Се трага по телото на исчезнатата Данка од Бор

Discussion in 'Политика и настани' started by нина122, Mar 26, 2024.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ќе му помине.. ама Данка нема да живее, и нејзините ќе имаат мрак во душата..
    Ич не жалам. И да умрат имале живот и деца, а Данка? Што имаше тоа ангелче? Скотови..

KateKane, smooch, joy1 and 11 others like this.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ако ја закопале кај депонијата, што е потврдено со докази дека таму отишле со возилото и се задржале некое време, кога успеале да го преместат телото кога од 26ти, постојано имало полиција таму? А како да слушнав или прочитав дека на 28 било преместено.
    Тие ако не сакале да биде најдено тело, којзнае што направиле со тоа тело и дали ќе го најдат... Потрагата по Данка не е завршена, како што стои во насловов.

Gosh, Billy Idol, elenaklasik and 8 others like this.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

На таткото на убиецот се слошило.. не на убиецот

Mumoftwo30 likes this.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Знам де.. 80 годишен проживеал.. е сега да го жалам него или малово?

5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Новинариве се ужас. Што е крива мајката на обвинетиот што и поставуваат глупави прашања за публицитет. Сигурно и на неа не и лесно кога видела што монструм е син и.

Најискрено колку и да ми е жал за девојчето, ама воопшто не ме задоволува било која правда. Ја нема, не е веќе меѓу живите, нема ни доживотна казна да ја врати. Туку, што може да направиме човештвото да не е толку труло. Тие луѓе се семејни луѓе, наши соседи, наши пријатели, колеги. Како шетаат такви психопати, не можеш да препознаеш на што човекот е се способен.

Барем едниот од нив да имаше повеќе свест. Јас верувам дека било несреќа што ја удриле, но сигурно немаше да лежат толку затвор само за несреќа каде нема смртен исход, а плус на улица било. Колку и да си пијан, значи мора да има нешто скриено ненормално во тебе да убиеш дете. И тоа мало две годишно девојче. Ни едно ни друго не чувствувале ни грижа на совест, си продолжиле со животот.

Кога на човек повеќе му е страв од казна затвор, а не од сопствената грижа на совест и душевна болка дека наштетил некому, тоа само кажува колку се крие нешто монструмско и темно во него.

Не знам што да напишам, но луѓето веќе не се човечни. Станавме животни во џунгла со мозок доволен само за обавување на примарните функции.

Барем едниот попаметен од нив да беше. Удираш, бегаш. Или го местиш другиот, колку да се спасиш себе и јавуваш во полиција. Вака, глупаци, за убиство и криење на леш ќе одговараат. Пијандури, несовесни, најдолното од човек.

И овие и убијците на Вања, само им посакувам убав живот во затвор. Можеби некогаш ќе се свестат што направиле и сами ќе си пресудат во кофа со вода. Уште потажно е што граѓаните плаќаат даноци, за вакви монструми да ги хранат по затвори.

Skorpija25, Anaroz1, azelea and 14 others like this.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

IMG_5532.png И ја знам мижеечки да мавам
    Нема проблем

emiliana and eliesaab like this.
  7. emiliana

emiliana Форумски идол

Само затвор за нив, се знае таму што им прават на силувачи или убијци на деца. Смртна казна и да постои би била само олеснување за вакви.

Manako2, LiquidLuna, LejlaD and 3 others like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јасно е дека лажат за телото, ама и полицијава упорна го прекопа селоно, без на крај памет да падне на медиумиве зошто, ги оставија да блебетат дека не знаат што прават.

Како се упорни, ќе ја најдат, мислам дека самите полицајци лично ги допре целиов случај. Живот е живот, ама на дете живот насилно одземен вака, дури и најзакоравени криминалци не го прават ова.

И ќе му ја тргнат на тој блокадата не се сомневам.

Ако постои потешко од тоа да ти замине дете на ваков начин, веројатно е тоа ни гробот да не му го знаеш.

А на двајцава им посакувам долг затворски живот, многу ќе им биде "забавно".

9. Bitter-Sweet

Кои се овие, нели ова се неофицијални информации? Не верувај на се' што ќе прочиташ.

10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Bitter-Sweet Официјално е тоа.

14:15 "Vozač nije ni primijetio da je udario djevojčicu, shvatio je to tek kada mu je suvozač rekao. Odmah su je stavili u prtljažnik, a kada se mala Danka probudila, suvozač ju je udavio. To nam je jučer priznao i sve potanko opisao. Zatim su je bacili na deponij", kazao je u svom novom obraćanju Ninoslav Cmolić.

Нинослав е началник на Управата за криминалистика.

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Овој кај шо читам имал некоја Фондација у Србија. Така шо не верувам да лаже, а и он вика не верувајте на сѐ шо ќе прочитате

него, Србиве се убедени дека е детето живо, и дека намерно не кажуваат кај е телото пошо нема тело.
    Не сфаќам зошто уште не ги испочукаа?
    Не сфаќам

12. Bitter-Sweet

Ова е болест... Не, навистина не верував, мислев медиумиве си додаваат по нивно. Сум читала и слушала за сообраќајни несреќи и да замине некој од местото без да пружи помош, ова досега го немав ни слушнато ни видено ни чуено. Болест, пијаници, да фатиш детенце да го задавиш после прегазување. Не можам да се помирам со оваа вест, тешко на семејство, и мајка и татко ама и на дедото ми текнува, имаше едно аудио како зборува за девојчето и плачеше, после ова мислам дека ќе се поболи човекот, животот ќе му се скрати.

Mumoftwo30, Anaroz1, azelea and 8 others like this.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Абе златен затвор, ќе видиш
    Да влезат само. Не знаат шо ќе им се деси
    Би ги задавила жими еден Господ шо го имам.

Mumoftwo30 likes this.
  14. CameliaMiller

Официјално е, како и сомнежот зошто лажат за телото, од полиција е изјавата.

Vozač nije ni primetio da je oborio devojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao. Odmah su je stavili u gepek, a kada se mala Danka probudila, suvozač ju je udavio. To nam je juče priznao i detaljno sve opisao. Onda su je bacili na deponiju - ispričao je Cmolić.
    Takođe, kako kaže, najveći problem sa pronalaženjem deteta je zato što i vozač i suvozač daju pogrešne informacije, a sumnja se da je to zato što žele da prikriju stanje u kom se nalazi telo male Danke.

Информер тв немам, прочитај тука, цитирана е изјавата.
    https://informer.rs/hronika/vesti/893098/ninoslav-cmolic-ubistvo-danka-ilic

Last edited: Apr 5, 2024
    Mumoftwo30, senjorita-v and Feminka22 like this.
  15. Bitter-Sweet

Кој е сомнежот?

16. Nane2356

Nane2356 Популарен член

На едно видео кај што објаснуваше началникот слушнав како можеби нешто направиле на телото, не сакаше во детали да објаснува и затоа не сакале да кажат.
    Не знам дали на тоа мислеше членката.

17. CameliaMiller

Едитирав, види го линкот, цела изјава ја има.

Feminka22 and Bitter-Sweet like this.
  18. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Не очекував дека толку бргу ќе се расчисти случајот...не очекував ни дека е мртва, мислев само ја киднапирале. Не очекував ни дека ќе ја пронајдат воопшто. Но, тоа не е куче или маче само да го фрлат настрана од патот. Убијците сами се сѐ предале во полицијата. Се сомневам дека отпосле била загушена и фрлена на депонија. Колку луѓе само имаше низ годините што исчезнаа и не се вратија повеќе?! Никој не ги пронајде или само не добивме таква информација. И помлади и постари луѓе исчезнуваат во описите стоеја детални објаснувања и ништо. Никогаш не беа пронајдени. Никому ништо.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Да ви кажам колку поише ги читам. Поише ми е логично ова на Србиве него на дебилине

https://t.me/c/1775655936/79565
    уште многу работи немаат логика

20. eli25

eli25 Форумски идол

Мене не ми е воопшто брзо. Они викаат од вториот ден се сомневале во нив. Многу време собирале докази некако , не дека нешто ќе се направеше но барем ќе имаше гроб Данка ;(

Космонаут likes this.