Не мора да значи, овие што ги знам и првиот пат имаа симптоми, ама вториот пат потешко поминаа. Ама пак ќе кажам медицински лица се, постојано во контакт со Ковид и за едната сум сигурна дека немаше антитела по првото прележување. Колешки на прва братучеда најблиски, и таа беше заразена првиот пат со нив. Вториот пат едната беше хоспитализирана, другата долго на боледување. А периодот беше по 2-3 месеци, значи кратко, а не толку за да е реинфекција од првиот пат.
Затоа велат дека има многу непознаници. Еве тетка ми ноември го помина, тешка слика на болница лежеше, ама си има уште компликации, невидрн умор, притисок до 200 и се качува, а немала до пред корона притисок, и ред други работи. Вели како да не е мое телово.
Кога ќе прочитам коментар дека сите ќе го фатат, ми се згадува. Ама најсериозно, вирусов уште е непознат па некој си дава право да ги заплашува членовите ваму. Небаре ова сипаница е па мора секој да ја прележува.
Кај братучетка ми се случи истото. По две недели лечење, веројатно со слаба терапија, после пак исти симптоми. По мене, лечено, недолечено и паднат имунитет си го направија своето. Вториот пат за неколку дена беше добра. Прави инхалации со оригано или камилица.
Имам читано пред некое време некоја груба статистика, што никој не ја знае, дека 60% од народот во една пандемија НЕМА да го прележи вирусот. Ако ти е за утеха Иначе ни сипаници нема прележано секој.
Супер штом е таква статистиката. Ама ете, ме иритираат тие мислења за тоа дека секој ќе го прележал, а не е едно или две вакви мислења, назад низ темата прогнози од "експертиве" има еден куп.
Брат ми го прележа исто и јас, загрижена сум за моите. Во Италија се, една од земјите која е најпогодена, работат со луѓе, и почитуваат мерки ама сепак на мисла ми се пак...
Zdravo devojki imam edno prasanje do vas ...Znaci koga jademe nesto nie osejkame kakov vkus i miris imaat, ama jas ete vejke eden mesec sekoe moe jadenje go osejkam so mesani mirisi i vkusovi duri i mastika da dzvakam jas nemam nekoj miris i vkus ve molam za mislenje pozz
Od zavcera me grepka grloto, vcera mi e vrteshe i temp 37.5. Sabajlevo grloto e bolje ali iskasluvam dosta i imam temp 37.1 sto ne e strasno ali imam strasna glavobolka okolu sinusite koa ke navednam glava, a i imam diarea ne e strasno mnogu ama ja ima. No voopsto ne sum malaksana ni vcera ne ja osekjav temperaturata. Ima li sansi virusov da sum go podbrala
Прашањево како оние Имав нрзаштитен секс дали можи да сум трудна..А бре иди тестирај се и ќе знаеш. Ако немашмпари приватно, имаш симптоми јави се на матична. Аман толку страв од еден тест.
Napraiv sea pozitivna sum. Momentot beshe so se tresev dodeka da otidam test da napraamm.. ali it is what it is.
Со лесно, ако нешто те интересира слободно прашај тука. Наоружај се со витамини, сокови, овошје и зеленчук.