Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не е исто да го оставиш детето само надвор и да ти е до тебе или доволно блиску во твоето видно поле при што можеш да реагираш.

Mumoftwo30 and Feminka22 like this.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Абе и до тебе да е секунда може да се деси нешто, мислам не велам дека треба да ги оставеме децата надвор сами, ама некогаш и секунда невнимание само е потребно.

3. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Колку сме луѓето отуѓени и не заинтересирани едни за други последните години.Данка ја виделе луѓе од комшиите дека е на патот само и ниту еден од нив не отиде да прибери малецко дете само,секој од нив си продолжи по патот.Што повеќе да се кажи....:(:u:

Last edited: Apr 4, 2024
  5. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Сега и јас тоа сакав да прашам дали сум разбрала добро дека има двајца очевидци кои ја виделе како оди по асфалтот.
    Па како можеле така малечко да го остават само по улица штом виделе дека никој нема до него?
    Се поотуѓени стануваме..

Anyshka, marsilia and Feminka22 like this.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Така еве кажува министерот за внатрешни на РТС тв.Дека ја имале видено како се движи по патот,мајка и син кои си свртеле и продолжиле и уште еден/на од комшии...

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Ова е последна информација:

17:02 Otac Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić, odveo je policiju kod barake u blizini sela Luke gdje se sumnja da je odbačeno tijelo djevojčice. Kako javlja Kurir, trenutno se pretražuje koliba koja pripada obitelji Janković, a mjesto na kojemu se nalazi je nenaseljeno.

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Кај мене детето за секунда падна од кревет на плочки додека се свртев по памперс. И убаво си ја разби главата. Ете секунда невнимание завршивме на хирургија.
    И двете деца не ги испуштам од вид. Ама се случуваат вакви работи па колку сакаш внимавај.
    Посебно со две мали деца како што во случајот била жената.
    И за жал вакви осодувачки коментари обично доаѓаат од жени што немаат деца или што поима немаат како се чуваат деца.
    И голема одговорност се. Колку сакаш внимавај ако треба нешто да се случи ќе се случи.

9. forumce

forumce Форумски идол

Сите нека ја носат на душа. И тие што ја виделе, а не превземале ништо и они кои жива ја закопаа.
    Оддамна потфрливме како народ

christinnn, Mumoftwo30 and Feminka22 like this.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Зошто не кажуваат кај е телото на Данка точно закопано, кога веќе се има признание. Нешто да не му имаат направено, боже.. киселина да не имаат турено, или се плашам исецкано да не е;(

11. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Ни така немаше да биде несреќен случај затоа што биле под дејство на алкохол, па плус и ако возеле со брзина поголема од пропишаната.

Feminka22 likes this.
  12. shz

shz Форумски идол

Си ја префрлувале вината еден на друг.
    А со телото којзнае што се направиле.

Last edited: Apr 4, 2024
    Lisandra likes this.
  13. Viveki

Viveki Популарен член

Не битно дали ќе било несреќен случај, битно е што никој од околина не реагирал дека видел дете само на асфалт. Тоа е еднакво на нечовечноста што ја направиле осомничените да ја закопаат наместо да одговараат и да ја однесат во болница, исто како што е еднакво на нечовечноста на комшиите на тоа бебе што 7 дена плачело нон стоп оставено во стан од мајката, и ниеден не отишол да помогне. Нема веќе човечност меѓу луѓето, дури ни кога се работи за дете. Пропаѓа оваа цивилизација...

14. Lisandra

Lisandra Популарен член

По дифолт се виновни ако се под дејство на алкохол ако имаат доказ дека така возеле во времето ко загина малата, а велат возеле со помала брзина не знаеме точно како се случило, се е заклучено од нивната изјава.

15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Сите ќе речат па кај е мајка му да го пази и така...

Justicija and Viveki like this.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја не сфаќам па
    Како си дозволиле прво у 1 и нешто на пладне да се пијани, второ биле на работа? И уште отишле шахта да поправаат. Е тоа исто не сфаќам. Ама требале да паднат у шахтата и да ги голтне земјата
    Гниди

17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Почекајте прво телото да го најдат, па ќе збориме. Ако го најдат...

Feminka22 likes this.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнам шо ти е чудно. Во мојот град, комуналците во работно време си нарачуваат скара и еден тон ракија и додека се возат со камионот за ѓубре се летва пијани и уште пијат. И сите го знаат ова и никој ништо не кажува.
    Ама така е кога сите таму се партиски вработени.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Со мали деца, има еден проблем- се вика слеп агол. Ова не го кажувам за да бранам некого, го кажувам како факт да внимавате, особено при стартување кола.

На милион и двеста шпекулации, знаеме дека овие двајца го згазиле девојчето и го сокриле телото. За тоа се криви ко црн ѓавол. Дали било живо откако го удриле, не сакам ни да мислам, мозокот не ми процесира толку:u:

Знаеме, не баш официјално, дека 2 особи со кои мајката била во секојдневен контакт, биле на полиграф, можеби брат и татко нејзин?
    Не знаеме дали врнело, кај паркирала, дали влегла во куќата, дали бришела пораки, дали гуглала, дали имала швалери...сакам да се надевам дека сите овие измислици се со нејзино одобрување пуштени, за да се фрли сомнеж кон нејзе дури да го најдат вистинскиот виновник. Инаку логикава- живееш со свекор, свекрва, 2 мали деца и имаш време за двајца швалери е боли глава, ама ете.
    И не постојат совршени мајки, и срања се случуваат во секунда што не може да ги спречиме, и тоа е. Се надевам ќе имаат сила со сопругот да го преживеат ова.

*Amethyst*, MeowMeow, duffi and 25 others like this.