Па тоа ти кажував уште тогаш, да направеше мажот ти тест ко велеше дека е настинка, ќе имавте задолжителна изолација и не мораше да земаш одмор. Има и брзи тестови сега, ти кажаа повеќето тогаш. Ние ко бевме се чекаше премногу, ама сепак не одеше мажот ми на работа. После твоите симптоми на гости бевте кај најблиските, со изговор сезонски грип е. И ти да направеше тест ќе имаше боледување, немаше потреба одмор да си трошиш. Не е мое да судам, ваша работа е секако, јас сум изреволтирана што после скоро година дена од вирусот уште не се разви свест како треба да се однесуваме при симптоми. И од тоа настинка е ние ја изгубивме баба ми.
Јас мислам дека според крвна слика им кажаа дека не е корона. Баш дискутиравме дека некогаш крвната слика е во ред, особено на почеток. Така беше кај повеќето блиски што прележаа.
за тест дури за денес умаше слободен термин а мене денес ми е 11 ден др рече дека е корона ама тоа после 7ми ден од коа изгубив вкус и мирис шо ми се нафрливте толку незнам
Можно е тестот да е лажно негативен, или симптоми да се јават подоцна? Мм се тестираше на 28ми дек. по контакт со заболени, плус изгуби мирис и имаше потешкотии во дишење малку. Вчера крена температура, кашла и пролив има. Бидејќи не се поминати 14 дена од прошлото тестирање не можеше пак да закаже и тргна за Ск да се тестира приватно. Од 1ви навака со никој не сме имале контакт, освен во продавница.
Не се нафрливме,само дискурираме. Јас ти посакувам се најдобро. Знаеќи ги приватнициве,те прашав зошто отказ да дадеш. И кај мм на работа едвај пуштија работник со симптоми и бараа тест и документи што поскоро.
И денес да направеше ќе беше позитивна. И ние мислевме мм ќе е негативен на 12 ден, особено што и мирис му се врати тогаш, ама пак си покажа тестот.
кај приватњаците такво е додека мскаш по два пати у денот арен си се разболи ли кој те ебе испаѓа работата нежа дома седење се додека не паднеш на работа Ми се нафрли синока у 40ската како тоа сум се разшетувала ваљда дека на 1ви бев кај мајка ми и татко ми Самата си кажа дека ти течел нос тебе и на децата и сумњаш на корона а сепак на старите доле му ги симна вчера децата нели? Погледни наназад сега и сфатии дека некои работи и не се така едноставни не е се црно и бело Една не ме праша како се осекам дали сум ок туку се нафрливте зошто сум отишла кај мајка ми синкир кај вашата мајка отидов Неубаво Извини ако те увредив нешто али јас сум дирекна личност и шо мислам ке си кажам
Би требало и тогаш да даде точен резултат, но можеби е неправилно земен брисот. Можно е да е лажно негативен според симптомите, подобро нека направи рапид тест, поевтин е и побрзо ќе добие резултати. Со лесно и се надевам на негативен тест
ама јас знам оти сум позитивна од коа изгубив вкус и мирис седам дома и ме прате др шо фајде од тестот ако го направев? да седне и маж дома па да ни плака смети куринчо ли? Не сте дома у фамилија кај мене па да знаете кој што и како Затоа размислите пред да нападнете Извини и ти ако те увредив со нешто али сметав дека треба да се објаснам не сум толку безосетна како шо ме направивте
Точно,секој ден контактирам со матичната,направивме кс со малата веднаш,и нејзината матична и мојата тврдат дека нема потреба од тест,бидеќи ние седиме дома,и не сме имале контакт со позитивно лице,и никакви други симптоми освен растечен нос. Деновите додека не направивме кс,ни долу не ги носев,ни дедо се качи кај нас пошто е ризичен. Да требаше веднаш ќе се тестирав. 2 недели воопшто не сме излегле,да одам по гости и пазарење на ум не ми паднало.
@ALISA0000 затоа што таа е процедурата при контакт со заразен. Со тестот ќе бевте покриени со изолација, па по позитивен тест со боледување. Тоа се зборува и на другата тема, се плука по луѓе што се групираат, шетаат, одат по кафичи, а од друга страна заразени не се изолираат. И ние сме во приватни фирми. Ај јас од дома, ама мажот ми не беше цел месец на работа. Кој смее да го избрка со позитивен тест? Сметки и кредити плаќавме онлајн.
Исто и маж направи на 3 и 7ми ден крвни слики беа џам чисти матичната го убедуваше ити не е корона ја морав да одам на работа тие денови он седеше дома после јас качив тем и седнав дома шо поразлично е моево и твоето?
ај прочитај ме пак убаво објаснив ако имаше тест за мене денес сабота а ми иде мене 11 ден шо ке бешњ поразлично ионака седев дома и уште користам одмор нема боледување кај мене треба да умриш па да ти дадат болување тоа е нашиот скапан систем