Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Како бе веднаш им текнало да застанат, да ја стават во кола и да заминат? Па не е нормалноо тоа
    Мене ова ми изгледа на лошо сценарио од филм

Одиш на работа, работиш, по пат удираш дете, онака ноншалантно застануваш, го ставаш во кола и го фрлаш во депонија... Не, не, не можам да сфатам

Пологично ми е дека овие ја имаат само преземено вината на други, или нешто сосема трето.
    Кошмари имам, неможам повеќе
    Не мрдна сите ова
    Кај живееме бе луѓе, во кој црн свет живееме
    Господ на помош да ни е само

Ahoy, eliesaab, Mumoftwo30 and 8 others like this.
  2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се ми е верно веќе, откога прочитав што му направи една жена исто од Србија на сопственото 3 годишно девојче, немам срце да ја наречам мајка.
    Тоа се психопати и монструми што ич нема да ме зачуди ако им најдат и други дела. Ете ја ставиле во кола од паника оти се такви мозоци, плус пијани, плус тоа инстинкт е да го скријат тоа што го направиле што побрзо пред некој да ги види.
    Како докторот што го прегази 16 годишник кај клиника и избега...

Ајде ќе видиме што ќе биде, видовме дека на шпекулациите не треба да им се верува многу, Господ нека им е напомош на родителите.

Last edited: Apr 5, 2024
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Не мислев зошто ги земала со себе децата, лошо се изразив. Туку зошто баш тој ден. Бидејќи тој ден врнело, а она дала изјава дека ги зела да се истрчаат. Кој носи деца на дожд да играат.
    И ова што го напиша за куќата да види дали може да се оспособи за живот, таа информација ја имаше по порталиве. Којзнае и дали е точна.
    И телото уште не е пронајдено.
    Не ја поврзувам мајката со убиството. Само ми е нејасно што правела таму во ниедно време да го наречеме. Сама со децата.
    Дека има нејаснотии у цел случај, има.
    Само тоа мало душиче и господ знае точно што се случило.
    Ние од страна само може да читаме и да нагаѓаме.

Anyshka likes this.
  4. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Ових дана смо се наслушали свакаквих могућности шта се десило са дететом. Најчешћи је да је мајка продала дете. Те теорије су почеле од медија, па до последњег чобанина у нашој земљи. Кад сам сазнао вест одмах сам помислио како се цела нација огрешила о те родитеље. Где им нестаде дете ту их и ми оптужисмо да је продато. Да су је ови злочинци боље покопали, родитељи би вечно носили мржњу и презир других. Зар та бол није довољна?

И то баш у посту када се чита веома важна молитва која каже: ,,О ГОСПОДЕ ЦАРЕ, ДАЈ МИ ДА САГЛЕДАМ СВОЈА САГРЕШЕЊА И ДА НЕ ОСУЂУЈЕМ БРАТА СВОГА..." Ми осудисмо родитеље детета. Заиста страшно.
    Упозоравам редовно да се оставимо коментарисања по друштвеним мрежама и развијање теорија и ван њих, ал џаба. Наш човек тражи нешто сочно, па оплетемо тако паушално по свима. Од Патријарха до ђакона , што би се рекло..

Ко год је осудио родитеље има грех који мора исповедити пре него ли се Причести следећи пут!
    А за даље памет у главу и да више не пљујемо једни по другима већ да се молимо једни за друге..
    Малом анђелу ће Господ спремити дочек у Царству Вечном, а овим злочинцима (ако се не искупе) демони ће се радовати.

Иако многи очекују правду на земљи и бес према овим нељудима, ја се молим да се покају и искупе.
    Нека зна сваки убица (па и они који су абортирали) да ће по смрти морати да погледају у очи сваког кога су убили, а после и Господа.
    Праштајте..
    Христос Васкрсе!!! - otac_predrag_popovic

elenaklasik, sonuvana, Luna91 and 4 others like this.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Ова секаде е така, баш прееска видов од Комуналец, си пијат пиво и си работат.

Mumoftwo30, lovely91 and Adidas888 like this.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

7. нина122

нина122 Популарен член

8. Iva:)

Iva:) Популарен член

Додека не го најдат девојчето и се направи обдукција не верувам ништо на овие двајца, можело и да ја земат од пат без да ја удрат со оглед на тоа дека подолго време се шетала сама по улица.

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Можеле. Ама зошто би лажеле дека ја убиле, за да лежат затвор до крај на живот? Пошто не им се оди на работа?

10. sonuvana

sonuvana Популарен член

Од самиот почеток ми беше јасно дека случајов ќе биде решен, поради невообичаено големиот ангажман на полицијата, која одработи одлично , притоа успеа да ги задржи сите информации кои би можеле да и наштетат на истрагата, а така и треба да биде.
    Медиумите се веќе друга приказна. Сите треба да се замислиме пред фактот дека тие управуваат со нашата свест, не" полудуваат ", активно ни го креираат мислењето на било која тема.
    Поразно.

Бог да ја прости малата Данка.

*Amethyst*, Billy Idol, IRBBB and 5 others like this.
  11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Треба да имаат милост и да не објавуваат слики сеуште од девојчето на секаде по сите портали. Нека го остават да почива во мир.
    А еве лично мене, сигурна сум дека и на многу други им се кине душата кога ќе им се појави нејзина слика. Толку мала и невина душа. ;(
    Особено кога ја гледам таа сликата со цуцето,шишкичињата на очи, и рачињата склопени како да се моли ....

Feminka22, apple12, Anaroz1 and 3 others like this.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сега треба отказ на директорот на јавното претпријатије и на шефовите што дозволиле пијаници да возат службени возила и да дојде до ова.

Друго, велите зошто комшиите не го вратиле детето кое шетало само. Па никој веќе не сака да се меша во туѓи проблеми, животи итн. Јас одам во тој крај, имам роднини, таму тие градови се донекаде заборавени, како надвор од контрола, надвор од закон, не е како Белград, Нови Сад, Крагујевац. Е сега, таму каде што одам јас, во маалото на моите роднини, некоја млада девојка родила дома вонбрачно дете, со мајката го задавиле и го закопале во шума, и знае цело маало, можеби стотици луѓе тоа го знаат, ама никој не пријавил, не сакаат да си фаќаат работа со будали. За едниот од убијците читав во полиција зборувал на влашки. Видов на попис, Бор има 6.700 Власи. Ништо од тоа не е точно. Можеби пола жители се Власи.

Feminka22 and Wideperpetual like this.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Во изјавата за Курир пишува прегледувани се шахти. Претходно пишувавте дека дента кога се случило убиство идиотиве работеле на шахта. Што ако им текнало таму да го пикнат детенцето ;(

14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Можеби самиот чин на убиство да не се открие,доколку се најди телото ќе се дознае како е извршено.Со тоа и друга тежина...Не сакам ни да помислувам на што се биле спремни да направат:(Што друго би било мотив за криење на телото....

15. KateKane

KateKane Форумски идол

Мајкава сега главата не знае кај и е, ама се надевам дека во иднина, после некое време кога ќе се соземе ќе фати и ќе им опне една дебела тужба на сите оние што на гилотина ја ставија за нарушени углед и чест, како и за нанесување на душевна болка.

Не беше нормално она што го правеа, швалери имала, пораки бришела со швалерите, гуглала гранични премини, лажела, го продала детето, што ли уште не.

А верувам дека кога се случило тоа што се случило не ни знаела за временска рамка ако се заработила нешто, многу често и мене ми се случува кога сум сконцентрирана да работам пример цел саат, а да имам чувство како да работам 10 минути. Плус во толкав шок телото само се гаси, верувам дека во бунило оти детето и го нема сигурно не била способна за времето да разглаба во минути.

Ама овие лешинари, лакрдии, некрофили од новинари ја уништија начисто. Нема погадна професија од политичар и новинар за жолта штампа, пре гомна од слонови ќе чистам неголи тоа да го работам.

Мизерија.

16. apple12

apple12 Популарен член

Така е...
    Изгубена е секаква човечност.
    Да ти се слоши, нема никој на улица да ти помогне. Сопругот пред месец дена човек на тротоар добива удар, он со кола погоре паркиран, луѓе го поминуваат никој вика не застанува да му помогне. Излегол од кола истрчал, и тогаш почнале да доаѓаат.. ( и кога кажа дома, свекрва ми на тоа вика како си го качил да го носиш во болница, ќе те обвинат ти дека нешто си му направил).
    На наши познаници минатата недела у парк детенце 2 и кусур години го изгубиле, 30 минути низ парк го барале, на крај го нашле на другата страна, уплакано и само....

Душата ми се кине, цела ноќ око не склопив, душа невина... така сурово да заврши...
    Си ја исплакав....

KittyAgnes and Tanjamm like this.
  17. Easter

Easter Истакнат член

Боже мили , седнале да се допијат(facepalm)(facepalm)
    IMG_5735.png

18. Iva:)

Iva:) Популарен член

Да, на ова мислев со мојот коментар. Само едниот признал и тоа дека ја удрил со кола веројатно заради класификација на делото, никој не може да потврди дека било така додека не се најде телото. Може живо го земале чим го кријат може не сакаат да се дознае начинот на кој навистина е убиена.

19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Признале и дека го фрлиле телото,двајцата покажаа исто место каде ја фрлиле,имаше и снимки.Е сега колку е тоа вистина незнам,може измислуваат локација.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И се уште продолжуваат со глупостите. Се снимаат, па жива била, па други ја презеле вината…
    Не престануваат.

Сега читав, некој од криминалистика изјавил дека она се разбудила во колата, ама некој од нив ја удавил. Не можеле да се договорат кој бил и еден имал блокада и не знае каде е телото.

Жива била!
    Жива била и кога ја виделе очевидците. И кога таткото го застанал возилото.

Реков дека нема да читам веќе, ама неизбежно е.

mal.ecka, Ahoy, eliesaab and 9 others like this.