па тоа е тоа шо јдам трици не беше според крвната 2 оати шо ја правеше и според др да рече др сумњам на корона уште кога качив тем првиот ден ке знаев дека е корона и моето она беше толку сигурна дека е обична настинка
Па тоа ти кажувам, мажот ми остана дома до 12тиот ден ко имаше закажан тест. Значи 12 дена пред позитивен и уште толку по позитивен. Ако се закажеш за тест од закажувањето до резултатот со закон не смееш да излегуваш од дома. Ако побараше тест мажот ти уште првиот ден ко имаше температура, ќе седеше дома дури се тестира, од неговиот тест ти задолжително ќе беше во изолација. Од појавување на твои симптоми до тест пак задолжително ќе беше дома. Ме разбираш?
и вака и така јас сум пак дома дали со тест или без тест дали со решение за изолација или без јас сум дома испаѓам само до др за да ми земат крв и да ме слушнат на гради
Ти кажав и тогаш да барате тест, за ова се најмногу криви матичните со нивното предвидување. На толкав широк спектар на симптоми со корона не смее да се дава заклучок без тест.
И кај мене и димери и кс се беше нормална , а бев позитивна , мж и на гради чист беше , а малце по изразени симп од мене имаше ..Со брз тест на 7ден позитив покажа кај мене , и тоа одма термин иста ден за два часа , добив во декември беше .. Реални да бидеме Алиса си велеше цело време не е корона и тие раб , и до пред да и изби температура движеше и на раб и секаде ако веќе задлабочуваме . Поентата на Кристина и на сите други е дека требаше да се изолирате реагирате мн подруго од сам старт , не викај @ALISA0000 дека нема решение или можност да се делува ние сами со дете мало , беме речиси месец во изолација , и на мж не му следуваше боловање , ама се снајди со одмор со се . За тест ако се сака секаде ќе се најде , форсирање кај матична ако не у својот град во др ќе ти најде . Крај краева приватно .. Ни мж немаше контакт со позитивен директен не ни знае од каде се зарази , како стана почнаа симп еден по еден и одма иста ден се изолираме и ѕво кај матична и 20 дена ни даде , а тест и тој тек по 8-9дена напраи , немаше термин , ама беше со лесни симп и клуч на врата и дома сите 3ца .. Намирници сметки се беше подмирено , сега бар е лесно со онлине нарачки па и некој да ти заврше раб .. Се е до самите нас како ќе се поставиме и реагираме . Од такви ништо не ми е и што оделе на раб до последно мж закачил и донесе дома , па се тресеме и за мене како ќе биде пошто јас пред пораѓај сум .. А докторите сите колку ни се салам да не збориме , јасно е веќе за здраство наше , и кај нас у околина имаше еден изгуби мирис и се , кс само му направиа , док му реќе ништо не ти е гради стакло или си прележал или лесно а миниш , а кашлица најлоша , ни тест ни изолација , да не збориме дека шеташе насекаде ..
моето допрва ке се разтега триглицериди 16 и шекер 10 кај и да е да очекувам срцев удар ако испаднат точни резултатите
Немој да мислиш така,пијај течности,витамини пиеш,овошје,зеленчук? Кога треба да стигнат резултатите?
се нема нема тест ја незнам стварно како некои матични за 2 дена ке ти најдат тест овие нашите заспани после недела и кусур и тоа у друг град маж само еднаш крена тем и толку 2чисти крвни слики црп димери ренген се ок беше и др не е корона да знаев дека е немаше со шекер 10 да бидам сеа
за пола саат најмногу па не да мислам др ми го кажа тоа се надевам само дека не беа точни резултатите
Аст и алт како? Ова ти е од јадење од празниците во добар дел, ако другото мирува. Така се добивало срцев удар...
Нишо страшно. Ама скроз ништо страшно. Ќе се нормализираат после некое време. Ако ддимери ти се ок, па ич не мисли. Со оглед на тоа дека имаш изгубено мирис и вкус, при крај си, ако не и излечена.
Денес покачив температура, не знам дали ми е доладено или што... Веќе поминав корона пред два месеци. Дали е можно да ме повтори?
Колку покачена? Може друг сезонски вирус да е. Полесно се фаќа после корона, поради пад на имунитет. Може и недоизлечено. Синчето мое по месец и пол од корона крена 39 тт една вечер, другиот ден немаше ништо, на преглед апсолутно ништо.
Аман сите светици сте на форумов, саде совесни, обожавате морал да продавате! Да, ама судиш. Партали ја напраи Алиса. Јас што треба да кажам на твојот нерационален страв? Дека имаш свест ама немаш здрав разум? Оставање артикли пред врата, ѕвониш и бегаш, мислиш со поглед се пренесува вирусот Ете сега и јас ви судам, мене некои постапки ми се неразумни и забегани. Дајте бе луѓе глејте си своја работа. Вие мислите така е едноставно при секој симптом на настинка на било кој член од фамилијата да се изолираме на две недели. Не исчезнаа другите вируси, знаете!? Ако некој нема симптоми на болест зошто да не оди да пазари? Асимптоматски човек е здрав човек. Кого загрозува во маркет? Во разминување? Надвор на отворено? Вирусов и нема типични симптоми само за него. Вие се тестирате на секоја настинка? Јас а и 90% од народот немаат пари по 200 евра месечно (за 4 члено семејство) да даваат за тестови. А и секој месец да седам во изолација по 14 дена!? Ноу веј!!! Кој сака ако сака до крај на пандемија нека не искача!