1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    17.923
    Кај татко ми има поминато 25 дена од тестирање и некој ден плус од појава на симптоми. Безбедно е да се видам со него? Бремена сум, па ептен се плашам....

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Да, безбедно е. За да си помирна можеш со маска, а и тој да се пази сега треба повеќе поради други вируси.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Моиве родители од понеделникот веќе почнаа на работа. На мајка ми димерите од 2200 на 300 и паднаа со ксарелтото. Сакам да се видам деновиве со нив , не знам кога е веќе безбедно бидејќи со бебче сум. Сега шубето е големо, тие веќе се излекувани...Ваше мислење, од искуство?

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Моја приијателка-инфектолог вели до 10 дена си заразен за околина. Многу ретко до 14 дена.
    И јас дома неможам да го убедам татко ми да не живее веќе како кираџија, на мајка ми ѝ е 19ти ден.

На lavinija28, Принцезичка1, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    19ти ден од тестот кога го правеше или од симптоми? Или после изолацијата?

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    19ти ден ѝ е од прв симптом. Тестот го правеше после 5 дена.

Ти горе велиш твоите почнале на работа, значи тоа се 20 дена од тестот, така? Они не се заразни едно 10 дена наназад.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Да, 25 ден им е утре од тестот (а симптоми имаа околу 5 дена пред тестот)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Бил ли некој позитивен, а од симптоми да преовладува самп болка во грло?
    Денес 4ти ден како ме боли грло (стрепсилс, ангал и прополис земам), нп не ме боли многу и после пола ден третирање, навечер попушта ептен.
    Првиор ден најслабо ме болеше, но бев баш омалаксана, очите ми тежеа баш како на настинка, измерив 37.5 тт која падна со парацетамол, вториот ден грло и само малку главоболка и болка во синуси, помина исто со парацетамол, вчера грло и една епизода пак на омалаксаност и тт 37.2 едвај, но се почувствував баш болна, помина со парацетамол и ко нова бев, сабајлрво еве ме пак со грлото и затнат нос, друго ништо
    ..матичната вика ќе се јавела штом има термин за тестирање, но дека не и личи на ковид....а јас секако немаше да се потресам, но јас обично не насѕинувам, ретко, не паметамм ни кога да сум била настината...

Последна измена: 8 јануари 2021
  9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675

Јаа бев така првите 3 дена исти симп сите букавлно , ептен болно грло , иста темп , очи ми тежеа и печеа .. Да не беше мж веќе позитивен немаше ни да помислам на корона , оти 3м уназад си патам од грло и крајници , главоболка и цело време 37° .

Али немора да значи и кај тебе дека е тоа , тестирај се за сваки случај ако можиш ако мислиш дека можно е да си заразена од некаде .. Јас тек на 7ден се тестирав со брз тест одма термин ми најдоа , матичната форсираше оти бремена пред 9ти бев , а јас веќе и така си бев во изолација заради мж и лесни симптоми само тие беа шо ги имав првите денови .. А мене исто и нос ми се затна и мирис изгубив на 5 ден..

На mal.ecka и Igle им се допаѓа ова.
  10. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Здраво, првите симптоми ги имав на 03.01 главоболка, омалаксаност, болка во мускули и ептен тапа болка во грло која помина за некој саат, потоа качив температура 37.5 па 38.4 ме држеше саат време пропратно со пецкање во синуси( никогаш сум немала проблем до синуси). сега имам 37.2 која е константна и уште ја имам а од вчера изгубив мирис и делумно вкус. Примав три дена инекции комбинирани дексазон и линкоцин и нормално сеуште примам витаминска терапија риностоп и ибупруфен. Кашлица и болки во гради немам и се надевам дека така ќе остане, но денес приметив дека имам по малку шлајм и се плашам да не ми се спушти на плуќа. Некои ваши искуства во врска со ова? Благодарам

Последна измена: 8 јануари 2021
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    29.440
    Два месеци ми се поминати откако се заразив, уште имам огромни болки во грбот на периоди, посебно ако седам подолго. Се, заморувам многу лесно и задишувам, ветре да ме дувне се разболувам. Болки во бубрезите често исто имам. И главоболки исто цело време. Матичната ми вика нормално било дури и до 6 месеци од зараза да ми биде вака. Има некој со слично искуство вака долго да има последици?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.687
    Најпаметно тест. Сестра ми беше еден ден темп.37.1 , болно грло и затнат нос.

Мислам дека те читав малото дека е настинато, може од него те префатило?

На mal.ecka и Igle им се допаѓа ова.
  13. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Фала Ели на инфо, малиот беше со кашлица пред 10тина дена, нрмаше тт, само кашлица и носот, со инхалации и сируп се среди, и јас помислов од него да не ми е, но немаше тој болно грло, ништо ќе си седам изолирана секако, ако има тест ќе се јави матичната. Среќа од дома можам да работам, а еве веќе деенс ни грло не ме боли, само малку ептен малку нос ми е затнат.

14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.784
    Допаѓања:
    41.836
    @Igle ако поминаа повеќе од 6- 7 дена подобро не прави тест сега, може да биде неточен. Ако можете, за 2- 3 недели исшитај си антитела :)

15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Денес петти ден, секако реков не правам тест што пак сама ќе го плаќам, ќе седам дома барем 10 дена и тоа е тоа.
    Фала ти.
    Инаку знам дека може да е неточен, сестра ми по недела+ од симптоми доби негативен тест, а имаше антитела 25дена подоцна.
    Фала ти секако.

На mal.ecka и Ahoy им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.494
    Допаѓања:
    180.516
    Е затоа не се тестирав
    Оти прво многу касно ми дадија термин а второ оти многу се неточни
    Ја секако изгубив мирис и вкус поголема потврда од тоа дека е корона нема
    Веке го поминувам

На Kitten, GirlRose и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ние за мажот ми чекавме 12 дена за термин. На 12ти ден излезе позитивен. После тоа уште 10 дена седевме дома.
    До тогаш немавме од дома излезено, ни носеше храна мајка ми или свекрва ми на врата, со ракавици, со маски, и ко ќе заминеа ги земавме.
    Ниту еден единствен не заразивме..
    Едно е да не сакаш да се тестираш, друго е да не се изолираш и да ги ставаш во ризик сите околу тебе.

На Doozy, Butterfly522, anastasijaki и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.494
    Допаѓања:
    180.516
    кој тоа турам јас у ризик ?
    како не сум изолирана киа само за до доктор испаѓам од дома ?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Од ко беше мажот ти со симптоми се изолиравте сите дома?

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.494
    Допаѓања:
    180.516
    додека не ми дозволија одмор да земам на работа отидов на 31 на работа а тем качив на 30 вечерта
    мислиш ја плачев да одам на работа ако вечерта сум била крш
    од 1 сум дома седната користам одмор
    срека шо имам некој ден одмор инаку требаше отказ да давам

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.