Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    163.080
    4ти од симптоми.
    Од вчера крвната слика.
    Ок биле другите параметри, освен железо 4ка.

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.410
    Допаѓања:
    90.620
    7-8 ден обавезно уште една крвна слика, железото нормално е да е ниско.

Последна измена: 22 декември 2020
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.549
    Се согласувам со тебе дека пресуден е имунитетот. Маж и жена едниот позитивен другиот не. Па јас треба да се плашам дека ќе фатам во маркет или аптека со 10 минута контакт плус со маска на себе? Може да се фати од луѓе со кои живееме заедно, и од колегите на работа бидејќи секој ден поминуваме доста време со нив еве на пауза заедно кога јадеме без маски на нас и слично, ама и тука нема правило дека мора да фатиш се зависи од имунитетот.
    И да , таа во фирма кај нас што постојано се тресеше да не се зарази постојано се дезинфицираше и од нас, таа прва закачи а дома сите кај неа и беа негативни. Значи нема правило ниту маската е пресудна, ако треба да биде ќе биде колку и да се пазиш како некој манијак.
    Толкав стрес не ми треба.

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Моите родители а и баба ми се позитивни ,ама многу антибиотици испијаа :( Два сумамед+ еден трицеф (татко ми), а мајка ми зинат+два сумамеди и денес плус и препишале и трицеф бидејќи треба да се сними на гради, како постаро бронхитче имала. Уф.....многу се плашам. Татко ми веќе нема тт, мајка ми еден период немаше а сега пак си поткрева 37.3/4 ама со парацетамол спаѓа. Баба ми почна подоцна со терапија, неа последна ја фати вирусов, сега таа е со тт која се движи до 38 и со парацетамол спаѓа некое време. Значи, ужас.....

5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Јас пред да се заразам бев со коалмацин и сумамед, како го завршив се заразив и пак спуштив на гради па пиев панцеф, после пак две дози сумамед. Веројатно има опција за лечење не се плаши, нека си примат терапија и витамини и ќе бидат добро.

На fana и lavinija28 им се допаѓа ова.
  6. Reja

Reja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    63
    Што тоа пропагирам јас и сметам дека сум дознала нешто јако? Мои соседи позитивни одеа во маркет, затоа што немаа решение за изолација бидејќи матичен им кажа дека е корона во прашање, термин за тест немаше и не се тестираа! Моја другарка одеше само на работа, маркет и теретана. На работа сите негативни таа позитивна. Затоа не мисли дека си нешто многу упатена во сета ситуација. Со вирусов нема правила.
    Зачлени се во ковид групата на фб и читај за различни искуства на луѓе.
    И да на моја колешка сопруг има антитела а никогаш немаше никаков симптом за корона. Тестиран сосем случајно. Остани поздравена

7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.181
    Допаѓања:
    27.359
    Како не сум кога сметам дека доста сум и знам од лично искуство како е да имаш Корона.
    Твоите комшии мислиш имаат совест? Не.
    А, за колешката ти знаеш дека има луѓе што се асимптоматски, нели?
    Некој ако сака ќе носи не две туку пет маски.
    А, тоа дека од невнимание лесно ќе поминеш или нема да фатиш се лажеш.
    Многу од тие што се во болница се неверници во Корона.
    Остани ми поздравена и ти.

8. Reja

Reja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    63
    Девојче ти се читаш ли што пишуваш и дали ме читаш и мене? Убаво имам наведено дека има асимптоматски случаи и дека можеш да закачиш било каде затоа што секој е суспектен. Имав ситуација на своја кожа со сите можни симптоми и сите ме убедуваа дека не е корона затоа што имав негативен тест и немам антитела, а последици од корона и те какви.
    Провери си дали реплицираш на точен коментар и членка. Пропагирам дека може да се закачи било каде. И да воопшто не сметам дека моите соседи биле совесни. Тоа е тоа што ме иритира.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.181
    Допаѓања:
    27.359
    Омг да. :tmi:
    И двете немате аватар и те смешав со @Erika.greeneyes

10. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.549
    Прво прочитај ги добро мислењата пред да напишеш нешто важи? Јас не сум неверник, никаде не спомнав дека нема корона. Само не се пренесува толку брзо како што пропагираа медиумите, не полудеја веќе. Што добро ќе ви донесе ако постојано живеете во страв да не се заразите? Да по медиумите и порталите кажуваат други работи ама пријатели роднини околината кажуваат други факти. И не си имала само ти искуство со корона да знаеш не зборам на памет. Сепак ако сакаш таков начин на живот тоа си е твое право терај си така слободно па после сами си ја уништувате психата. Јас никаде никого не навредив, кажав со добро дека нема потреба толкав стрес да си земате при срце а ти арогантно ме нападна дека пропагирам нешто. Поточно по грешка @Reja ја нападна. Преиспитај си го однесувањето и биди поздравена драга

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.181
    Допаѓања:
    27.359
    Фала што ме просветли непогрешна богињо. Не можам да сум безгрешна тоа е.
    Читам мислења, не обрнувам внимание на никови. Сакав да те нападнам тебе што да правиме.
    Ако толку лесно не се пренесува зошто зборат постојано да се дезинфицираме?
    Не си ја уништувам психата, no worries. Само поозбилно си ја сфаќам работата за разлика од тебе.
    Поздрав бек :inlove:

На tinka-mace, Celltica и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.549
    Абе тие по порталите пишуваат се и сешто. Мислиш дека се тоа е вистина? Јас во март кога почна короната бев ваква, ми беше страв да идам на работа бегав од сите цело време во страв дали ќе се заразам. Е како се развиваја работите кога дојде короната и во кругот на моите познаници, пријатели, роднини се увиде дека работите и не се баш така како што кажуваа медиумите да беше така до сега сите ќе бевме позитивни. Тогаш како маж и жена еднипт е позитивен другиот не? Дома имав позитивен случај па никој не се зарази. На работа со колешка што излезе позитивна ја постојано со неа па јас пак бев негативна. Нели толку брзо се пренесува? Мислам дека многумина ќе се согласат со мене од нивно искуство. Инаку не сум неверник носам маска се дезинфицирам само не се опседниувам толку многу со тоа.
    Мило ми е што на крај сепак се разбравме ❤

На Kitten и Misskirova им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    189.584
    Како беше тоа со деновите, после колку време од евентуален контакт си инфективен и колку долго?

14. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    178
    Zdravo! Kolku pati proverivte krvna slika i na kolku vreme?

15. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.558
    Јас два пати
    Првиот пат кога бев заболена негде на 7ми ден, а вториот пат откако излегов од изолација

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    178
    Ve molam za sovet kolku pati treba da se proverat dimeri? Napraveno ednas na 10 den od test se bese vo red. Dali treba povtorno da pravime sega odkako e zavrsena izolacijata?

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    Не е лошо да си направите

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    8.549
    Колку пари е да се испитаат антитела ?

19. NPN

NPN Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    490
    1.200

20. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    90
    Систина 1200, а Авицена 1800 мислам дека.