Јас ги имам зелените од Авон. Нема некоја голема фајда од нив. Или јас незнам како правилно да ги употребувам или е до мојата коса или до производот, четврто нема и ајде ако сака некоја да ми каже кога се ставаат да има подобар ефект, на сува или мокра коса, пред или по пеглање?
Edno ke vi kazam jas kako od profesionalna gledna to4ka. Silikonskite kapki sodrzat silikon kako sto kazuva i samoto ime na priozvodot, i stvaraat silikonska obvivka okolu vlaknoto i ne mu dozvoluvaat da di6i pa vlaknoto puka. Navidum davaat sjaj i ja omeknuvaat kosata no ete za zal toa go pravat na vlaknoto, t.e go pottiknuvaat da ispuka se nadevam deka poveketo od vas ke me poslusaat ili ke primetat koga togas. Pozdrav
А течните кристали со масло од ленено семе? И од професионална гледна точка што после фенирање или пеглање е најдобро да се стави на коса за да не пука влакното?
Јас сум задоволна од зелените силиконски капки на Авон и не сум ги сменила со години. Ставам на мокра коса пред фенирање, па потоа на сува после пеглање. Кога ги ставам после пеглање, ми помагаат со електрицитетот, па косата ми станува мазна. А кога ги ставам на мокра коса, изгледа ги спојува расцетаните врвови и наеднаш ги снемува Знам дека тоа не е начин, ама иако косата ја скратувам на 2-3 месеци, врвовите си пукаат, безразлика колку ја штедам од топлина. Тенко влакно имам, па морам некако барем за на изглед да ги средувам. Некогаш ако се изнервирам, земам ножички и сама си ги скратувам.
пред некој ден се стрижев и викам на ова мојава фризерка какви да употребуувам и ми викан да не ставам никакви бидејки тоа било пржење без масло не заштитувало туку повејке горело
Ова се течни кристали, не силикон, и се преееееубави! Мислам дека се малце поскапи, не знам пошто не ги купував јас, ама колку и да се си ги вредат парите. Поубав производ за коса немам мириснато, и на мојава коса барем чуда прават. Се откажав од силиконски капки од причина што залепуваат во моментот, и после пак пука вака или онака влакното, точно е тоа што е погоре напишано. И капки, пена, спреј, што и да е, никогаш не се става пред употреба на топлина. Кај е угушено влакното во хемија уште и 200 степена пегла врз тоа, пластика ќе стане. Единствено производ за заштита на косата од топлина (колку-толку нешто прави, не може целосно да се спречи горење). Исто и на Алфапарф Милано, не силиконски капки туку серум, одличен е. И доволно е капка за цела коса врвови, иако е скапо трае прилично долго.
Да ве прашам дали некоја ги пробала капките за коса на Seri (знам дека Ана Каренина ја користи нивната маска за коса и е многу задоволна, па по некоја логика би требало да се квалитетни, м?) Ги видов во ДМ, околу 300 ден, баш ме интересира квалитетот. Во потрага сум по нови.
Силиконски капки имат во аптекa и не се скапи ...250 ..300 ден тука негде се и јас користам и многу е убаво поздрав.
Леле уште и маската да си ја најдам некаде низ продавнициве, па да не ја малтретирам фризеркава моја! Силиконски капки јас користам од Авон. Не за друго, туку срам ми е се и сешто да и порачувам на фризерката, исаф немам. Од кај неа само маската ја земам, затоа што подобра маска косава моја не видела. А капките на Авон, колку-толку вршат работа. Туф, како порано не видов дека ги имало во ДМ капките на Шери, во петок ми стигнува порачката од Авон Трендафилке, ако се решиш да ги купиш, обавезно да споделиш импресии!
Силинконски капки користам од Авон, на Advance Techniques, веќе подолго време, не сум размислувала да ги сменам, добри ми се. Ме интересира колку често ставате силиконски капки? Само после миење или...?