Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Дискусија во 'Политика и настани' започната од нина122, 26 март 2024.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Тоа ми е најболно од се што може ќе преживееше да беа луѓе..

На Konfetka, Feminka22 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Ако го удрија нели ќе имаше некои траги на улицата, крв, кочење?

3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Секогаш убиецот се враќа на местото на злосторот !!Мислам дека полицијата намерно ја дефукусираа јавноста со други шпекулации за да дојдат до доказите и до целосно расветлување на случајот !!
    Жалосно е што вакви случаеви има почесто изгледа ќе има уште прибидејќи психопати има насекаде а инстутициите не превземаат ништо !

На Космонаут, Mumoftwo30, luda.mala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    275
    Можно е, ама тешко.
    Кога излезе видеото од Виена, едниот на другиот му пишал порака демек се спасиле.. а и биле сомнителни на полицијата веќе, плус паднале на полиграф..
    На крај и да испадне дека се платени да превземат дело, и тоа е тешко кривично дело, ни малце не се невини

На Skorpija25 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    2.646
    За другото не знам ама каде требало да ги остави? Ги зела со себе да се поиграат и тие на нов простор.
    Дека има многу дезинформации, тоа секако. Од сите. А и јавноста не помага многу со нивни теории. 50 луѓе, 50 различни претпоставки и глув телефон на наредните 50.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    725
    Без тело нема дело не можи да се оформи предмет против нив па колку сака нека признале ако се потплатени да го признаат делото ако не биде најдено телото слободни се за неколку месеци па и некоја година да полежат затвор јавна тајна е дека луѓе прифаќаат да лежат во затвор за добар паричен надоместок

На eliesaab и Victorian им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    23.262
    Како Данка ја снемува во 13:25 отприлика а доле вика тек после 13:50 ја удриле? Кај се шлаело пола саат детево? Или така си одело по улица?

На Konfetka и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    Веројатно нема, не возеле со некоја голема брзина, ако стварно се 30-40 метри во прашање. Мислам ова сега размислувам на глас, еве не знам другиве возачи што мислат, ама тоа е прекратко растојание за да развие таква кола брзина, а ако биле пијани веројатно сфатиле дека ја удриле откако ја удриле (не кочеле па да ја удрат). Да ја виделе воопшто, на тоа растојание немало ни да ја удрат, ќе имале време да закочат.

Кај мене, кај што живеам, од паркингот на зградата до излез на улицата има некои 50тина метри пат најмногу, а тука е и влезот на зградата. Значи на самиот излез тој нон стоп има деца, колички, свашта. Има како тротоар ама е прекинат поради влезот во подземна гаража.

Сакам да кажам, преку ден, и најмало дете ќе видиш на толку простор, под претпоставка дека си паркиран и поаѓаш, нема кога да возиш 200кмх па да не гледаш ништо.

Толку ми е не знам, непоимливо, прекратко растојание е, ЗОШТО, кога детево мислам дека ќе живееше... зар може толку да не им вреди човечки живот...

Пак да повторам, ништо не тврдам, само на глас размислувам.

На Lisandra, Mumoftwo30, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    Ај жити ја изгуглај дека и без тело има дело, не се секирај и така завршуваат кај што им е место.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.378
    Допаѓања:
    27.210
    Секако дека ќе завршат тамо, на колата е пронајдена крв од Данка.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    @TheSecret точно е дека со некои коментари се претера и многу се напаѓаше мајката, што не е во ред некого да распнеш кога не е докажано дека е виновен, но од друга страна, имаше сомнителни нешта поврзани со неа. Бришење пораки и повици баш тој ден и ден пред тоа, па сликање на Данка моменти пред да исчезне (што може да е случајно но и да има нешто сомнително зошто ја сликала баш тогаш), па нешто и во полиција не им се совпаѓале нејзините изјави. Се сомневавме, имавме причини да се сомневаме. Да, знаеме дека една нормална мајка си го сака и се грижи за детето, тоа е нејзин живот, но има и ненормални мајки кои ги занемаруваат, ги малтретираат, ги изгладнуваат до смрт, ги продаваат итн. Читаме повремено и за такви случаи низ светов.

Не ми се верува колку може некој да е скапан во душа и да направи вакво нешто. Човече, пружи помош, ем што е тоа нормална човечка реакција, гледаш само девојче на улица, тоа е нечија душа, тоа треба да живее и инстиктивно ти иде да помогнеш да преживее, ем и ти ако треба да одлежиш, барем ќе одлежиш помалку кога е несреќен случај (макар што, јас во ваков случај не би ни мислела на тоа дали и колку ќе ме обвинат, туку би гледала да се спаси оти живот е во прашање), а тебе полесно ти е да пробаш да сокриеш?! Ќе беше несреќен случај, сега е убиство, зошто?! Можеби ќе преживееше. Дали ја задавиле или жива ја закопале на депонија?
    Не е Господ крив што има вакви, овие се буквално отпадоци на човечкиот род. Не ми се верува каква морална пропаст, колешка ми кажа на работа, не можев од прва да поверувам дека е вистина.

А тоа дека од дождот не се слушнало, баталете такви шпекулации, ако толку силно врнело, ни мајката ни двете деца не ќе беа надвор. Врнело дента, но подоцна.
    Некои работи секако не ги знаеме, веројатно имало и сознанија и траги и било кажано дека некој нешто видел и слушнал, а тоа само на полицијата и било познато, нормално, кога е истрага во тек.

Баш тоа го имам помислено во неколку наврати, немам дете се' уште и се прашувам дали треба да му дадам да живее во ваков свет.

На Feminka22, CameliaMiller, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    8.501
    @Munchmallow20 Според кажаното на пресот, детето во периодот 13:40 па натаму, се движело по асфалтот, за кое има сведоци.

Во 13:22 точно биле пратени сликите на таткото. Потоа мајката отишла по водата. Не е потенцирано точно во колку и колку истата се задржала и кога се вратила.

На eliesaab и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.841
    Допаѓања:
    23.262
    Ако се движело по патот, како мајкава не го приметила?

14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Ama sto e cudno sto imala sliki majkata. Pa i jas i site imame stotina sliki vo tel od decata i tie sto ne mi se svigaat gi brisam da ne zafakaat prostor pa nikomu nisto. Zosto da ne gi slika sopstvenite deca, sto vi smeta toa... :^) Brisam povici i poraki i..? Toa e slucajnost sve sto se slucilo bas koga slikala.. mu pratila na soprugot, na tatkoto na decata, ne na komsijata |(

Последна измена: 4 април 2024
    На Космонаут и Freckles. им се допаѓа ова.
  15. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    725
    Нема потреба да гуглам единствен доказ што имаат што ги поврзува осомничените со делото е трагата од крв во возилото а дали таа крв е на девојчето допрва треба да се утврди проблемот со вас е што однапред земате здраво за готово се што изјавуваат медиумите а досега се изналупаја небулози и глупости за сите пари така да додека официјалната истрага не покаже дали има материјални докази што ги поврзуваат осомничените со делото не може ништо да се кажува а врз база на изјави не можат никако да бидат осудени

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    8.501
    @Munchmallow20 Затоа што може не се мисли дека во тој период се движело точно на улицата баш пред куќата за да биде видливо за мајката.

Туку сигурно веќе било подалеку малку и додека да се јави на таткото во паника, може се изгубиле уште неколку додатни минути. Може па првично го барала покрај куќата.

Плус да земеме во обзир дека била трудна, не може да се растрчи по улицата сигурно. А и друго дете со неа.

Пак ќе речам, не беше спомнато кога отишла по вода и кога се вратила. Но, полицијата и се заблагодари и за соработката. Што и да било од нејзина страна, пак се сведува на невнимание, не на нешто намерно.

Последна измена: 4 април 2024
    На Stressed Out, H.VAGA, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.624
    Затоа што мајката е таа која последно била со Данка пред таа да исчезне. Во таков случаj, и полицијата треба убаво да ја провери секоја ситница, за да исклучи сомнежи или за да се насочи потрагата во некој правец.

На Feminka22, VDT2906 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    Ништо не земам здраво за готово, слушам што министерот изјавува.
    А тоа што ти ептен сакаш да веруваш во теории на заговор е друга работа.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.702
    Допаѓања:
    15.262
    Ама не е теорија, нема тело - нема дело. Ќе ги казнат, ама онака колку да се смири јавноста.

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.037
    Уште не го најдеа телото?