Ама тој треба да се срами не ти!!! Зарем мислиш дека ќе го оправдуваат луѓето ако дознаат што гомно е? Ќе го јаде на велико, а и плус ако има и други жртви ќе им помогнеш и на нив да проговорат за тоа.
ќе посведочат тие кои го знаат каков е ,мислиш нема начин?има и те како .а и начинот на кој ќе раскажеш е доказ сам по себе
Не се срами, кој ќе ти се смее, само лудак како силувачот.Кажи на некој пријател полицаец да те посоветува што да правиш.Па макар и само да го истепаат.
@Korija Немој да се обвинуваш, јас и гола ако сакам ќе му се пикнам во кола и не смее да ме пипне ако не дозволам. Мора да плати копилето! Кажи им на твоите, прати некој нека го истепа или пријави го.
Те молам посети психолог или психијатар. Мораш да разговараш со стручно лице за да ти помогне да ја надминеш траумата. И јас бев силувана. И други знам кои истото го поминале. Немој да се обвинуваш и немој да му се плашиш. Знам дека се чувствуваш ко душата да ти ја извалкал, ама не е така. Да знаеш дека не си сама и дека ќе биде полесно.
Тешко мие го мразам и се мразам себеси шо се напив шо дозволив толку ниско да паднам..МЕ искористи ме уништи можи и да се пофалил некому да речи имав секс со неа ко се нормално.Никогаш збор лош не кажал за мене никој нормална прибрана со стабилна и нормална работа..Почитувата од сите и на крај вака да се грозам од себеси........
Ама зошто на себе ја префрлаш вината? Мораш да сфатиш дека тој е криминалец, а ти си жртва. Ако ти провали некој дома и ти украде нешто, сама ли ќе се обвинуваш, или ќе мислиш дека ограбувачот е криминалец и е виновен за направената штета? Истото е и ова. Мораш да разговараш со некој. Се довери ли некому до сега?
Не неможам никому да кажам за тоа тука вчера направив профил.Несакам да го кажам гласно се плашам нз како да обј неможам да го изговорам тоа како да нејќам сама да си признаам
Не си ти виновна во никој случај. Ако си се поднапила не значи дека некој неспособен будала треба да те силува ако те начека сама. За жал таков ни е менталитетот, голем дел уште ќе слушнеш како велат ,,сама си го барала'' за некоја која облекла минич, се однесувала опуштено и сл. Прекини да се обвинуваш себеси и да звучиш во тој стил. Си требала да пријавиш веднаш. Не би сакала да те разочарам ама познавајќи го нашиот правен систем, шансите да докажеш нешто после толку време ти се сведуваат на минимум. Ама секако не е на одмет да се консултираш со стручно лице кое би можело од психички/емотивен аспект да ти помогне да се вратиш во нармала. Вака само се уништуваш и обвинуваш себеси а немаш никаква вина.
Опоравувањето од траумата почнува во моментот кога на глас ќе го кажеш тоа што ти се случило и ќе го посочиш виновникот. Верувај ми. Еднаш кога ќе почнеш, ќе се истркалаат зборови како лавина. Немаш ти вина па да се чувствуваш засрамено од случката. Кажи го виновникот, покажи го со прст! Така се лекува болката.
Многу ми е жал за твојата ситуација, те читам и неможам да замислам како е. Никој не заслужува да му се случи ова и се надевам ќе најдеш сила во тебе да го пребродиш. Нема да е лесно, но го можеш тоа, верувај во себе. Побарај помош, ако неможеш да раскажеш на близок, напиши го, нека прочитаат. Почни од тоа