1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Силување

Дискусија во 'Психологија' започната од blond, 27 септември 2010.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.717
    Допаѓања:
    322.679
    Еве сега ке ти појаснам.
    Сигурна сум дека имам повеке години и повеке искуство за да го зборам ова.
    Ако ти не се движиш по темници и ако не сакаш да се ,,муваш,, туку сакаш чесни и поштени односи и врски тогаш си силувана.
    Ако по сите темни сокаци те има, ако цела вечер главна забава ти е мување, тогаш очекувај и некој психопат да те грабне за коса штом ке те начека.
    Верувајте ми, дека е вистина ова што го зборам.

На ccca, ArmaniCode, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.717
    Допаѓања:
    322.679
    Исто и јас го имам чуено како една од оние мудри приказни.
    Неможе да се напише едно генерално мислење на оваа тема, но СЕКОГАШ внимавајте.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  3. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    значи на планетата има луге кои имаат свест и совест, има и зивотни тие пак имаат некои инстинкти од мајка природа и зивеат почитувајки ги тие инстинкти, е за зал постојат ѕверови тие немаат ни морал ни инстинкт ни свест ниту пак совест е тие се силувачите кои уништуваат туг зивот, смртна казна нема друго чаре и ке се намали таа лоша статистика нема да се спречи но ке се намали, мое мислење :)

На okcenzi, Sanjichka007, WarriorAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418
    Не референтка не си во право! И оној кој се движи во темница не си го бара самиот да биде силуван.
    Прост пример.
    Скопје,2010-11 година. Центар, регион точно кај олимписки базен. Сте поминале порано пред 4 години кога немаше ни еден светилка, не беше поплочено патчето и кога и тие ламби што ги имаше не работеа.
    Другарка поминуваше од тука идеше накај мене во 7 саат во Февруари. Во зима уште у 4 се стемнува, 7 е веќе мртва теминца. Не е од Скопје па и објаснував како по најкраток пат да стигне до кај мене од ГТЦ. И ја нападнале манијаци. Среќа имало некој од корачгинцитена 7ми час па се стрчале да видат што е работата инаку сигурно ќе се случеше беља. Работен ден беше доаѓаше кај мене да учиме во фармерки и маичка и ранец и спортска јакна.
    И сама си го барала дека одела по полутемни патчиња? А тука има и згради и куќи и школо.
    И мене ми се имаат тука следено манијаци кога бевме во средно, и затоа обично сама не сум се враќала после 7ми час со дечко или другар или во поголема група. Зашто до пред 2ипол години додека да го средат асално се собираа манијаци.
    Такси сигурно нема да викам за километар т.е и помалку од школо до дома. Или она од ГТЦ.

Смешни ми сте со коментарите сами си го барале, од жени па уште повеќе ми е повраќа.
    Не дај боже на некој ваш близок даму се деси тоа ќе видам дали ќе размислувате така.
    На моја надобра другарка и се има десено обид за силување, на 12 години во лифт. Среќа комшијата што го застанал лифтот зашто слушнал некој како се дере во него. 40+ годишен маж од 100кила да нападне 12 годишно дете од едвај 45 кила. Да видам како ќе се одбраниш во метар на метар место.
    Го провоцирала, да де криво е дете од 12 години што носела тексас здолниште над колена и маица по брители во Јули.
    Беше во затвор 8 години,дека беше само обид, среќа комшијата што се нашол тука господ здравје да му даде.
    Другарка ми има траума од лифтови и ден денес не се вози сама, иде пешки и до 10 кат.
    Мајка и ни кажуваше дека полицаелот и рекол, госпоѓо ако сакате јас 2 минути ќе затворам очи а вие удрете му една,ама не се секирајте на таквите како него и во затвор им одржуваат лекција. И за млатење се тие. Кастрација и решен проблем, спасени многу девојчиња и жени.

Последна измена: 31 март 2015
    На MarchelineAmaru, Hipica, Giovanna и 19 други им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.776
    По логиката сам си го барал, ако оставиш отклучена врата дома, сосема би било нормално да дојде некој и да ви собере се. Зашто нели, невнимателност скапо чини.

На candy.cane, Hipica, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.717
    Допаѓања:
    322.679
    Очигледно не си разбрала што сакав да кажам...ОК
    Не збориме за исто....јас зборев за силувањата на девојки кои се чаталат.
    Се разбира дека секому може да се деси и секакви манијаци има
    Ама најчест случај е во нокни часови после пијанки и намигања и т.н. мувања...(ова сигурно, од сигурен извор...најголем процент ,,силувања,, потекнуваат од овде)

7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.776
    И ако сум решила да си ја чувам невиноста до брак, и ако имам секс секоја вечер со различен тип, и ако сум во долга врска со еден партнер, и ако сум сексуална работничка, пак имам право на избор. Исто така, не секој флерт со машко значи дека сакам да имам секс со него таа вечер.

На eloves, MarchelineAmaru, AnaKlarc и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Никој ебено сам не си го бара да биде силуван, а тие што сакаат да се силувани си имаат психолошки проблем и се ептен мал број во светот , ама ептен ретки се таквите случаеви и тоа е болест...
    Од секогаш сум бил прогонувач на Мањаци! Сум ги бркал по паркови и каде и да ги сретнам зашто тоа се болни луѓе кој плашат девојки наоколу и силуваат зашто тоа им е пасијата и болеста ..
    Во таква ситуација да се најдам , тој ќе го претепам и ако преживее ќе иде у затвор... ако не, ќе си умре..
    А за тоа дека некои девојки провоцираат со изгледот и бараат К3Р , има насекаде и они сакаат да бидат изе3а2ни и тоа е во ред и зашто се промискуитетни и зашто сакаат секс , и во некои ретки случаеви како сатисфакција од тој чин, силувани и слично, и тоа нека им е у ред зашто таква им е болеста.., ама Сексуален чин и слични акти против своја воља , ебено не е воопшто у ред!
    Тоа важи за секое сушстество на во светов и за луѓето.

На anel, okcenzi, WarriorAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Хмм... сакаш да се плескаш де, ништо страшно .. убава работа е тоа.

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.418
    Не референтка те сфаќам што сакаш да кажеш многу добро.
    Кои се тие што си го бараат, кои се чаталат? Никој колку и да се чатали не заслужува да биде силуван.
    Ако јас се напраам камен, и некој непознат ми дојде и се обиде да ме искористи не сум јас крива зашто сум била пијана, туку тој што е ненормален психопат и силеџија. Кога носам мини здолниште не го носам за да бидам силувана. Ако сакам секс по секоја цена и во ролка и ѕиври под панталоните да бидам облечена ќе го добијам.
    Престанете да ги користите миничите и диколтињата за изговор.
    Непристојно е на работа да се носи тоа,во диско или во кафич не е непристојно.
    И такви девојки што се облекуваат препровокативно еве не значи дека заслужуваат да бидат силувани. Туку родителите да бидат пратени на разговор што не знаат да си го воспитаат детето како треба.

Последна измена: 31 март 2015
    На MarchelineAmaru, tessie, ArmaniCode и 7 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.717
    Допаѓања:
    322.679
    Никој не рече дека некој заслужува да биде силуван, НО,со провокативно облекување и однесување (плус алкохол) е поголема можноста да ти се случи тоа.Чаталењето навечер го имам видено со свои очи.
    Впрочем, отворете на ФБ и погледнете како се сликаат девојките од 15 до 20 години и ке Ви стане јасно за што зборам.
    Имам еден пример од мое време...имав (и имам сеуште) другарка која сакаше да биде во центарот на вниманието.Нормално е тоа на 16-17 години за секоја девојка.Но проблемот беше тоа што кога излагавме навечер таа секоја вечер со различни флертуваше (тоа пто денес децава го нарекуваат шмекање).
    Не помина долго време се најде ненормален кој ја намами да дојде до излезот на дискотеката, ја грабнал за коса, некоја шлапаница и ја пикнал во кола и и се заканил.Ја однел во некоја шума (којзнае каде било и тоа, и сама незнае да каже) и ја силувал.После тоа ја врати во дискотеката како ништо да не било.
    Ние кога ја видовме веке беше целата бушава и со размачкана шминка , уплашена и ден-два не кажа ништо.После се отвори и ни се довери.Од тогаш и е ,,подвиен,, опашот.Значи успеа да извлече наравоучение.Сега после толку годни има керка која е тинејџерка и ја учи што треба а што нетреба да прави.
    Плус...имам свој човек кој работи на вакви случаи и само знам дека девојките пијат , се муваат и не внимаваат.
    Немој да употребуваш дека ти се гади кога ке чуеш од женско лице да ги обвинува девојките, мора да и се погледне на вистината во очи.
    Во постот кој ме изпровоцира да напишам овде некој збор девојката од Битола се мувала, отишла во темница со него и ОП и ги соблекол гаките...да не мислеше таа дека гоблен ке везат во темното ???? !
    Затоа и ми беше она ЧУВАЈТЕ ТЕ СЕ...!!
    За да се случи такво нешто потребни се двајца И ДВАЈЦАТА СЕ ВИНОВНИ !!
    Толку од мене.Имам и доволно години и доволно ислуство за да го напишам ова вака јавно.
    Повеке не полемизирам па што и да се напише после мојов коментар.

На MaryAntoaneta и anel им се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.685
    Допаѓања:
    32.747
    Ama ne mi e jasno neshto. Eve za tie shto velete deka provokativno oblekuvanje, mozhe da te siluvat. A da prasam neshto? Vie nikogas ne ste oblekle dekolte? Ili provokativno zdolnishte? Da vi se sluci toa nedaj bozhe, ke kazete deka st nosele provokativna obleka i okej e toa shto ve siluvale? Zamislete go samo toa. Skoro sekoe pomlado devojce ima obleceno minic, ne sega skoro site, eve 80% od devojcinjata. I shto? Vo red e da gi siluvaat taka? De ve molam, ne so vakvi mislenja.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    Мислам дека си купила лимон за да и ја тргне насмевката од лицето, бидејќи од постот произлегува дека убаво и дошло од неколку пати де, штом ги броела може сакала уште неколку пати ставање и вадење.:D
    Туку кај е крпчето во целата ситуација, зар не можела да го исплука или да го тргне со рака, од постот не се гледа дека дечкото носел и лисици за рацете или јаже да ја врзе, ниту секундарен лепак за устата.
    Абе на неа и се е*ело па и се плачело.

Туку шала на страна, вчера на автобуска станица на рекорд ми идеше клоца да му мавнам на еден што замараше едно девојче, ја лупна по рамо како Миле кога го удри Тошо-ти ли ќе ми кажеш како да се поздравувам со другари, девојчево буквално се помери од место, па нешто ја сецкаше ќе ја бутне пред кола па ќе ја фати за ранец ја тегне. А она демек цело време нешто бега од него ама на крај пак ги гледам заедно.

Епа си го барате бе девојчиња, па после ве силувале, тоа не е силување тоа е давање да ве силуваат.

На sajonaramucaca, anel, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Не значи Не, па макар и гола одела по улица. Одвратни работи прочитав овде :puke:

едит: ох и некој друг го напишал истово лол, i guess we are on the same page (y)

Последна измена: 1 април 2015
    На sparklie, Hipica, tessie и 8 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Во нашиот народски начин на комуникација "сама си го барала" значи свесно или несвесно придонела да се случи некоја работа. Никој не рече дека било која девојка заслужува силување, ако беше така немаше силувањето да биде кривично дело. Ама еве има мажи на темата,нека кажат, дали кога бираат некоја само за секс бираат некоја послободна со провокативно однесување, облекување или некое скромно девојче што му е срам муабет да направи. Муабетот е дека оние што се послободни, со провокативно однесување мажите ги сметаат за лесен плен, па секогаш ќе се најде некој психопат кој мисли дека она што не може да го добие "милом" ќе го добие "силом". Има да, и скромни девојчиња кои се силувани во темно ,облечени во фармерки и патики, има и возрасни жени, дури и стари особи над 60-70 год.што се силувани, ама зборуваме во глобала. Работата е што во нашето опкружување живеат тешки психопати кои успешно се кријат се додека еден ден не пукнат и си го покажат вистинското лице, па дали ќе биде тоа насилство, силување или нешто друго досема е небитно. Јас тоа ЧУВАЈТЕ СЕ што го кажа референтка го сфатив како најдобронамерен совет до девојките, да внимаваат на кого веруваат и секогаш да бидат свесни што предизвикуваат со своето однесување(мислев на она како мажите гледаат на нив, секако дека никој свесно не би предизвикал силување).

На Annath, MaryAntoaneta, Daleron и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.411
    Хаххаахх откачена една.
    За вториов пасус, денешниве деца така се муваат.
    @anel да никој свесно не би предизвикал силување тоа е сигурно, само едно ќе кажам како некој предходно што кажа: „Внимавајте на кого верувате“.

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Видете вака, со зборовите кои ги пишувате на некоја девојка моментално ама баш директно и кажувате дека ако не биде таква, туку ваква онаква |( немало да и се случи тоа. Реалноста е дека ако некој тип е забеган во паметот до толку да присили друг човек на нешто толку одвратно, тоа може да му го направи секому! Дури и на некој начин може некој го потапшал по рамото после тоа и му рекол, браво бе, арно ја среди :|
    Болно е што во моментов може има девојка која е во таква ситуација и го чита ова и почне самата себеси да се обвинува, навистина е тажно и болно. Чувајте се, но... дали може некој тоа, случајно поминување во мрачна улица да го сфати како, оваа не се чува, си го бара? Оваа флертува секоја ноќ, си го бара? Не употребувајте такви примери, навистина, никој не бара да биде силуван, им даваме како некое зелено светло на силувачите, оди таму, таа изгледа лесна мета, и после тоа на никој нема да му биде толку жал за неа... :| Да не бараме оправдувања во нашите карактери и однесувања, за нечие дејствие кое е креација на само болен ум.

И не дозволувајте овие луѓе да поминуваат неказнето. Девојката ќе се чувствува виновна, нема да го пријави, а тој ќе најде нова жртва. Помогнете ако можете, но без осудувања.

На MaryAntoaneta, Hipica, Giovanna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Kako toa go istaknuvas gradot Bitola za ovaja problematika?Poveke siluvanja vo posledno vreme ima vo malite gradovi ako odime do detali,go napravi Bitola diviot zapad kako site da se siluvat pazi malku kako se izrazvas,gluposti ova sto go kaza nema vrska so realnosta rekla kazala samo...

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    17.560
    Само да му го отсечат така па нека се мачи нека умре сам! Најстрога казна за такви монструми! Лелее недај боже, недај боже мене такво нешто да ми се случи! Ќе се разболам и психички и физички!

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Jas neznam kako odma poveruvaja ovde vo tvojata prikazna,ili ti netocno si razbrala ili ti kazale toa sto mu odgovara,ama ni se slusas ni se citas so kazuvas...Kako prvo toj ako izvadil krpce i mu go staval na usta a za sve toa treba nekolku minuti vo koj drugarkati jasno mozela da vidi sto pravi pa duri da mu se priblizi i da go stavi na usta imala vreme da reagira i toa kako,ajde cupeto mozi naivno e pojma nema sto pravel toj no ako mu staval nesto na usta sto pravela vo momentot taja?si sedese i cekase ustata da mu ja vrzi i da ja vleci? psss gluposti,mene ova voopsto ne mi verodostojno sto go kazuvas,a i policijata i sudot sigurno ne se glupi pa detalno go imat ispitano slucajot i ako ginikologot potvrdil deka e siluvanje togas toj nemase od nikoj da se spasi, i sigurno ako sakala da izbega imalo nekoi znaci na borba ili na nea ili na nego...
    I da ne naveduvam deka vo parkovite navecer pa duri i na zima sekogas ima vo Bt luge koj pesacat,trcat parovi sednati po klupite drustva sto se druzat golemi koj sedat do pokasno na toa mesto,mene seto ova mi zvuci na tinejcerska prikazna ili na 50-50 verojatnost deka e vistina...