Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Силиконски капки за коса

Дискусија во 'Коса' започната од shee, 3 јули 2010.

1. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    ги користев на Лимес ама последната една година на нивеа

2. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    58
    Ги користам на Докторс,убави се 280ден и многу убаво мирисаат.

3. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Јас ги купив силиконските капки од авон ама незнам кога да ги нанесам пред пеглањето или после :?:

4. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    640
    и јас ги имам, зелените за суви врвови се прекрасни :) иначе секао дека се нанесуваат пред пеглањето јас ги нанесувам и кога ми е косата мрсна и пред дапочнам да ја пеглам позз ;)

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас веќе три години ги употребувам силиконските капки на Artiste (480денари-ги купувам кај мојата фризерка), во вид на спреј се! :)
    Многу се убави, и даваат сјај на косата, не ја мрсат и преубаво мириса косата од нив.
    Вака нешто изгледаат (како дезодранс, црвена опаковка:
    Не најдов иста, туку идентична слика од нив на интернет! ;)

Прикачени фајлови:

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.496
    баш напротив мене пак ми рекоа после пеглање да ги ставам зашо немаат ефект да штитат од топлина па да се ставаат пред пеглање, исто и на фризер одкако ќе ме испегла ми става капки

7. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Сум употребувала многу видови на силиконски капки за коса но никој не ми оставиле посебен впечаток за да ги кажувам,сосема малку ставав на врвовите и ми ја правеја косата мрсна или пак ми се мрсеше за еден ден.....затоа подобро ми е да ставам маска или регенератор за коса или пак некое спрејче на шаума или глис.......

8. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Досега сум ги користела од Авон само (зелените) а сега сум во потрага по нови.
    Баш пред некој ден ги меркав с.капки во Тинекс, имаат некој избор-па ако замам ќе пишам.

9. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Било какви препарати што ќе ги нанесете на косата пред пеглањето, ќе и наштетат и на косата и на пеглата. Единствено користам маска за коса пред пеглање за полесно расчешлување, а капките ги ставам отпосле. Ми даваат сјај на косата, немирните влакна ги ставаат на место, а расцветаните врвови исчезнуваат :)

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.389
    Сум прашала милион фризерки баш за ова,и секогаш сум добивала различен одговор.
    Ставај ги на мокра,ставај ги на сува коса,ставај ги пред пеглање,после пеглање :?:
    И така си донесов заклучок дека ќе ќе ги ставам кога сакам јас,т.е. дека ваљда нема пишано правило :)

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И јас сум за ставање после фенирање или пеглање, зашто тоа е мрсно, а знаеме што прави мрсно+топлина :D
    Инаку ги користам тие hair care, какви што Алиса мислам има ставено слика.
    А мене ме интересира, капкиве ја штитат косата или го прикриваат оштетеното?Еден фризер ми кажа дека само прикриваат, а дека маските штитат :wasntme:

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Убави се и капките за коса од Авон.
    Не сум ги користела подолг период, но кога ги користев бев ептен задоволна од нив! :wasntme:

13. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    јас ги користам оние од авон, и баш ми се убави

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Јас ги користам силиконските капки на Аура, како што напоменав имам премногу сува коса и ми одговараат. Ги користам веќе неколку години.
    Следниот пат ќе си купам од течните кристали, ме заинтересиравте да ги пробам, а и да сменам малце. :)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    Moите се вакви
    мајка ми си ги користеше, а од пред скоро почнав и јас и штознам, задоволна сум од нив, барем не ми ја мрсат косата и и` даваат сјај - не изгледа истрошено, нема суви врвови..
    Добри се.

16. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Моите се еве вакви

и задоволна сум. Имаат прекрасен мирис, ја смируваат мојата бушава коса :D

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Читав низ темава ама нема нешто многу одговори за моето прашање, можеби сега ќе има :wasntme:
    Дали се подобри течните кристали? Како сте задоволни тие што сте користеле? Сакав да ги купам тие лилавите, па се двоумам :angel:

18. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Подолго време ги користев силиконските капки на Аура и бев задоволна,али за да сменам малку ги купив овие кристали Блек[​IMG] и засега се покажаа одлични,некако полесни се од капките,не толку густи и мрсни,а го постигнуваат истиот ефект,здрав и сјаен изглед на врвовите.

19. PinkPrincess

PinkPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Јас имам лилави течни кристали и подобри се од силиконските капки.Јас сум задовлна ги користам веќе 2 години :). На косата и даваат голем сјај и доста време траат :) :) :) . А имаат и прекрасен мирис :) :* :* :*

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    јас ги користев на Doctors во ампули беа една ампула некаде 50,60 денари но сега не ги произведуваат повеќе |(