извини но ај да не критикуваме пред се се работи за ДЕТЕ од 14 год нормално дека е исплашена па пред дома да каже се обратила тука....за совет се надеваме дека ке и е за памет за друг пат
Си го кажав мислењето , 14 год- има дечко, кога е способна да има дечко тоа значи не е ДЕТЕ, има ама се плаши да кажи на нејзините , ај ти се молам побогу не е време за надмудрување ок? посебно не во ваква сериозна тема.
не би сакала ниту да се надмудрувам ниту да се контрам и јас исто си го кажав моето мислење.кога бев 14-15 год и мене еден мањак ме следеше и позади мене стенкаше па јас се плашев да кажам дома се до дека истиот човек не ја гонеше другарка ми со нож до дома па кажав на мајка ми ...............
Чекаше на форумов да ти пишат за да им кажеш дома? Толку не можеш сама да размислиш дека треба со мајка ти да зборнеш? На форумов се пишува ли за таква работа? Еј луѓе се обиде еден да ме силува што да прабам? Пааа, појди части го кафе ако не, ебати амебите... 14 год битно дечко имала, а во село живее кај што биле заостанати. Па ти изгледа си многу напредна, најпретставителна во селото.
Викаш дека живееш во село, да се разбереме не дискриминирам никого ама сакам да прашам, обично во помалите места луѓето се знаат меѓу себе, па не го познаваш човекот? Еве гледам погоре си пишала дека имал 24 години значи сигурно знаеш за кого се работи. Друга работа, немаш причина да се срамиш или плашиш. Ќе ги седнеш твоите и ќе им кажеш таква и таква е работата и ќе пријавите во полиција, ако ништо друго барем ќе го опоменат. Јас не знам како можеш да спиеш, да се движиш мирно, не размислуваш ли сега си се спасила, што ако друг пат те начека пак сама и поминеш полошо? Или пак повреди некое друго дете, со вакви работи нема играчки. Не те обвинувам и тебе што си несигурна и неискусна па не знаеш како да постапиш ама МОРАШ да им кажеш на твоите. Така ќе го решиш проблемот, со неизлегување од дома и бегање од еден проблем не решаваш ништо само го одолговлекуваш. Трета работа што сакам да ти кажам, од каде комшиите ќе знаат за ова освен ако нормално ти самата не им кажеш, а и дечкото не верувам дека би се фалел со ова. Ќе им кажеш на твоите и не знам од каде би разбрале други, освен ако проблемите не ги решавате јавно пред цело село што не верувам дека е случај.
Здр девојки...потребен ми е совет од вас сепак има повозрасни овде... Имам еден што го сакам и тој ме сака (не сме заедно) и се беше океј до пред 1 месец почна да праќа провокативни фотографии..вака сакаш ли а вака ќе правиме ли...добро и двајцата сме напалени разбирам ни врие крвта нели...но некако почнувам да се плашам,имам чудно чувство иако го сакам...но кога излегуваме се е нормално...надвор од државата е сега и кога ќе се врати секако ќе се видиме нели...можеби ќе ме покани дома,што да правам да му кажам дека сепак сум мала (имам само 16,а тој 17)...ако ме сака ќе ме разбере мислам...се изнапишав но,полесно ми е кога ќе добијам совет од поискусни
Да кажи дека си мала и избриши го од животот јахитно. Имаш време и за рмантики и секс и номално дечковци. Аман бе кај ги најдувате овие манијаци.
Но и пред ова ме сакаше...ме засака на мн искрен начин...и јас него (можеби со разговор ќе се реши или)
Не ме слушај мене вечер мило. Не сум наспана два дена. Пробај со разговор, ама не на само, туку на јавно место во некое кафуле. И иако тој ти вети дека нема веке така да се понаша, ти сепак не верувај и немој во скоро време да се состануваш во приватни места, безразлика дали стан или автомобил итн.
Ти благодарам многуууу Полесно ми е вака кога ќе слушнам совет од некого...ќе се обидеме со разговор затоа што не сакам да го изгубам за глупости
да секако кажжи му дека си мала уште дека не си спремна ако вистински те сака ке те чека и почитува се додека ти сакаш
како што ти напиша @***nekoja*** исто ќе ти кажам и јас ако те сака вистински ќе те чека се додека и ти не го сааш тоа
Ти праќа глупости и ти уште разговараш со него и бараш совет ? Не прочитав др што пишале, од моја гледна точка ќе ти кажам на мои 36 год. идиот такво нешто не смее да ми прати, и да прати или ќе го јаде, лом ќе го направам или ќе го блокирам. А бе, што е ова, јадни мајки ма, вие деца сте бре, алоо. Јас сум била постара од вас некоја год. мене моите ме пуштале да спијам со дечкото сама во соба ама се знаело, сме спиеле само, цком цмок доста е, и ќе се гушнеш и спиеш, што е ова ??? Така беше тогаш така е и денес, ако си спремна на секс душо колку и да внимавате може да останеш бремена и да мораш да се мажиш и тој да се жени или да абортираш. На 16год ја ќе ти праам ова она оооо тој знае што каде е на 17год. ? Свашта, бегај од таков.
значи тотално се согласувам! што ви е бе деца на 16 год разголени фотографии ова она но да знаете кога ке дојдете на 25 ке си велиш кај ми беше паметот. нема потреба од брзање почекај созреј нема потреба од брзање. п.с лично толку се каам за мојот прв пат што на тој манијак и очите би му ги извадила
Нема каење не губи време на тоа, децава треба да престанат да следат некои сексуално модни трендови поим немајќи каква одговорност носи тоа. Секоја слобода, секое уживање во себе носи толку и обврска. Да се надеваме по школ по медиуми, секаде ќе се освести младината.
некогаш се срамам дури од тоа шо сум млада бидејќи моите врсници го прават ова нзм како треба да им се објасни дека пред да се напрајт нешо требит 3 пати да се размислит