Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Силиконски капки за коса

Дискусија во 'Коса' започната од shee, 3 јули 2010.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ги користам од АВОН ама сакам да ги сменам ај ве молам кажете ми дали сте задоволни од капите на НИВЕА и колку пари се?

2. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    користев силиконски капки од повеке производители (косата ми се електризира, постојано изгледа како не исчешлана ) покрај децата случајно открив спреј за расчешлуванје на косата и (барем кај мене) даде подобар ефект од силиконските капки а и поефтина варијанта е

3. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    ги користам од авон зелените и сум задоволна

4. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    http://kozmetometer.planet-lepote.com/c ... temid=2778

Квалитетни. :up:
    Сега цената малце повеќе ''соленка'' (380 денари), но вреди бидејќи траат. Пишани се како силиконски концентраат и се помрсни, еве дел што пишува на самото пакување што би ве интересирало, гледав некои прашуваа:

Силиконскиот концентрат е наменет за сува и коса со оштетени врвови. Го измазнува ПОВРШИНСКИОТ слој на влакното и ги затвара расцепените врвови.
    Неколку капки од концентратот се истиснуваат по врвовите на косата и со прсти се втриваат во мокри или суви врвови.
    Не се плакне.

Го препорачувам дефинитивно.

5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    користам капки од Oriflame и сум задоволна

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    ги користев едно време од avon ама во последно време ги расипаа,не ги прават квалитетни.Сега користам од Pantene супер се...малце потеско се наогаат,ги нема во секоја парфимерија барем во помалите градови.И цената им е малце поглемка ама вредат за парите :)

7. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Јас користам силиконски капки од Англија се ..овде не може да се набават..тетка ми ги даде золва и ги донела од англија и ми ги даде мене...прекрасни се косата ми света има прекрасен сјај
    Се викаат Shiny Hair...

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Black Profesional Line преубави косата ја прават мека и сјајна а и немам працветани врвови што е нај важно :)

9. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Јас кога ставам од тие зелените капки од Авон (на сува коса) косата уште толку посува ми стане.
    А кога ставам на мокра коса, првиот ден ми е мн убава ама после пак ми стане сува.
    Инаку немам сува коса, нормална ми е. Се случува ли и кај вас истото?

10. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Се согласувам со Трендафилка,во Италија неможам да најдам нешто подобро од Аура,затоа купувам во повеќе број и ако однемам ми праќаат од Македонија, и така

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Сакам да си земам некои силиконски капки, до сега немам користено освен пред 3-4 години, другарка ми ги користеше на Аура па си ставив 2-3 пати . Мене некако ми ја правеа мрсна косата ако добро памтам. Ставав на сува само на врвовите ама некако ептен ми ги слепуваше, а по 1-2 капки ставав само. Па ме интересира по колку и каде се става? Само на врвовите или на цела коса, освен на коренот ок? И најмногу сакам да ги користам за да си ја пуштам косата, врвовите ми се малце подрасцветани, а не сакам да ја шишам ептен често, ќе помогнат во оваа намена или не баш? :lol:

12. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    ^ Мене фризерка ми кажуваше, силиконски капки се ставаат исклучиво на водена коса и на врвовите, неколку капки е доволно. Доколку ги ставиш на сува коса ја мрсат, ако случајно заборавиш да ставиш, а си ја исушила косата, остави. Ми ги препорача капките на Revlon, малку беа поскапи, околку 700-800 ден. но траеле околу една година. Не ги зедов зошто користам други препарати за коса, но знам дека многу фризери ги користат производите на Revlon, би требало да се добри.

13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Уф, скапички се некако. Прееска бев до Веро имаше само од тие течните кристали поназад што ги фалат и на Докторс (кои не би ги купила баш). Исто имаше и една тубичка на Gliss ама пишуваше течен флуид за суви врвови, значи најверојатно беше нешто слично како спрејот... Или не? :?: Сакам да ги најдам овие на Нивеа, ама изгледа кај нас ги нема :worried: Ги видел некој овде?
    Фала Chocoholic :*

14. mace10

mace10 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    И јас го купив тој флуид на gliss само незнам дали се плакни или не зошто на тубичката пишува се плакне а на налепницата на македонски пишува дека не се плакне??

15. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Оу, не знам. Не прочитав тоа, ама поверојатно ми е точно дека е како што пишува на тубичката. А колку време го користиш, има ли резултати?

16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Јас пробав со силиконски капки, ставав и на сува и на влажна коса и пак ми ја мрсеше наместо да ги држи бесните врвови под контрола.
    Сега смејте се колку сакате ама прочитав негде дека лубрикант, знаете каков :$ , е добар за локни правење, па си реков не ми е за локни но да пробам. На влажна коса ставам на врвовите па ја сушам и многу сум задоволна.

Да почнам да се виткам со тампони ми фали |(

На Blondie14, TheIdealMe, Fearless и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Emmie

Emmie Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Ќе може да ми објасниш како се користат и едното и другото.. дали се става пред или после пеглање на косата ?

18. coconut

coconut Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Kade kaj nas vo Skopje moze da se najdat kapkite za kosa na Loreal?

19. coconut

coconut Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    А каде можам да ги најдам капкиве на Лореал кај нас во Скопје???

20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Пред некој ден кога се шишав ми ставија од серумов , многу убаво мириса .
    Го има овде по маркети или морам од салон да го нарачам ?