1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Силување

Дискусија во 'Психологија' започната од blond, 27 септември 2010.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.012
    @aleksandra4444 Извини ако се навреди не реков дека си лоша личност,ама разголено женско што ќе биде сексуално забележана од машко кое нема да и стори ништо,нема ни да помисли,е различно со мислењето на силувач.Жал ми е што си доживеала такво нешто,ниту една жена не го заслужува тоа,ниту едно човечко суштество.Фала богу добро си поминала не се грижи кошмарите ќе исчезнат по некое време ,пак ќе си бидеш старата како порано ,а тој гад што посегнал по тебе остај го на Господ и на кармата.Биди силна поздрав:hug:

На Meckicja и aleksandra4444 им се допаѓа ова.
  2. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Пред одлоу 2/3 недели бев излезена со дечко ми (2 недели само бевме заедно), кај негов другар. и малце се опуштивме, се поднапивме, додуша јас ептен се напив. И со дечко ми, се качивме таму во една соба, мене ми беше лошо, и тој почна да ме бакнува, да ме соблекува, му реков не, ама не ме послуша, ја заклучи вратата, и продолжи со соблекување.. За среќа се свести на време, пред да ми стори нешто лошо и ме остави, ме отклучи.. Само најболно беше утредента што ми вика, па ти сакаше, и после тоа, не сме веќе заедно, како да си со некој што не можеш да бидеш на сигурно со него. И никој не бара да биде силуван, никој, навистина бев исплашена.

На WildMk, Lolo5 и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    Истото и мене ми се случи. Се напив, не бев во најдобра ситуација и му се јавив пијана. Тој дојди и почна да ме допира, да ме соблекува. Си заминав, а утрото му раскинав. Па,и јас сум сакала..

Силувањето е толку грозно и гнасно, лично, полошо е и од убиство. Тоа е една голема психолошка траума. Никогаш потоа не си ист, ти го менува животот. Сакам најлоши казни за овие..

На Lolo5, hermosa и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  4. Макрис

Макрис Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    69
    Најстрашната работа што може да му се случи на еден човек.

Ја листав темата и прво сакам да си го изјаснам мојот став - никој не бара и не сака да му се случи тоа, без разлика како е облечен. Се чудам како другите пишале коментари од типот „си го барала со тоа што се облекла така и така.“ Никој не заслужува вакво нешто да доживее.

Се гадам кога ќе прочитам на некоја вест жена/девојка/девојче/момче било силувано од одредена личност. Но нажалост, тоа го читам се повеќе и повеќе на интернет. Како бе да се заштитиме од овие? Светот стана страшно место за живеење. Предатори демнат на сите страни. А коментарите од типот „си го барала“, само долеваат бензин во огнот.
    Чувајте се од сите, и доверба немајте во никој. Порано беше тоа кога луѓето имаа доверба во постарите. Кога во постар човек луѓето гледаа заштита, а не болен и расипан ум. Сега е дојдено времето во никој доверба да се нема.
    Не сум имала такво искуство (фала Богу). Само се сеќавам еднаш татко на моја добра другарка сакаше да ја протне раката под мојот фустан додека ја чекав неа во ходникот. Замислете врснички сме. Татко и е педесет годишен човек, со две ќерки (малолетни бевме тогаш) и жена. Се прашувам како би му било доколку една од нив доживее вакво искуство (не дај Боже).

На 1209, Lolo5, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    A sto i decata li si go baraat koga se siluvani od pedofili Bog da cuva toa e bolest bre

На Alisa22, WildMk, SnowWhite8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    163.526
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Каде ова, и кога?
    Имате ли некој линк?

8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Девојки, за вакви ситуации задолжително известувајте ги родителите/старателите. Без разлика, и да сте полнолетни. Нека не поминува без реакција. Само така ќе им се намалува храброста на овие отпадоци.

На Alisa22, honest girl, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    На manja666 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Веќе се имам изјаснето на темава. Но исто така се грозам и кога ќе прочитам коментари од типот: Да му се врати на децата; Дајбоже утре на ќерка му вака да ѝ направат.
    Да прашам тие деца што згрешиле па ним да им се врати? Точно дека имаат монструм татко кој свесно уништил нечиј живот, ама зошто тие да плаќаат за неговите грешки. Има и деца/девојки кои биле злоставувани од сопствениот родител, па за ова кој да плаќа?
    Кога една личност е силувана крив е само силувачот и никој друг. Ниту жртвата, ниту било кој од семејството на силувачот.

На SaniD, Alisa22, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Силување. Поим што ми го смени животот како маж.

2013 журка на планина. Се сретнувам со девојка, таа сака да игра игри со мене и оди со мој другар во шума. Нејзиниот брат параноичен ме прашува каде е сестра му? Одиме да ја бараме, интуицијата ми вели да одам нагоре по реката и дека таму ќе ги најдеме. Одиме по реката и го затекнувам „другар ми“ како се обидува да ја силува на земја. Девојката безпомошно се бори, но за среќа пристигнуваме јас и брат и. Брат и гневен го тепа оној што се обидува да ја силува, јас ја прегрнувам девојката. Ги гледам најисплашените и најтажните очи на светот. Го чувствувам најболното во себе... Ми се заблагодарува што доаѓам на време, неколку пати. Силувачот си го однесе со лесно од брат и. Го спречив да го убие со камен, но оставив малку да го истепа добро бидејќи заслужи копилето.

Неколку месеци подоцна. Девојка, познаничка дознавам дека е силувана од сестриниот маж. Тој постар од нејзе! Предходната случка ме истрауматизира доволно за да го барам силувачот и да го убијам. Но не успеав бидејќи замина во друга земја. Се што успеав беше да направам жена му да дознае и да го остави, така и бидна. Среќен сум и горд на себе за ова!

Ја охрабрувам секоја жена. Пријавете! Психологијата на жртвите на силување прави жртвата да се осеќа виновно! Не тоа не е ваша вина! Негова е! Уништете му го животот! Потоа простете и себе и на него. Но без одмазда нека не помине! Може и некој друг да биде жртва...

Тоа не се мажи тоа се гнаси, лузери, немојте да ги жалите :)

На Alisa22, pianogirl, makedonkamak и 35 други им се допаѓа ова.
  12. Аријана

Аријана Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    88
    Тоа што многумина го велат за "општеството да ги научи силувачите да не силуваат" е страшно наивно и апсурдно. Мислите дека тие не знаат дека тоа што го прават е погрешно? Знаат многу добро, но на повеќето не им е гајле, а некои дури и ги возбудува тој факт. Таквите лоши, болни луѓе не можат да се променат, па затоа е многу важна заштитата.
    Иако е точно дека силувањето може да се случи при било какви услови, сепак постојат некои мерки кои можат барем малку да ги намалат шансите- да не се разголи многу телото, да се избегнуваат темни места, да не се претерува со алкохол, да се внимава на луѓето кои не опкружуваат итн. Постојат многу лоши, одвратни луѓе. Затоа е важна претпазливоста.
    Жртвата во никој случај не е виновна, никогаш не си го барала. Без разлика на условите, одговорноста секогаш лежи на сторителот. Макар и скроз гола да шета по улица, не треба никој ни да се осмели да ја чепне. Но за жал, светот не функционира така.

На КикиМаус, Lolo5, RoseRain и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Синот треба да биде воспитуван од дома да ги контролира своите импулси исто. Не само ќерката да внимава. Прекрасен пост.

Инаку силуваните луѓе, мажи и жени не би сакал повеќе да ги нарекувам жртви туку преживувачи!

На WildMk, sj *O*, КикиМаус и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    163.526
    На фб денес се вртат скриншоти со одвратни коментари од тешки бруки, за веста дека овчар од некое македонско село силувал холандска туристка.

Не ми се верува дека сè уште постојат до олку прости и заостанати личности, едноставно не сакам да верувам.
    А трагичното е што, баш како што искоментирал човеков (затоа и баш неговиот share го ставив) - „Овие се истите гадови што ти продаваат морал, што одредуваат што е нормално што дегенерирано, што ни ја кројат судбината затоа што ги има премногу“.
    Не сакам ни да си замислам да сум женска особа на некој начин поврзана и познаник на вакви амеби.
    Ужас! :tmi: :@ :x

На WildMk, КикиМаус, Lolo5 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    @Someonespecial

Потполно си во право...
    Сепак мене воопшто не ме изненадува тоа што сеуште има такви прости луѓе, насекаде се (за жал) и алергична сум на нив.

Освен тоа што ја силувал, и одзел околу 2000 денари од паричникот

Навистина срамота (facepalm)

На Lolo5, ADOKI, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    На Trufe и DAngel им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    На Someonespecial, 1209, sparklie и 6 други им се допаѓа ова.
  18. kittyKAT23

kittyKAT23 Нов член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    9
    Ostanav trudna od decko mi i kako sto e redot spored nasite roditeli ne verija. Dvajcata ziveeme sami veke 3 meseci. Sabajle koga se razbudivme na nego odma mu se sakase no jas imav macnini i samo sto gi otvoriv ocite ne mozam da mislam na seks. Pocna so slekuvanje na pizamite mu rekov 'nemoj ne mozam' toj prodolzi so galenje i dopiranje pa mu rekov deka imam macnini i deka ne mozam sega da mislam na seks (helou sekoe utro imam macnini sekoe utro zaedno se budime go znae toa) toj mi velese dobro barem da te mazam opusti se itn itn. Mu popustiv (big mistake) pa bez da primetam go izvadil (lezev na strana on bese pozadi mene) i koga sakase da mi go pikne mu rekov 'ne ne nemoj' no toj ne se trgna i mi go stavi cela se potresov pocna da me boli go turkav kolku mozev so rakata po gradi i mu vikav na glas TRGNI SE TRGNI SE no toj samo mi sepna 'nema da se trgnam' i prodolzi i od bolkata pocnav da placam. Zavrsi vo mene i koga konecno se trgna izripav od krevet i mu rekov SRAM DA TI E i pocna da se smee i ja tresnav vratata pozadi mene. Koga otidov vo kupatilo imav malku krv na vaginata. Koga podocna mu rekov deka toa sto go stori e siluvanje toj mi rece 'siluvanje e nasila da te soblecam da ti ja kinam oblekata i da te tepam da mi dades' i mi rece deka siluvanje vo vrska ili vo brak ne postoi. Vtor pat mu e takvo nesto da mi napravi i neznam kako da postapam :( samo mu rekov deka ako uste ednas proba nesto nasila so mene deka vo toj moment ke go udram bez da gledam kade i kolku ke go boli i deka ke kazam i na moite i na negovite roditeli.

На Lolo5, WildMk, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Силување е.
    Сметај дека со такво размислување тој ќе посегне по тебе секогаш кога му се присака. Размисли убаво што ќе правиш.
    Цела се испотресов :|
    Јас не би можела ни да погледнам некој што ми направил така :|

На Alisa22, Lolo5, aleksandra4444 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.044
    Допаѓања:
    225.274
    и ти на овој дете ќе му родиш? ја би се запрашала што утре ќе прави он со детето..

На Alisa22, Lolo5, aleksandra4444 и 12 други им се допаѓа ова.