se napiv nekolku pijacki a poslednata na koja se sekavam bese od nego......rabotev vo negoviot bar....me povika da nazdavime za uspesnata nok i toa e poslednoto nesto na koesto se sekavam.nekoi moi prijateli bile tamu sum gi oterala u pizdu mater sum bila van sebe,mi velat,a jas ne se sekavam na nisto.....koga se osvetiv go prasav sto se sluci sto mi napravi, a negoviot odgovor bese "nisto sto ti ne go posakuvase".................
Мора да се соземеш, мора да бидеш јака. Пријави го во полиција, издржи, не се предавај. Тешко ти е, знаеме, ама ти си најмалку крива.
Таков нечовек си требала да го пријавиш, мислам сеа ако ти е ок нема везе ако си го надминала тоа ама сакам да кажам ако некој не дај боже доживее такво нешто веднаш да го пријавии.. да не се извлекуваат со такви гнасни работи што може да го променат животот.
sto ako jas sama sum kriva za toa ako jas sum taa sto sakala???????????/ne e vozmozno.....neznam poveke kako da bidam jaka.ne smeam da go prijavam site ke doznaat........ne gledam izlez ne znam ni sto baram na stranava zosto vi go kazav ova ....kade posle ova?
Не ми се случило до сега ФАЛА МУ НА БОГА !!! Многу се плашам јас од ова,мислам дека еден од најголемите стравови ми е ... Не можам да ве разберам,да разберам како ви е,бидејќи треба да го доживееш тоа за да разбереш Мене многу ми е жал за сите на кои што им се случило тоа,не знаете колку многу и секогаш кога ќе прочитам такво нешто плачам... многу ме погодува тоа ... МАЧЕЊЕ ЗА ТАКВИТЕ,ЈАВНО !!! СЕ ШТО ИМ ПРАВАТ НА ДРУГИТЕ НА НИВ ДА ИМ СЕ НАПРАВИ !!! А потоа ќе добијат и казна од БОГ !
Треба да престанеш да мислиш на другите и помисли на тебе. Тој човек заслужува да биде казнет. Без разлика дали ти си изразила желба или не, ти не си била во состојба свесно да одлучуваш. Законот е секако на твоја страна. А модринките не викаат дека ти си сакала...
Трамвај? Живееш во странство? Каде што јас живеам имам повеќе пати читано во весник за такви капки, кои ги ставаат во пијачката и жртвата не се сеќава на ништо. Одма оди во полиција да го пријавиш..додека сеуште имаш модринки и однеси ги гаќите како доказ. Не знам како иде тоа со гинеколошки преглед за да се увиди дали имало сексуален однос, ама што повеќе чекаш тоа полошо за тебе. Не треба за никој да се грижиш освен самата ти. Не може да си ти крива, ако не си била свесна во тој момент. А ете и пријателите можат да го потврдат тоа. Само не ми е јасно како може они да не реагираат ако виделе дека не се понашаш како што си нормално.
луѓе, ве читам и не можам да ви се изначудам... на девојки кои поминуваат низ ужасни моменти во своите животи им пишувате „мене за среќа ова ми се нема случено“...како мислите дека им помагате со оваа реченица? дали правите да се чувствуваат подобро? па нели форумот е за тоа...
ziveam u chikago......... daleku od semejstvoto daleku od se ......... sreka sto imam vistinski prijateli ovde koi mi dokazuvaat deka sum edna od najsreknite licnosti i pokraj se sto se sluci, so tek na vreme ke pomine znam no sega sum na rabot od nerven slom....bukvalno kako izvadok od kniga?! dali vie mislite deka mene se mi izgleda realno sega? se e kako los kosmar od koj sakam da se razbudam ODMA! besna sum na svetot na se okolu mene a najveke na samata sebe !!!!!!!
Не можам да те разберам зошто не го пријавуваш ако живееш во Чикаго. Од што се плашиш? Како тоа со тек на време ќе помине!?!? Тој треба да биде казнет. Ама твоја одлука.. Што повеќе чекаш тоа полошо. Бар иди на гинеколог провери се од инфекции, од кај знаеш на колку девојки го направил истото. Најсмешно ми беше ко ќе ми кажеше баба ми, пази да не ти стават нешто во пијачката...а се тоа да ти било вистина. Тука има многу такви случаи на силување. http://en.wikipedia.org/wiki/Date_rape_drug
Ако не знаеш дали си силувана, тогаш најбрзо што можеш треба да појдеш на лекар, па таму ќе те прегледаат и ќе знаат дали си или не си. Бидејќи не можеш некого да обвиниш за нешто кое не знаеш дали се случило. Ако не си силувана, ќе ти биде многу полесно психички !!! Но, ако си, можеш да го тужиш тој човек, зошто вчера си била ти, а утре може да е некоја друга девојка жртва. СО молчење ништо не се постигнува. Тебе ќе ти е полесно, а и тој треба да си плати за тоа што го направил. Потоа, тоа што ти не се сеќаваш на ништо, значи си била во несвесна состојба - не му дава никому право да го искористува твоето тело !!! Затоа престани да се обвинуваш себе си. Без разлика каде си била, со кого, што си правела, никој нема право да те искористи. Како и да е, треба многу внимавање во денешно време, зошто постојат секакви лудаци.
Зошто ако некоја напише дека е силувана и си ја опише случката, следуваат коментари дека не е вистина? Се гледа дека девојката е во паника, а и силувања се случуваат за жал нон стоп секој божји ден. Оди пријави го со време, барем таму не е како тука, сигурна сум дека ќе се среди се и човекот ќе скапа во затвор.
Страшно како не се секаваш? Доколку имаш болки мораш до лекар ако те силувал ке се установи а потоа пријави го наместо ти да посакуваш да умираш нека умира тој ...соземи се трезвено размисли ова е навистина страшно и не е воопшто да се бега туку да видиш што се случува боже каков се народ има мораш да си силна знам дека не ти е сеедно но ако го сторил тоа мора да одговара тој манијак
И добро што ако живееш во Чикаго , каде и да живееш , ако не си сигурна арно ти викаат оди на гинеколог ке ти каже лекар дали си или не , ако си ке одиш и ке го пријавиш ке кажеш се што се случило нема ништо да криеш , нека го фатат тој и да го сместат кај што му е местото , зашто па да се случи и на некоја друга такво нешто??
Би сакала кажам нешто во врска со темеваи да ги предупредам девојкиве од сајтов да внимаваат мнооогу кога поминуваат низ мостот кој води до хотел континетал незнам како се вика но има и паркинг со автобуси јас тој пат секој ден го поминувам и секој ден гледам мажи кои сред бев ден мастурбират и на паркингот и на кејот стари мажи никогас не се осудувам да поминам сама секогаш одам со друштво ... бидете особено претпазливи кога поминувате... И во врска со девојките кои поминале низ нешто ГРОЗНО Само НАПРЕД животот е убав а животните ке ги стигне казната...
Не се сеќава оти најверојатно и ставил рохипнол во пиењето! И да не ви е чудно оти се дешава многу често. Да, ќе советувам и јас да одиш девојче на лекар, без разлика дали ќе се решиш да го пријавиш во полиција, или не, туку за твоето здравје како прво и основно. Да не чуе ѓавол нели но што ако не е користена заштита при нападот и останеш трудна? Па шанси од сексуално преносливи болести на панагон. За жал овие видови на силувања се многу тешки да се докажат. Дрогата веќе ти го има напуштено телото одамна, тоа ваквите створења го знаат и затоа користат рохипнол, и за жал не се сеќавам на ништо, без доказ на тоа дека немало консент, е твојот збор против неговиот. Најтешки за доказ силувања се баш овие. И модринки ако имаш може да ги негира дека се нанесени при силување, туку од дека грубо сте сакале. А ако ти си била опиена нема ни да има кој знае колку модринки, оти не би се бранила. Тоа што веќе го познаваш напаѓачот, и тоа он ќе си го сврти во негова одбрана, нема да негира секс, ќе очекува доктор те прегледал, ама ќе заврти на тоа дека сте флертувале и ти дека си сакала, па сега изигруваш огален детишнар, оти си се предомислила. Најверојатно и не си му прва жртва. Јас би го пријавила, оти ако не за друго, ако го направи тоа и на друга или ако веќе е пријавен од некоја, тогаш има поголеми шанси да се поведе постапка и да се изведе пред суд на основа на твој исказ.
Мораш да го пријавиш пред се,како тоа ќе помине? Тоа не поминува девојко туку така,ќе ти треба долго време додека не поминеш преку тоа.Мој совет најпрво да одиш на гениколог каде што ќе се докаже дали си имала односи во последните 24 часа,а пред се тоа е за твое здравје,второ под хитно да го пријавиш во полиција.ЌЕ биде тешко да се докаже дека си имала дрога во организмот како што ти кажа и imelda но ако оставиш тоа туку така да помине и ако не биде казнет тој никаквец тогаш тебе може да ти биде полошо,а истото да продолжи да им го прави и на други девојки.Исто така би те посоветувала и да одиш да разговараш со психијатар кој што верувам дека ќе ти помогне многу за да преминеш преку ова.Никако не се плаши да го пријавиш и да кажеш некому за ова и не помислувај што би помислиле другите,тука кој е важен ти и твоето психичко и физичко здравје или останатите луѓе?Никако не се обвинувај себеси,баш со тоа правиш да е уште полошо,а не си виновна ти воопшто верувај во себе.