Симптоми на коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Dream-Girl, 20 март 2020.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Може и да не се изгуби. Нема правила. Готова си и ти. :) лесно поминал. Никој веќе не знае Ана. Секаде го има чудово.
    Само нека мине лесно.

На Ahoy, mal.ecka, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Дали затнат и растечен нос пропратено со кивање и кашлица некоја може да се симптоми на корона, а сум немала контакт со позитивен?

3. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Здраво, читам овде некои земаат антибиотик некои не. Дали може некој да ми каже кога е потребно да се зема (и дали реално е потребен, нели се користи за бактериска инфекција)?

Од симптоми: малаксаност, болки во половината и грбот, главоболки, боцкање во грлото, затнат нос, слаба кашлица, тт одвреме навреме до 37.8-38

Бебе (скоро 7 месеци) вчера ми беше топло, исто околу 37.8, дадов чепче и се спушти. Ептен затнато носе има

Последна измена: 4 март 2021
  4. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Скоро цела недела од носот ми тече бистар воденикав секрет ама мене тоа секоја година ова време така ми е и не му дадов значење. Еве сега веќе 2 дена како истовремено и ми тече и затнат ми е, а сношти изгубив и мирис. Ќе одам да се тестирам денес. Криво ми е само што не им придадов значење на симптомите порано, имам грижа на совест. Целава пандемија многу внимателно ја поминувам, а сега вака мене ми се случи. Страшно.

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Е што е страшното? Што ти тече нос? :drunk:

Неможеш да се обвинуваш, зашто коронава и нема некои типични симптоми. Посебно сега пеолетно време кога секој втор има алергиски ринитис. Неможеме да се затвориме дома за течење нос.
    Ние додека да сфатиме дека ќерка ми ни го донела вирусот поминаа 10 дена, дете си продолжи да оди во школо. Тоа е.

На motojlo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Не ми е страв за мене, страв ми е што не се изолирав на време и бев во контакт со луѓе од ризична група.

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Па од каде да знаеш? Ајде, мисли позитивно, не значи дека некого си заразила, ако воопшто си заразна (бидејќи сеуште незнаеш).

8. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Всушност немало термин денес, за утре закажав брз тест. Утре ќе знам со сигурно. Дај Боже да не сум позитивна, иначе ќе се изедам себе си.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    36.952
    Не треба да се обвинуваш. Не можеш за секое течење нос да се изолираш како што рече @Kitten Плус сега периодов има и алергии, пролетни настинки, а симптомиве на коронава во последно време се многу слични со настинка и алергиска реакција. Просто е невозможно да препознаеш освен ако не си имал контакт со заразен.
    Моите симптоми беа слични на настинка и ПМС. Маж ми да немаше болка во грло и омалаксаност, а на ќерка ми да не и се растечеше носот, јас немаше ни да правам тест. Оти истиве симптоми ги имам секој месец. Случајно се погоди, па направив тест, инаку немаше да знам.

На fana, motojlo и Kitten им се допаѓа ова.
  10. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Во декември бев во директен контакт со заразен, се изолирав тогаш ама не добив симптом. Сега еве не не бев во контакт со заразен или суспектен па вака, не знам. Освен од домашните некој асимптоматски да има па да ми пренеле.

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Кај нас мајка ми да не се тестираше немаше ни да помислам дека е корона. Најубедлив показател кај нас беше единствено моето губење вкус и мирис паралелно со нејзиниот позитивен тест. И уште долго ме убедуваше дека кај нас не е корона, дека се заразила од продавница :rofl:

На mal.ecka и An-na им се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    36.952
    Јас се уште мислам дека кај нас ќерка ми од школо го донесе. Ме чуди само негативниот тест, ама можеби касно ја тестиравме :?: Десетина дена претходно беше со затнат нос, ама дека ова време секогаш има алергија, на крај памет не ми беше дека е корона :shake:

Последна измена: 4 март 2021
    На mal.ecka и Kitten им се допаѓа ова.
  13. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.409
    Антибиотик не даваат зашто антибиотикот не лечи вируси. Моите симптоми почнаа така омалаксаност,затнат нос и болки во грло. Само витамини ми даде матичната Д3,витамин ц и цинк , следиме сатурација секој ден и се намалува ме слушаше денес почетна пнеумонија и ми запиша панцеф. Само во вакви случаи даваат антибиотик..

На Heleny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Има ли некој што по втор пат прележал корона?

15. motojlo

motojlo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    355
    Негативен е тестот и сношти ми отпушти и носот ми се врати и миризбата. Сигурно од што ми бил затнат не чувствував мирис.

На ma4e1311 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    До 5 дена од првите симптоми се праве овој брз тест. Така ми кажа матичната вчера

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.951
    Допаѓања:
    36.952
    Да ве прашам дали ви се снижува притисокот? Веќе петти ден навечер имам вртоглавици, гадење, мачнини, притисокот ми паѓа 90/50 :( Има врска со коронава или така ми се погодило?
    Јас и претходно си имав низок притисок, ама олку низок ми смета.

На Nigredo Odor и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.261
    Допаѓања:
    189.585
    Со лесно да поминува @An-na . Случајно те видов, одговор на прашањето немам.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    6ти ден од позитивен тест. 9 дена од први симптоми.
    По еден ден имавме температура, но еве кај маж ми сеуште трае малаксаноста, има и стегање/болки во градите.
    Ептен ретко кашла.
    Нормално ли е толку долго да траат симптомиве?
    До кога се пијат парацетамоли и аспирин?
    Не сме прегледани од доктор само еднаш ни се јавија да прашаат како сме.

Кај мене остана уште чудно чувство во грлото, како стакло да ми стои внатре и ме боцка.

На SkarletOHara и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Вас сега ви е пикот. До 11 ти ден се развиваат симптомите, потоа се очекува оздравување. Мене ми е денес 12ден. Уште сум без енергија и кашлам. Плуќата ми е во ред, па сум само на витаминска терапија. Од прегледи доага доктор секој 3 ден да не слуша, кс правам секој 5ти ден и црп, димери се во ред.
    Дали некој кашлал без наод на плуќа. Ртг не сум правела, доктор смета нема потреба.

На mal.ecka и Heleny им се допаѓа ова.