако не ти се чита не читај, аман од такви кој по цел ден на секоја тема се "полицајци и моралисти". Темава и форумов се за мислење и дискусија па макар била и дезинформација. Не влијаеме ние на случајот со нашите мислења, ниту за случајот со Вања нити па за овој случај. Едноставно дискутираме и изнесуваме мислења. На никого не штетиме.

На Erika.greeneyes, Skorpija25, Anyshka и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

До толку што мислев се само мајката да не го продала детето, сега си викам подобро ќе беше и тоа да се случеше само да беше здрава и жива. А за монструмиве нема ништо да коментирам;(;(;(;(

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.