Ти касни. Не си бремена. И минатиот пат ти каснело 5 дена. Ама ете, ако ти е страв, трк до аптека земи тест. Ако се фатило на 31.08 ќе добиеш жар црвени две линии на тестот. Сигурно имаш некоја хормонска нерамнотежа и сега се труди да пробие.
A Na 31.08 samo sho go stavi go izvadi ....tolku beshe se na 31.08...a mozhe da imam hormonska neramnoteza od ispieno norlevo na 2ri juli?? Togash ko go ispiv mi dojde 6 dena porano A ni stomak ne.mie zgolemen ni nishto
И јас мислам дека ти е хормонски дисбаланс и дека ти доцни. Јас имам покачен пролактин за кој пијам терапија и поради него имам болни гради.
@black_lover Да! И тоа немаш поима колку многу. Труди се макс да избегнуваш такви лекарства. Ќе ти дојде. Ама користи друга заштита што нема така да реагира на твојот организам. Пример кондоми. Моментално пробива, за неколку дена ќе ти дојде.
Здраво на сите. Ме нема одамна на форумов ама сум го памтела корисничкото име и пасвордот Последна менс имав на 23.08 пред една недела правев тест испадна позитивен, вчера бев на гинеколог и ми потврди бременост но нема срцева акција и ми рече за една недела пак да одам. Ми пресмета дека сум 6 недели но според мене 4-5 недели е. Кога се јавува срцевата акција, некој слично искуство??? Малку ми е страв сега бидејќи прва бременост ми е Мене ми се сличи истото само што уште незнаев дека сум бремена, бев и на ургентно и ми ставија инфузија, премногу ме болеше 3 дена, неможев да издржам.
@lackygirl има многу такви случаеви како твојот, кој за 8 месеци завршуваат среќно Ќе одиш за една недела пак. Ако одиш на Труднички муабети и прочиташ малку по страните, ќе видиш дека повеќе членки слушнале срце по 6та, 7ма недела. Во 7ма недела бев и јас
@black_lover мило ми е што вечерва ќе заспиеш поскопојно. Сепак запамти, норлево не се обични апчиња. Имаат силно дејство. Ова нека ти биде прво и последно. Не прифакај без заштита доколку не сакаш потомство. + за твојот организам се работи, имај малку љубов спрема него
Здраво имам прашање: дали поддуените прсти наутро, болки во половините и јајниците, и темна боја на брадавиците на градите се симптоми за бременост или пмс? Знам дека се исти симптомите но си велам да прашам некоја од вас поискусните дали знае да ми направи разлика Фала однапред.
Дa вo прaвo си исти се симптoмите немa некoјa рaзликa, другите симптoми гaдење пoврaкaње oбичнo пoкaснo се јaвувaaт. Нaпрaви тест е знaеш.
Devojki edna nedela custvuvam bolka vo polovinata jajnicite preponite kolkovite I zgolemen sekret gradite ne mi se osetlivi Na dopir nemam nikakvi pms a uste 4 Dena treba da dobijam mozno li e da e nekakov simptom Na bremenost ili tesko
Da imav cudno mi e samo ne sum imala bolka vo polovinata ama bolka skros dolu toa me plasi prvo mislev moze sum pa moze drugo me boli neznam sto da mislam
направив денес тест иако ми е 13ти ден од прегнил (се препорачува после 15ти ден да се прави тест). Ми доцни трети ден, а никогаш ми нема доцнето, имам болки во јајници, вртоглавици, киселини, аверзија кон храна, ужасно отечени гради,умори поспаност, никаков секрет... и морав да направам и една цртка покажа постои ли надеж да е лажно негативен?