Правел некој втор контролен тест после завршување на самоизолацијата? До утре ми е, па се мислам дали има потреба да направам.
Нема потреба за контролен. Се смета дека вирусот се пренесува до 10 ден. Контролниот може да ти покаже повѕорно позитивен а тоа да е уствари мртов вирус. Така спомна мислам Пановски. Но ние бевме претпазливи и следните 5-6дена кога бевме со луѓе
Kazete mi kakvi vitamini se koristat vo vreme na covid posto imam simtomi ke se testiram vo ponedelnik do togas sto da pijam
C 1000mg D 1000 IU Zn 15 mg B complex Selen Многу чаеви(ѓумбир со мед и лимон нам ни помогна), вода и супи. Најбитно е мн течности да внесуваш
Јас пиев дупла доза Д витамин и плус магнезиум. Инаку, се согласувам за чајот од ѓумбир. Ептен е добар Има најразлични комбинации, јас најмногу го сакам од ДМ со портокал мислам е комбинацијата.
Не, јас гледав да се поевтини Д витамин земам од крка, Ц последно земав од Џејмисон, 100 апчиња 700 денари, ама гледам некој зема и обичен. ц витамин на плива од 500, па го пие два пати дневно. Можеш и така. Чај има во ДМ, ама можеш и од маркет. Јас имам земано и од Милфорд мислам се викаа, убав беше.
Dali moze nekoj da mu odgovori posto sepak stanyva zbor za nepoznat virus.. izolirani sme od clen od familiha sto ima korona.. vo ponedelnik pravi 3 nedeli od prviot simptom. Dali e bezbedni da si odime doma ovoj vikend bidejki sme smesteni na dr mesto?
Мислам дека сте, ама познавајќи се самата, јас би носела маска исто и он бар уште некој ден. Ова од шубе , не верувам да пренесе
Дишењево катастрофа.... не знам дали може вечерва да отидам до инфективна или до 8ми Септ. ќе ме прегледаат ли? Ова било пострашно од што мислев...
Да ве прашам тие што прележавте: колку дена може да трае температурата и на колку време правевте крвна слика? Да се информираме вака на форум затоа што матичните не ни креваат ниту прегледуваат.
Зависи.. Мене тт ми се појави на 3от ден и ми траеше до 9от значи 6 дена. Првите неколку дена беше 37,5 потоа бидејќи развив пнеумонија ми се качи 38,7 38,9 .. Дознав дека сум позитивна на 1ви и одма крвна слика направив утредента втора крвна слика направив на 10ти бидејќи беа океј резултатите не направивме повеќе. Само меревме сатурација и општ преглед .