Со сила било срамота за мајка ти .Не било како сите други , бидејќи има разлика од другите и до него .
Многу ми е жал што тоа ви се има случено на двете. Силувањето остава многу тешки последици на жртвата за цел живот. Ќе идеш да пријавиш и на крај тебе ќе те направат крива. Додека ти си ја маваш главата, тој ќе иде на друга да и го направи тоа. И на крај ќе помине со условна од два дена. Да го кастрираш, а после да видиш кој ќе направи така. Не сум за смртна казна, но за педофилите не би се бунела. Одвратно нешто во секој случај, ама на дете да му го направиш тоа не заслужува да живее ѓубрето. Одвратно. Ја би најстрога казна.
Смртна казна на нив им одговара, лесно ќе поминат, жтвата ќе пати. Или смртна казна, ама тешка смрт, не со инекција или мачење. Не ги жалам ни најмалку, заслужуваат се' најлошо.
Немам коментар навистина . Јас на мајка ми и кажав , но многу време помина од таа случка , и кажав години подоцна .. Пушти солза кога и раскажував .. Ме праша зошто не сум и кажала на време , ќе побаравме стручна помош ми рече , да не минуваш низ траумата сама .. И отворено и кажав " мислев дека ќе ме осудуваш " .. Ме прегрна и ми рече " никогаш не би " Следуваше долг разговор потоа , дали знае мм , кој се друг знае , како и дали ми помогнале да се справам со траумите , дали успеав или сеуште имам потреба од стручна помош .. Се понуди да ми најде добар психолог за да се олеснам психички , но јас одбив . Најголемото олеснување ми беше што и кажав на неа , и видов подршка , не осуда .
Силување во Прилепско село 21 годишник силувал 15 годишно дете… се да направевме и ние некој протест како во Косово што е бе ова.. Воспитајте си ги синовите
Лежи ќутек у мочково Родителите се криви..дрндам тоа година дена више и повеќе. Не обрнуваат внимание на децата, и стануваат психопати како овој. Место да вложуваат у нив коа треба. Теле се учи, вол не.Зато стоката се тепа, а нормален човек се разбира од збор.
Za siluvanje bi go obesila za testisi da visi ,i da mu se otkinat sami,cisto kako kazna,bez malku grev
Имаше една докторка на едно интервју зборуваше, дека мажите што силуваат се жено-мрзеци. Зошто би ја силувал ако ја сака. Зошто би ја силувал? Значи тие имаат омраза кон женскиот род и имаат голем психички проблем кој се лечи во душевни болници. Ниеден здрав човек не би силувал никого, а уште полошо својата девојка! Воедно некои и ги оставаат другите да ги силуваат поради слава или некое достигнување. Што е тотално лудо. Читајте колку луѓе од јавноста изјавуваат дека преќутувале силување токму од тие што им се ментори, водачи и луѓе на високи позиции. Силувањето е дефект во машката психа кај поедини луѓе. Таквите веднаш се кажуваат. Не преќутувајте зошто вашиот молк е и отвоена врата за наредна жртва. Ако знаете некој дека е умоболен кажете го тоа, зошто вашето зборувањ ќе ве спаси вас и уште многу други. Не е срамотата ваша туку на тој што ве силувал! А верувајте од 10 жени, 8 во 99% се силувани. Само што тоа некои ќе го кажат а ниекои никогаш нема да го кажат, зошто мислат дека се понижени. Не сте вие понижени, понижен е силувачот!
Немора да значи. Тоа не е оправдување. Колку луѓе што не минуваат во животот и не стануваат силувачи!
Здраво друштво, Не можам сѐ уште да се соземам од шокот за тоа што ми се случи вчера. Не беше силување, туку обид. За среќа избегав. И тоа среде бел ден, т.е. пред стемнување, во центарот на Скопје, на ул. Македонија. Да напоменам, се работи за странец што сакаше да го сликам кај Мајка Тереза. Ме допираше за задник и за интима во исто време. Испаничена трчав накај станица. Имам сликано туристи и не ми се случило вакво нешто до вчера во моите 24 години. Не пријавив во полиција, прво бидејќи сум сѐ уште во шок, а второ, немам доверба. Се плашам да излезам, немам кому да кажам. Ќе можете ли да ми препорачате добар психолог за да ја надминам траумата? Фала однапред.