1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. Hulya1901

Hulya1901 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    104
    Добро дали го читаш одговорот? Што не е јасно? Каде гледаш плашење? Ај ако не ќе ја лажам, за еден ден се помина. Мааа не нема ни корона се е измислено

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Девојчето има панични напади и доста.

3. S.L

S.L Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    60
    Ти благодарам, во вакво време тешко да се избегнат вестите.

На Hulya1901 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DojaCat

DojaCat Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    870
    Точно е дека сум баш преплашена, затоа избегнувам да читам по темите за вирусов и се здобивам само со секојдневните информации за заболените. Тоа што цело време нови симптоми излегуваат баш и не ми помага. Се сеќавам на почетокот на вирусот толку се преплашив што од паника качив температура 2 пати и хипервентилирав. Во последно време намалив на 0 со опсесивно следење и проверување на секоја информација, дали точна или неточна.
    Пред месец дена добивав стегање во градите и грлото на секоја помисла дека сум позитивна и дека ќе ги заболам најблиските. И да се убедувам дека се алергии и паника, потсвесно сепак помислувам на вирусов. Анксиозност 300. Сум страдала од алергии и прекумерно кивање и порано но отежнатото дишење преку нос беше тоа што ме исплаши овој пат.
    Повторно фала ви на одговорите и на разбирањето. Се надевам дека ќе заврши најдобро. :hug:

На Liky, 1209, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не се плаши и не читај ништо за вирусот више и така е глуп, а ти си попаметна од него. :*

На DojaCat му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.499
    Допаѓања:
    39.110
    Јас те разбирам дека си преплашена, и јас сум, иако ништо немам. А можам да имам за 5мин. ако си го стимулирам мозокот на тоа :lol:.
    Ама, тоа не е нешто што треба да те плаши. И да си позитивина подолго време, а си со лесни или без симптоми, нема потреба од страв. Симптомите во главно се појавуваат до 10ти ден по заразата, после тоа ништо.
    Еве моја препорака ако си во можност, тестирај си се приватно ако не ти даваат државно, барем ќе си бидеш мирна. Може да ти е помешана алергија со анксиозност, ништо чудно. Најбитно е да не паничиш, се ќе биде добро. :hug:

На DojaCat му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.908
    Не читај искрено. Но, следи си ја состојбата. Ако ти се влоши јави се на матичната.
    Доколку цел ден си дома и вршиш често дезинфекција и носиш маска кога ќе излезеш, тогаш, нема причина за паника.
    И најдобронамерен совет: не се групирај и не се мешај многу во гужви. :)

На Ahoy и DojaCat им се допаѓа ова.
  8. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Има луге викаат позитивен сум а немам никакви симптоми,ништо не ми е. Се чудам некогаш дали стварно постои вирусов, само бројки кажуваат.У болница пред да се појави вирусот вриеше народ кој како го заболеше прстот одеше. Сега нема ич луѓе, одат директ во аптека :^):^)

9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Не ги примаат и не ги лечат. Сега повеќе луѓе умираат пд ненавремено лекување и нормално ги пишуваат дека умреле од корона. Вирусот постои, ама според мене нема толкава стапка на смртност, и за млади и здрави лица не е страшен како шо се прикажува, најчесто асимтоматски се тиа случаи.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Имам и јас симптоми иако не можам да тврдам дека е ковид но има огромна шанса, додека јас се пазев премногу друг член од семејството мораше да оди на сите журки и свирки и да се меша со толку многу народ по кафиќи.

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Сопругот синоќа имал јака болка во стомакот, сабајлево кога стана мнпгу јака главоболка и нагон на повраќање. Не сме имале контакт со никој заболен, можно е да има корона?

12. S.L

S.L Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    60
    Има стомачен вирус сега, можно е да е тоа.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Дај боже да е тоа, ќе видам како ќе е денес. А и како би препознале дали е стомачен или корона?

14. S.L

S.L Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    60
    Искрено јас немав никакви симптоми па не би знаела точно да ти кажам. Но би требало да има покачена температура, да кашла и да изгуби осет за мирис и вкус. Нема некакво правилно, најдобро да се консултирате со матичен.

15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Ти благодарам мила. Се надевам дека не е корона, зошто со мало дете сме, што би правеле дома не знам;(

На S.L му/ѝ се допаѓа ова.
  16. S.L

S.L Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    60
    Се надевам ќе биде се во ред.

17. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Притисок измерил? Да не му е повисок.

18. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Не измери, до душа немаме ни апарат :?: Сега се чувствува подобро, јадеше, нема температура, само има главоболка. Леле се надевам не корона, најмногу за детево ми е :shake:

19. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Можеби моментално му се покачил притисокот ако му се повтори измерете го. Доста луѓе се жалат на притисок деновиве, а има и стомачен вирус.
    За детето не се плаши, малите се најбезбедни. :)

20. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    i jas imav i uste imam nekoi simptomi (da bev zarazena dosega ke trebase da pominat, moze mesec dena ) zatoa mislam deka nemav/nemam
    zapisen nos i uste mi e zapsen, cuvstvoto za miris go izgubiv i uste go nemam, no ne i za vkus
    dali e temperatura nz no verojatno ne e zosto sekoe leto se potam ko svinja, posebno koga spijam , ne ni meram, nemam toplomer
    i so usite imav problemi ko pritisok nekoj nz kako da opisam, i odvreme navreme pak mi se pojavuva
    nekolku pati taman da zaspijam i izripam ko da prestanam da disam ama mislam toa od strav mi e i stom ke pomislam na virusot pred spienje obavezno ke mi se sluci ili stom mislam kako disam ke vdisam i zadrzuvam zdivot , neznam zosto taka pravam i izbegnuvam da mislam na disenjeto
    i dijarea imav 2-3 pati ama mislam od nekoe jadenje e
    kaslam
    i ne misilam deka sum zarazena zosto trae podolgo vreme, da bese virusot ke me sredese do sega