Јас овие моментално ги користам, и сум презадоволна, лесно ми се чешла косата, мислам дека во скоро време нема да ги сменам. А и другите на Авон исто му се супер, нема замерка.
За тоа дека дополнително ја гореле косата незнам,можеби, но тоа што го знам е дека секогаш силиконските капки се ставаат одкако ке ја испеглаш косата, или одкако ке ја исушиш ако не ја пеглаш.
И пеглата можеш така да ја оштетиш. Затоа најубаво е да ја испеглаш прво, па после силиконски капки да ставиш. Мене па и поубаво ми е на веќе испеглана коса да ставам капки, таман да не ми биде разлетана. Он топик, јас последниов период ги користам овие
Posto nemam problem so rascvetani vrvovi,kapki stavam samo koga ja peglam kosata.Koristam edni vo lilavo sisence italijanski,ne znam kako tocno se vikaat.
Го користам овој долго време и задоволна сум, го ставам пред да ја сушам косата со фен, а потоа ја пегнам и ми ја прави многу мазна и свиленкаста.
Читав коментари дали се ставале капките пред пеглење или после пеглање и затоа ја прашав флизерката и таа ми рече дека нема штета од капките може да се стави пред сушење на косата или пеглање за да ја заштити и потоа може пак да се стави да не се разлетува и за сјај на косата.
@magic.girl не е проблем да се стави и два пати, но многу побрзо ќе ти се измрси косата. Инаку, јас практикувам да ги ставам на полусува коса.
@Elence93 зависи и до косата ако ти е погуста можеш да ставиш повеќе колочински ако ти е потенка можеш по многу малце само за да ја заштитиш и да не ти биде наелектризирана, а за побрзо мрсење не ми се врува бидејќи косата се мрси на коренот а капките се ставаат на врвовите