1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Силување

Дискусија во 'Психологија' започната од blond, 27 септември 2010.

1. Peysrche

Peysrche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    24
    Тие луѓе се себични, манипуланти или психопати (разрушена психа) и луѓе кои не знаат да се контролираат сексуално (т.е силувачи)

На hermosa, maca cvet и Tanjamm им се допаѓа ова.
  2. Peysrche

Peysrche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    24
    точно што мислите вие таму од полицицајците нема силувачи, па баш и мислам дека таму најмногу има и затоа и ја работаат таа работа

На parksey и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    407
    @Tanjamm да за жал, во мвр се најлошите, а и општо секогаш најголемите криминалци се на највисоки позиции.

На parksey, Gosh, iloveyou29 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.794
    Допаѓања:
    12.309
    Затоа ни е таква државата затоа што умоболни ги ставаат на високи позиции. Со закани ја натера на секс, а може да било и групен со уште еден негов пријател. Ужас. Ее некогаш зборот полицаец, инспектор значел нешто, сега не...

На iloveyou29 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Peysrche

Peysrche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    24
    policijata e povrzana so mafijata toa e fakt. ne e toa novo odsekogas bilo

На Tanjamm и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.949
    Допаѓања:
    219.189
    Реално силувачот никогаш не може да биде комплетно здрава особа. Кај таквите луѓе и таа болна потреба да посегнат по такво нешто е психички проблем и тоа огромен.
    За жал се почесто ги има низ светот, и се повеќе се распостранети.
    Не е решение затворот и казната за таквите и вмешувањето на полицијата ако тој веќе осакатил една девојка со ништо на свет не може тоа да се поправи и врати за жал. Вината е во полицијата што не реагира комплетно за да спречи такво нешто а после веќе се е касно.
    Може тој ќе оди во затвор ама девојката никогаш нема да се опорави од неговата казна затвор и што и да е.
    Страшно многу страшно за девојките, мора да ти фали нешто во мозокот за да се палиш на нечиви маки солзи врескања и тегнења.
    За жал во таков свет живееме денес..

На parksey, eloves, maca cvet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    25.280
    Ah be . Na majka mi od prva bratucedka soprug raboti kako granicna policija . Istiot covek imal vrski na rabotnoto mesto na majka mi . Taa sakase da se premesti na edno povisoko rabotno mesto od nejzinoto bidejki i onaka ja raboti i taa i nejzinata rabota . Zamislete , doticniov moj tetin i rekol deka ke i pomogne , ama covekot koj go ima tamu ke baral paricen nadomest . Prifatila majka mi da mu dade pari . Posle polovina mesec , tetinov i rekol deka pari ne mora da dade , ama da spie i so covekot i so nego |( . Majka mi go odbila , mnogu normalno . I mu rekla uste ednas toa da ne go slusne od nego :puke: . Godini podocna , proba na mm da mu se odmazdi . Imeno imavme bmw , staro bese i masinata mnogu bese bucna . Mu smetalo na doticniot , pa go prijavil na rabotnoto mesto |( . Iskreno , toa sto se slucuvase bese za vreme na vikend , i taa rabota nemase vrska so rabotnoto mesto . Ama se fati so pogresni ljudi ]:) . Ke jadese prekomanda u Gevgelija ( znaeme kolku e daleku Gevgelija od Tetovo ) dokolku ne ja povlecese tuzbata i ne se izvinese .
    Za vakvite kako nego , da mu go polijat so benzin i da mu go zapalat dodeka e na nego :devil::@ uste poloso e sto ne samo sto e vraboten vo MVR , tuku i tetin mi e . Koa ke mi tekne , porano sme idele na gosti kaj nego :puke:|(

На Mari*, Gosh, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  8. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Што е ова луѓе,секој ден на вести нови жртви подлегнати на силување од педофили.Најчеста вест стана во Македонија,покрај сообракајките.По 15,16,17 години девојчиња, моја генерација.Страв ми е да излегувам,да се качам во такси ,да останувам до покасно на излегувања,да прошетам сама,да не погледнам некој наопаку,да облечам здолниште.До каде стигнавме,дали сме новата Америка??

На ЕДНА убавица, maca cvet и ian somerhalder им се допаѓа ова.
  9. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    И после ќе зборат ние сме ги провоцирале машките со кратки здолништа па тие се направени за да се носат а не секој 2 да манијаче девојчиња од 15,16 години...невкусно е некој кој може татко/дедо да ти биде да се пали на кратка суќна...од ваквите неможеме мирно да шетаме

На Gosh, ЕДНА убавица, FKA Twigs и 2 други им се допаѓа ова.
  10. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Најболно ми е кога слушнам да зборат за некое девојче што претрпело ваква траума дека можда и сама си го барала,сигурно ги испровоцирала,недолично била облечена..ма ајде дајте и цела да е замотана тие болни умови се ги пали, ма и гола ако сака нека шета не е никакво објаснување и повод за силување. Само кастрација на тие монструми, кое ни прават ограничување и во облекувањето,излегувањето,денешното живеење

На Gosh, ЕДНА убавица, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    40.003
    Тие што ги оправдуваат таквите манијаци и болни умови не се ништо подобри.
    @CrazyGirl15 мајка ти требала да го пријави уште веднаш.

На Tanjamm и NARKO[vska] им се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.611
    Допаѓања:
    7.461
    Многу мали деца,станаа жртви на тие дефектни и настрни луѓе:(
    Не бираат,ни женски ни машки:(
    Страшно време дојде,живееме со лудаци во лудо време:((facepalm):tmi:

13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    25.280
    Trebala no molcela poradi bratucedkata koja vo toj period bila bremena . Inaku imaat edno dete koe I ne e bas kako treba , so zastoj vo razvojot . Jas , koga mi kaza , istoto I rekov deka trebalo vednas da go prijavi , ama taa mi rece nemozev zaradi tetka ti . Dovolno se nervira so deteto , plus bese bremena toj period . Nesakav da bidam pricina za mozna zaguba na nevino bebence . Tie vekje ne doagjaat kaj nas , nitu mojte kaj niv idat . Samo zgresi sto sakase da se odmazdi preku mm bidejki se fati so pogresen covek , samo ne e taa rabota tema na muabet .
    Tragicno e kolku zrtvi na pedofilija ima . Kako moze covek da se pali na 9 godisno dete :fubar::fubar: ajde , za povozrasnite ke recat provocirala ( iako I gola da se setas treba da si bezbedna , bidejki ne e NE ! :!: ) , ama dete be , nerazvieno , so sto provocira :( dete spremno za da si igra pred zgrada so drugarcinja :fubar: ako sega e vaka , kako ke bide za nekolku godini ? Da ti e strav dete da rodis :worried:

На NARKO[vska] му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Ајде де во денешно време сите женскио шетаме со кратки (мини) сукњи, кратки пантолончиња итн. ама немора да значи дека е заради тоа. Порано жрните не се носеле олку мн кратко па повторно биле напаѓани. Значи проблемот не е во нашата облека. Туку проблемот е во умот на денешниве мажи кои гледаат само да ги искористат жените за свои себични цели.

На Gosh, cresa-jagoda, Outlook и 3 други им се допаѓа ова.
  15. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    А оние деца што се силувани на 4,5 години, тие што носат бре пелени? Тоа ги пали?

На cresa-jagoda, theowndemon и okcenzi им се допаѓа ова.
  16. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Незнам што ги пали ама затоа викам проблемот не е во нас или во тие мали невини суштества. Проблемот е во денешниве мажи кои сакаат само да искористат некого за свои себични и психопатски цели

На Gosh, cresa-jagoda и NARKO[vska] им се допаѓа ова.
  17. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Народот да ги осуддва жените и не е нешто ново. Но, овде, на анонимен форум кадешто предежно сме жени и ПАК да си судиме една на друга, е тоа ми е несфатливо. Гледам многу имаат проблем со 16 годишни да имаат дечковци. Порано не било така, но тоа е веќе минато. Сега 14, 15, 16 годишни имаат дечковци, имаат и сексуални односи. Океј е да се има мислење за ова, но знаете што не е океј? Кога една млада девојка е нападната од некој психопат, и од страв не кажува на никој, туку пишува на анонимен форум и бара совет, а наместо тоа добива коментари за тоа како е премала за дечко...

Секој еден од нас може да е во ваква ситуација. Нашите ќерки/синови може да се во ваква ситуација. А сите знаеме дека животот не е филм и не завршува секогаш среќно. Пријавување во полиција ретко може да не заштити. За напад би добиле можеби 1 недела притвор(ако има докази), веројатно нема ни толку. Не е лесно, посебно во мало место, да се каже вакво нешто. Посебно затоа што луѓето зборуваат, а ѕидовите имаат уши.

Најдоброто нешто, според мене, е да се каже на личност во која имате целосна доверба, па заедно да одлучите што понатаму, но најмногу да се фокусирате на повратување на психичкото здравје на жртвата бидејќи жртвите на вакви напади често се обвинуваат себеси, но се најмалку криви.

На EminemsGirl, eloves, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  18. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    140
    Одамна не сум пишала на темава, али сум толку испровоцирана што ми се иде една по една да ве протресам за рамењата и да ве прашам ПОБОГУ КАКО ТОА БИ МОЖЕЛО ЖЕНА,ДЕВОЈЧЕ САМА ДА СИ ГО БАРА? Луѓе,21ви век сме, вие сте еманципирани жени кои знаат колку вредат и каква е нивната улога во општеството. Не сме ни послаб пол,не сме ни кревки жени, за да некои го оправдуваат силувањето!!!!!
    Кратките панталончиња, сукњички не се ама ни најмалку причина за силување!!!!!! Единствена причина за силување е болниот ум на силувачот, неговата изместена слика за околината, односно за женскиот пол. Душа ме боли кога гледам дека девојчиња и жени се силувани, и ако се прашувам јас ЕЛЕКТРИЧНА СТОЛИЦА ИЛИ СМРТОНОСНА ИНЈЕКЦИЈА би биле единствените две опции за силувачите. Мада да и они во затворите си поминуваат верувајте многу лошо. Верувајте дека во секоја од вас тлее сила која може се да победи, само вашиот ум може да ви помогне во секакви ситуации. А на силувачите како и ние да им судиме, само они си знаат во кој круг на пеколот ке горат. Поздрав и останете ми среќни :)

На lunchy, Gosh, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па има луѓе кои дошле од село во град, и кога ќе видат некоја поразголенa девојка, веднаш помислуваат дека е некоја ку*ва, јас имам разговарано со мои другари кои живеат на село и кога шетаме низ Скопје кога ќе видат некоја разголена девојка, ми велат: Абе оваа да е во наше село ќе ја силуваат (facepalm), јас само им викам дека за силување нема оправдување, и некоја полугола да шета по улица, тоа е нејзино право, и мислам дека нетреба да се премолчуваат силувањата од страна на девојките и треба да се зголемат затворските казни за силувачите.

Последна измена: 20 август 2016
    На Gosh и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Женското воопшто не е крива за силувањето.Нејзино право како ќе биде облечена,и да е разголена и да не е.Машкото е тој што треба да се воздржи.Кога ќе прочитам дека некое машко силувал девојка срцето ми се кине како можи тоа да го направи;(Имам сестра помала и помислувам на неа веднаш:(

На Gosh, cresa-jagoda, Zeynep и 1 друга личност им се допаѓа ова.