Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    5.104
    Јас веќе мислам и џабе пребаруваат во селото и околу куќата....

2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    7.282
    За Медлин јас сум цврсто убедена дека се работи за убиство или пак прикривање на нејзината смрт. Со оглед дека родителите им давале лекарства за смирување на децата, за тие да можат на раат да си вечераат со пријатели, не би ме чудело самите да се вмешани. Најверојатно девојчето фатално се повредило затоа што било седирано. Тренирани кучиња за трупови намирисаа траги во гепекот на нивната кола и во плакарот. Имаше цел документарец за тоа, кој е забранет. Родителите се доктори со големо влијание во политиката и полицијата, па затоа не се ни води истрага за нив. На сите снимки мајката и таткото се доста смирени и воздржани, како да се работи за туѓо дете. Ни солзи, ни тага, ни немоќ.
    Се надевам некогаш вистината ќе излезе на виделина и случајот за Медлин ќе има некаков крај.

Што се однесува до овој случај, искрено не знам што да помислам. Прочитав дека сликата со шупата што кружи е дезинформација. Не верувам дека некој родител ќе го однесе детето во такви небезбедни услови. Две годишно дете е доста мало, не се испушта од вид, па која и да било е причината. И да требало вода да се донесе, ќе ги соберам децата со мене за да пијат. Да е киднапирана исто не верувам. Зошто баш од тоа село, во тоа време, баш од таа куќа. Девојчето или заскитало или некако мајката е вмешана во нејзиното исчезнување. Вистината некогаш ќе излезе. За жал, како и за Вања, кога толку време ќе помине, немам надеж дека девојчето е живо. Прежално. Мало, беспомошно дете.

На Gosh, LiquidLuna, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.055
    Има ли нешто ново?

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.877
    Допаѓања:
    24.149
    Крај краева не е битно како изгледа куќата, тоа не го менува фактот дека мајката веројатно крајно неодговорно има постапено.
    Не се работи за две минути вода давање. Плус, секое мало дете кога ќе види дека мајката и братчето влегуваат внатре или се оддалечуваат, би тргнало по нив.
    И како не чула никаков звук е исто многу нејасно.
    Сѐ уште гаам надежи дека се нормални родители.
    Се надеваме сите.

На Gosh, LiquidLuna, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Од последно ко е видена значи на снимка како пишуваше за жената со камерата 13:10 двете деца се тука, 13:45 веќе ја нема мајката бара па за 10 мин доаѓа таткото со колата, во 13:47 мин е снимена колата на комшијата шо брзо вози на камерата, по која логика ќе можи да закопа дете и да скрие а тоа да не биди видливо сега за полицијата шо дури и копа и нема ништо за толку кратко време, детето е киднапирано без многу двоумење така поминал со колата го видел само дека е, го зел во кола некој, ова е мое толкување или е преку граница а границата била блиску или некој чека ова се да заврши за да ја пренеси ако е жива уште и ја чува скришно пошто реално активно ќе се трага уште некоја недела, трговијата со луѓе за пари е реална се случува и чекаат само момент да начекаат лесна мета. Ако е убиена може и да е однесена до тоа езерото шо било малце подалечко но таму воопшто не се бара а многу често така се ослободуваат од телото во вода.

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.133
    Допаѓања:
    174.825
    Обично се држам настрана од вакви вести максимално зошто ме вознемируваат. Ама колку повеќе трај ситуацијата се повеќе информации ми излегуваат. Жално. Шо е последен апдејт?

На sweet-cherry, senjorita-v, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.739
    Допаѓања:
    274.135
    Да не ја заборавиме и Кејси Ентони, макар детето се најде нели... ене ја слободна. Ниту смеат пак да ја судат.
    Некогаш само ми се гади од светов.

На Gosh, senjorita-v, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Штета шо не им даваат на родителите да пресудат.. какви идеи ми текнуваат..

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.739
    Допаѓања:
    274.135
    Што да пресудат родителите, баш гуглај ги овие што ги зборнавме, а не се единствени.
    Да се разбереме, мајкава е може само неодговорна, само шпекулираме. А дека е смрдливо, ептен е. Премало дете е за само да отиде некаде, а мене друго не ми е јасно (макар само Блиц се на лице место, а тие се жута штампа па не се за верување). Како знаат комшииве кога проодело детево, ако не доаѓала мајкава со години тука? Каде го виделе?

На Malo mace и Splendor. им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Зборам за случаи ко Тијана, Вања, на децана од Рибникар. Каков закон ако некој ми измасакрира дете. Да јаде на државна сметка, од мои пари за данок. Ќе се прашаме

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    45.218
    Ова не е ни викендица ни куќа, ова е депонија, тотално измислено е ова како исчезнала, мајката влегла да даде вода и ја оставила во ова ѓубриште сама. Дете од неполни две години кое што проодело скоро и не е уште стабилно, ќе го оставам да се надене на нешто.
    Мене се повеќе ми личи дека е некој несреќен случај во кој е мајката вмешана, ама поради тоа што е бремена и има уште едно дете, направиле приказна дека детето е исчезнато.
    Се друго не ми држи вода, или го има оставено подолго надвор, а не две мин, па се оддалечила.
    Не мислам дека е киднапирање. А дали воопшто детето се гледа стварно на камерите во толку саат, дали стварно има сведоци дека ги виделе со мајката или дека ги виделе таму во дворот? Оти кучињата трагачи ќе фателе мирис ако биле таму, 100%, вака без никаква трага ми е дури сомнително дека воопшто детето било таму.
    Многу лош случај, дали воопшто ќе се дознае некогаш што било…

На Gosh, FridaodaMk, Feminka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.739
    Допаѓања:
    274.135
    Мислам дека ќе отидеме оф топик, ама со причина не постои смртна казна и не треба да постои, а освен тоа не се ни слични случаите, а за Рибникар сепак станува збор за дете.
    И не, нема да им олесни на родителите ако земат да “пресудуваат“, кај што постои смртна казна и кај што се осудени на смртна казна (САД во некои држави пример) еве седни и баш прочитај подлабоко, колку почесто родителите на жртвите бараат да убиецот да добие доживотен затвор, а не смрт. Затоа што и тоа е трауматично за нив, а и примитивно е, барбаристичко.

Да не ја тераме натаму темата, ама очигледно тие казни не палат, САД и понатаму имаат ненормален криминал и насилство и убиства и на деца и на возрасни.

А и од овие три случаи, никаде од родителите не посакуваат/не се повикуваат на насилство понатаму, баш напротив, барем оние кои јавно зборуваа.

На Feminka22 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.290
    Допаѓања:
    26.815
    Премногу копаат луѓе. Низ цел имот, шума копат. Со багери, лопати.
    Читнав некаде дека под имотот нашле тунели и сега копале да видат да не паднало детето таму.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.121
    Допаѓања:
    257.789
    Комшиите од Бор, каде што живееле. Сега баш читав, они раскажувале. Сосема нормално семејство и посветени родители.
    Зошто отишла таму со децата сама и зошто после толку време, плус врнело е она што дефинитивно смрди во случајот.
    Се мислам дека е несреќа во прашање и сега пробуваат да се извадат.
    Девојчето освен ако не е грабното, таму некаде е, или воопшто не ни било со нив.
    Ако малку уклучеме логика, нема камери, депонија, запуштено место. Идеално да се прекрие траг.

На Ahoy, SummerGirl, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Јас не знам шо се одлучуваат на деца толку набрзо да се на мала возраст кога не може да се чуваат, мислам со едно е тешко да се допази не пак со три без притоа да имаш помош уште еден човек константно со тебе да го варди другото, шо е то само деца да се правело без да се мисли, сами ќе се чуваат...

На Feminka22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.055
    Мене мајкава ми е сумљива многу! Пак ќе кажам, дај боже да грешам ама....

На lovely91 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.739
    Допаѓања:
    274.135
    Ова е куќата (другото што излезе по слики е сламарник некаков, штала)
    kuka1.png kuka2.png

Сеедно, тодлер овде нема што да бара ни со мајка, а без мајка па ич.

На FridaodaMk, senjorita-v, Feminka22 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    И вистина права депонија, така да ги пуштиш без да увидиш дека дете мало секаде ќе фати кај шо треба и не треба, ај мајката со едното дете амикај е таткото испарил тој е посомителен..така се остава трудна жена со мали деца сама, ептен неодговорни како и да е.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    10.055
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.961
    Секад така викаат, беа мирни луѓе, луѓе на место ама..
    Нешто дефинитивно не е у ред со мајката. Неодговорна у секој случај ама може и друго у прашање да е тука.

Претажно. ;( Шо се дешава у последно време, страшно.

На nextredstyle, Anyshka, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.